il4o_iliew написа:Васко, ти не си разбрал идеята на темата. Аз не съм физик/инжинер и не мога да дам компетентно мнение какво е станало на този ден. Това, което правя в темата е опровергаването на една теория на конспирацията. А именно, че Боинг 767, може да развие 900 км/ч на морско ниво. Фирмата производител твърди, че не може, защото това би надвишило в пъти максималната мощност на двигателите и самолетът би се разпаднал във въздуха.
Ок, в такъв случай защо ми пробутваш свидетели, според което това е било малък самолет?
il4o_iliew написа:Втората теория на конспирацията, която опровергавам е, че три небостъргача могат да рухнат със скорост на свободно падане, вследствие на пожар.
Смяташ, че небостъргачите рухват със дкорост 250км/ч? Защото там някъде е скоростта на свободното падане.
il4o_iliew написа:Третата теория на конспирацията, която опровергавам е, че самолет може да пробие стоманен небостъргач без децелерация в противоречие с третия принцип на механиката на Нютон, а носът му може да се покаже от другата страна на сградата с непокътнат нос.
За пръв път чувам теорията за носа. Ако това е било Чесна или Круз или каквото и да е друго, тогава логично ли ще е носа да излезе невредим от другата страна?
il4o_iliew написа:Четвъртата теория на конспирацията, която опровергавам е, че самолет от мащабите на Боинг, направляван от аматьор пилот може да направи такива спиращи дъха маневри, че да разбие самолет в пентагона без да остави следи по моравата, без да се разбие в електрически стълбове във Вашингтон, да остави дупка в стената на Пентагон 3 пъти по-малка от напречния му диаметър и да изчезне безследно. Говорим за самолет, дълъг близо 50 метра и тежащ над 80 000 кг.
По-горе те питах под какъв ъгъл е ударът. Колкото по-тъп е ъгълът спрямо земята, толкова по-малко следи по трасето(моравата) ще има.
il4o_iliew написа:Първо ми намери самолет Боинг 767, развил 900 км/ч на морско ниво. Като го намериш, тогава ще си говорим и за небостъргача и рухването му. Отново за еманйсети път питам обаче. боинг с какъв размер се удря/удря ли се изобщо в WTC 7?
Oтново ти казвам. Отговорите трябва да ги дават тези, които лансират официалната теория на конспирацията от 11/9. Онази теория за джихадистите махмурлии с непромокаемите лични карти. Не аз. Аз такива теории не изповядвам и не ги тросвам пред очите на хората всяка година на тази дата.

Така е. Те са дали някакви отговори. От теб зависи да докажеш, че грешат. А не да ми даваш за примери Чесна, когато ти изнася и Круз, когато довода с Чесната почне да издиша заради въпросната скорост.