Rodn1 написа:Siegfried написа:Безсилието ти не ме учудва , но за теб важи принципа - Важното е да са каже нещо , независимо какво .
Щом си толкова велик , докажи , че си прав . Сигурен съм , че няма да успееш . Абсолютно съм сигурен .
Първо в моя защита да кажа, че последното ми мнение в тази тема е писано в 3 часа и под въздействието на различни спиртни напитки....А понеже не съм чел дискусията, и не знам за какво става въпрос, ще кажа защо съм Атеист и защо според мен няма господ.....
Та още от древни времена хората сас имали нужда от обединение.Живели са на племена , разделени един от друг,абсолютно отчуждени.И именно за да се сплоти народа ,за да се постигне единение е създадена религията(Не говорим за християнство,ислям и т.н)Хората са имали нужда да вярват в нещо,което да ги тласка към доброто към общото благо.Искали са да има разум който да ги управлява да ги напътства.И затова твърдя ,че няма бог и всичко е измислица на нашите Прадеди!
Религията учи хората на добро и ги обединява , но тя е и връзката на хората с Твореца , който ни е дал Своите заповеди , които крепят мира и хармонията на планетата . Това , което ги тласка към доброто , наистина съществува и именно Той ни е завещал всички добродетели , които да ни правят наистина добри и съвестни .
В
крайна сметка къде е солидното доказателство ? За да се окажеш прав , ти трябва да докажеш , че не съществува Бог , че няма никакви божествени чудеса и сили , а ти още не си го доказал по никакъв начин . А и е глупаво да твърдиш , че Бог не съществува , от моя гледна точка . Като Създател на всичко видимо и невидимо , като Творец на Вселената и човека трябва да Го почитаме и да вярваме в Него , за да спасим грешните си и опетнени души .
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]