Не говорете с извънземни!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Re: Не говорете с извънземни!

Мнениеот Siegfried » 07 май 2010 01:40

AnalBreaker написа:
Алф и ще натрие носа на Siegfried като изяде котката от снимката му. :mrgreen:

:lol: :lol: :lol: Това беше добро!

Такива плоскоумни шеги не ми се връзват , но както и да е .

Факт е , че атеистите са безсилни , когато се стигне до фазата , наречена логика . Тоест - в своята теза те трябва да докажат , че Бог не съществува , трябва да докажат , че всичко се е създало от само себе си и тн . Това не ми се връзва пък на мен и тук логичното мислене на невярващите изчезва , защото те не могат да докажат горепосочените факти . А щом не могат , значи грешат . А щом грешат , значи Бог наистина съществува .

Елементарно , Уотсън .
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Rodn1

Мнениеот Rodn1 » 07 май 2010 02:52

Siegfried написа:
AnalBreaker написа:
Алф и ще натрие носа на Siegfried като изяде котката от снимката му. :mrgreen:

:lol: :lol: :lol: Това беше добро!

Такива плоскоумни шеги не ми се връзват , но както и да е .

Факт е , че атеистите са безсилни , когато се стигне до фазата , наречена логика . Тоест - в своята теза те трябва да докажат , че Бог не съществува , трябва да докажат , че всичко се е създало от само себе си и тн . Това не ми се връзва пък на мен и тук логичното мислене на невярващите изчезва , защото те не могат да докажат горепосочените факти . А щом не могат , значи грешат . А щом грешат , значи Бог наистина съществува .

Елементарно , Уотсън .

С една дума ти каза това ,че нищо не каза !

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 07 май 2010 09:31

Безсилието ти не ме учудва , но за теб важи принципа - Важното е да са каже нещо , независимо какво .

Щом си толкова велик , докажи , че си прав . Сигурен съм , че няма да успееш . Абсолютно съм сигурен .
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 07 май 2010 12:07

Айде Родни, ти си на ход :lol:
Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Rodn1

Мнениеот Rodn1 » 07 май 2010 13:05

Siegfried написа:Безсилието ти не ме учудва , но за теб важи принципа - Важното е да са каже нещо , независимо какво .

Щом си толкова велик , докажи , че си прав . Сигурен съм , че няма да успееш . Абсолютно съм сигурен .

Първо в моя защита да кажа, че последното ми мнение в тази тема е писано в 3 часа и под въздействието на различни спиртни напитки....А понеже не съм чел дискусията, и не знам за какво става въпрос, ще кажа защо съм Атеист и защо според мен няма господ.....Та още от древни времена хората сас имали нужда от обединение.Живели са на племена , разделени един от друг,абсолютно отчуждени.И именно за да се сплоти народа ,за да се постигне единение е създадена религията(Не говорим за християнство,ислям и т.н)Хората са имали нужда да вярват в нещо,което да ги тласка към доброто към общото благо.Искали са да има разум който да ги управлява да ги напътства.И затова твърдя ,че няма бог и всичко е измислица на нашите Прадеди!

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 07 май 2010 14:03

Rodn1 написа:
Siegfried написа:Безсилието ти не ме учудва , но за теб важи принципа - Важното е да са каже нещо , независимо какво .

Първо в моя защита да кажа, че последното ми мнение в тази тема е писано в 3 часа и под въздействието на различни спиртни напитки....А понеже не съм чел дискусията, и не знам за какво става въпрос, ще кажа защо съм Атеист и защо според мен няма господ.....Та още от древни времена хората сас имали нужда от обединение.Живели са на племена , разделени един от друг,абсолютно отчуждени.И именно за да се сплоти народа ,за да се постигне единение е създадена религията(Не говорим за християнство,ислям и т.н)Хората са имали нужда да вярват в нещо,което да ги тласка към доброто към общото благо.Искали са да има разум който да ги управлява да ги напътства.И затова твърдя ,че няма бог и всичко е измислица на нашите Прадеди!

Религията учи хората на добро и ги обединява , но тя е и връзката на хората с Твореца , който ни е дал Своите заповеди , които крепят мира и хармонията на планетата . Това , което ги тласка към доброто , наистина съществува и именно Той ни е завещал всички добродетели , които да ни правят наистина добри и съвестни .
В крайна сметка къде е солидното доказателство ? За да се окажеш прав , ти трябва да докажеш , че не съществува Бог , че няма никакви божествени чудеса и сили , а ти още не си го доказал по никакъв начин .
А и е глупаво да твърдиш , че Бог не съществува , от моя гледна точка . Като Създател на всичко видимо и невидимо , като Творец на Вселената и човека трябва да Го почитаме и да вярваме в Него , за да спасим грешните си и опетнени души .

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 07 май 2010 14:05

Според мен в абсолютно всичко си има научно обяснение, в раждането на Вселената, това на Земята и пораждането на живота в нея.....абсолютно всеки процес има своето обяснение, къде е тогава работата на Бог?
1899 Hoffenheim.
super Hoffe TSG!

1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 07 май 2010 14:08

Бижутера написа:Според мен в абсолютно всичко си има научно обяснение, в раждането на Вселената, това на Земята и пораждането на живота в нея.....абсолютно всеки процес има своето обяснение, къде е тогава работата на Бог?

Не можеш да оспорваш ролята Му в създаването в гореизброените неща . Не можеш да обясниш с наука това .
Контравъпрос - Какво е имало преди сингулярността , която в последствие води до свиването , а оттам до Взрива ?
Обясни ми научно това .

Науката се старае да измести религията от съзнанието на хората . А и оттам стигнах до заключението - Науката е най-голямата заблуда в историята на човечеството . Тя също има важна роля , не отричам . Но когато влезе в конфликт с вярата , а заставам твърдо против нея-науката .

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 07 май 2010 14:11

ами науката все още не е стигнала нивото да обясни какво е било преди големия взрив, каква е била ситуацията и тн....но е абсурдно да обясняваме неизвестното с Божия намеса, твърде елементарно и лаическо е...станало нещо странно и хоп- чудо...не ми де връзва някак си :roll:
1899 Hoffenheim.
super Hoffe TSG!

1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 07 май 2010 14:14

Бижутера написа:ами науката все още не е стигнала нивото да обясни какво е било преди големия взрив, каква е била ситуацията и тн....но е абсурдно да обясняваме неизвестното с Божия намеса, твърде елементарно и лаическо е...станало нещо странно и хоп- чудо...не ми де връзва някак си :roll:

Без Бог - няма Вселена . Науката не може да ми каже , че ВСЕЛЕНАТА Е БЕЗНАЧАЛНА . Това е абсурдното . Да твърдиш , че нещо е възникнало от само себе си , а това не е така . Той е създал ВСИЧКО , защото ТОЙ е безначален и безкраен , Вселената има начало , което не може да се обясни с химични и други тъпи формули , а с вярата в Него .

Върни се в “Свободна зона”