CTAHKO написа:dunavfc написа:Вие не правите една фундаментална разлика между паметник и "паметник" . Да, паметниците, монументите са история и богатство, но това не означава, че е допустимо паметник , който има негативна роля, конкретно в нашата история да седи, където и да е било. Съветската армия е окупатор ! Какво ще кажете да има паметник на Осман, Баязид или Мурад в центъра на София ? Съгласен съм да има музеи, където да бъдат представени всякакви детайли от социалистическият режим, но паметника има за цел да отдаде почти към нещо или към някого, няма как да почиташ една окупаторска армия. Това не е запазване на историята, това е малоумие. Както е малоумие да направиш паметник на американските самолети, бомбандирали София. Те те избиват, ти имаш правиш монумент
Колко жертви са дали тези гадни окупатори при окупирането на България
Не ми говори празни приказки, бе човек, искаш да ми кажеш, че това не е било окупация ли ? Искаш да ми кажеш, че народът го е искал ?
Знаем, какъв "чуден" референдум се е провел тогава, 98 % от населението са "ЗА" край на Монархията, айде бе....А тия, които загинаха по лагерите, сигурно са били виновни...