Официално: Правителството подава оставка.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Re: Официално: Правителството подава оставка.

Мнениеот vaskonti » 20 фев 2013 16:17

megan fox написа:
vaskonti написа:Спомни си всички тия оправдания за Велчев следващия път, когато решиш да обвиниш Бойко, че няма пари в хазната.

Пари за здравеопазване, образование и пенсии не могат да дойдат от небето. От къде да дойдат? Има елементарно решение - вдигат се данъците до 60% и готово. Така е в често споменаваната Скандинавия. Чудя се как ще реагира народът и в частност ти? От къде очакваш да дойдат пари при ниски данъци? Добави и факта, че масово всеки се чуди как да скрие данък. Е как очакваш да се случат нещата? Казах ти - с печатане на пари НЕ СТАВА!

Как ще реагирам ли? Ще укривам доходите си! Не е нужно държата да ми взима 60% от парите, които вадя с труд, за да живеем добре!!! В прав текст ти го казвам - ще УКРИВАМ доходи и повярвай ми както съм учил данъчно и осигурително право знам отлично как да го правя, без да ме хванат! :twisted: :twisted: :twisted: Има си доволно много вратички в закона. ;)

Питаш от къде да идват парите в хазната - елементарно - отново да има държавни предприятия, които да работят и да печелят, но не като във времената на комунизъм, когато куцо и сакато е крало от тях! С ясно регламентиран ред и постоянни проверки нищо да не липсва, откраднеш ли нещо, дори ако ще да е една крушка - да получаваш 20 години затвор, като да бачкаш задължително в урановите ни мини!!! Да видим дали тогава някой ще си позволи да краде от държавата и дали държавните предприятия няма да са на печалба?! Трябва да стимулираме държавният износ! В земеделието има толкова много хляб и възможности за развитие. Можем да произвеждаме десетки стоки от хранително-вкусовата промишленост и да ги изнасяме. А какво да кажем за военната индустрия? Навремето изнасяхме оръжия и муниции, които ни носеха милиарди приходи, а сега виждаш какво става с оръжейните заводи! Войни винаги ще има и оръжия винаги ще се купуват! Колкото и да не искат руснаците да го признавам родният Калашников, който се произвежда в Казънлък е по-добър от руският! Мислиш ли, че при нашата евтина продукция веднага не можем да намерим доволно много пазари в третият свят?! Разбира се, че можем, но на власт имащите им се дават луди подкупи, за да не го правим! За да има един конкурент на пазара по-малко!

Има десетки сфери, в които държавата ако инвестира може да печели луди пари, с които да запълва дупките в бюджета и по този начин да се държат данъците ниски, за да разполагат хората с повече пари!

Ми нали това казах по-горе - всичко опира до контрола! Но не е работа на държавата да върти бизнес, нейната работа е да създава условия и да контролира, това е! И да си събира данъците! Едно време почти всичко се дотираше, нали знаеш? Дали е редно сега държавата да дотира който и да е? Държавата трябва единствено да контролира, нищо повече!
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 20 фев 2013 16:19

Red_Neck написа:Ааааааааа, четеш избирателно - неслучайно съм писал БРУТАЛЕН ДАНЪЧЕН КОНТРОЛ.
Виж сега, ако едно управление има желание и воля нещо да се контролира - то ще стане!
Защо 20 години не можаха да свържат бензиностанциите с НАП, а сега го направиха.
Хайде да приемат драстичен закон за укриване на доходи, пък да видим дали няма да се спазва .... дори тези дето могат да го правят, сериозно ще се замислят дали да го правят.

ПП: един приятел в Щатите като тебе бе решил, че може да крие доходи и го прави в продължение на 7-8 години, но му се наложи да възстанови на хазната около $100 000, че и сериозна глоба отнесе и сега се бори да спаси придобитото си гражданство ....:)

Ти хубаво си го написал..., айде сега да кажеш и как точно ще го реализираш. Че аз лично съм учил данъчно и осигурително право и знам чудесно как да укривам доходи, без да ме хванат! Не е нищо кой знае какво...

Човек самият закон създава предпоставки да си намаляваш данъците, без да си укриваш доходите. ;) Има как да стане, само трябва да знаеш как. ;)
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 20 фев 2013 16:21

vaskonti написа:
megan fox написа:
vaskonti написа:Спомни си всички тия оправдания за Велчев следващия път, когато решиш да обвиниш Бойко, че няма пари в хазната.

Пари за здравеопазване, образование и пенсии не могат да дойдат от небето. От къде да дойдат? Има елементарно решение - вдигат се данъците до 60% и готово. Така е в често споменаваната Скандинавия. Чудя се как ще реагира народът и в частност ти? От къде очакваш да дойдат пари при ниски данъци? Добави и факта, че масово всеки се чуди как да скрие данък. Е как очакваш да се случат нещата? Казах ти - с печатане на пари НЕ СТАВА!

Как ще реагирам ли? Ще укривам доходите си! Не е нужно държата да ми взима 60% от парите, които вадя с труд, за да живеем добре!!! В прав текст ти го казвам - ще УКРИВАМ доходи и повярвай ми както съм учил данъчно и осигурително право знам отлично как да го правя, без да ме хванат! :twisted: :twisted: :twisted: Има си доволно много вратички в закона. ;)

Питаш от къде да идват парите в хазната - елементарно - отново да има държавни предприятия, които да работят и да печелят, но не като във времената на комунизъм, когато куцо и сакато е крало от тях! С ясно регламентиран ред и постоянни проверки нищо да не липсва, откраднеш ли нещо, дори ако ще да е една крушка - да получаваш 20 години затвор, като да бачкаш задължително в урановите ни мини!!! Да видим дали тогава някой ще си позволи да краде от държавата и дали държавните предприятия няма да са на печалба?! Трябва да стимулираме държавният износ! В земеделието има толкова много хляб и възможности за развитие. Можем да произвеждаме десетки стоки от хранително-вкусовата промишленост и да ги изнасяме. А какво да кажем за военната индустрия? Навремето изнасяхме оръжия и муниции, които ни носеха милиарди приходи, а сега виждаш какво става с оръжейните заводи! Войни винаги ще има и оръжия винаги ще се купуват! Колкото и да не искат руснаците да го признавам родният Калашников, който се произвежда в Казънлък е по-добър от руският! Мислиш ли, че при нашата евтина продукция веднага не можем да намерим доволно много пазари в третият свят?! Разбира се, че можем, но на власт имащите им се дават луди подкупи, за да не го правим! За да има един конкурент на пазара по-малко!

Има десетки сфери, в които държавата ако инвестира може да печели луди пари, с които да запълва дупките в бюджета и по този начин да се държат данъците ниски, за да разполагат хората с повече пари!

Ми нали това казах по-горе - всичко опира до контрола! Но не е работа на държавата да върти бизнес, нейната работа е да създава условия и да контролира, това е! И да си събира данъците! Едно време почти всичко се дотираше, нали знаеш? Дали е редно сега държавата да дотира който и да е? Държавата трябва единствено да контролира, нищо повече!

А защо не? Защо държавата да не върти бизнес и да печели от това? Какво лошо има в това, държавата да развива бизнес, от който да печели милиарди, съответно здравеопазването и образованието хем да са на ниво, хем да са безплатни?! Защо държавата да не вади пари и по този начин да държи данъците ниски, че хората да имат също пари? Дай ми поне един довод да не го прави! Има достатъчо много отрасли, където държавата може да върти бизнес, без да пречи на частничт бизнес. В най-лошият слуай просто на пазара ще има още един конкурент, който обаче за разлика от времената на комунизма ще се придържа към пазарната икономика и няма да прави дъмпинг, за да държи умишлено цените ниски!

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 20 фев 2013 16:27

Държавата може да върти бизнес само в ключови отрасли - атомна енергия, оръжие и може би железници. Всякакъв друг бизнес трябва да е частен защото колкото и да се опитва, държавата не може да го върти, а и не й е работа. Навсякъде по света държавата просто си събира данъците и ги разпределя. На практика това също си е вид бизнес. И такива филми като безплатно здравеопазване и образование няма никъде. По един или другначин всичко се плаща от хората.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
shotgun blues
Контакти:

Мнениеот shotgun blues » 20 фев 2013 16:33

лелеелеле БСП и ДПС боже боже боже
[wrapimg=choose left or right to float]http://prikachi.com/images/169/6607169H.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 20 фев 2013 16:36

vaskonti написа:Държавата може да върти бизнес само в ключови отрасли - атомна енергия, оръжие и може би железници. Всякакъв друг бизнес трябва да е частен защото колкото и да се опитва, държавата не може да го върти, а и не й е работа. Навсякъде по света държавата просто си събира данъците и ги разпределя. На практика това също си е вид бизнес. И такива филми като безплатно здравеопазване и образование няма никъде. По един или другначин всичко се плаща от хората.

Да, плаща се от/с данъците! В Дания данъка е близо 70%, но всичко е безплатно и пътищата са перфектни! Ама няма как хем да ми искат високи данъци, хем и да искат и за всичко да плащам, просто да забравят!!! Такъв филм няма! Или високи данъци и всичко като тръгнеш от обществен транспорт, минеш през здравеопазване и стигнеш до висшето образование да е безплатно или всички тези неща ще си ги плащам от джоба, но тогава държавата да не ми взима повече от 15% данъци!!! Иначе за какво плащам? За да хрантутя 240 дебила и да си возят мазните задници в лимузини ли? Не мерси! Тая няма да я бъде!

Потребителски аватар
shotgun blues
Контакти:

Мнениеот shotgun blues » 20 фев 2013 16:37

ДАВАТ НИ ПО CNN !!!!!!!!!!!!!!!
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
[wrapimg=choose left or right to float]http://prikachi.com/images/169/6607169H.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 20 фев 2013 16:39

shotgun blues написа:ДАВАТ НИ ПО CNN !!!!!!!!!!!!!!!

Тепърва има да ни дават!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Hahaha1
Контакти:

Мнениеот Hahaha1 » 20 фев 2013 16:40

Изображение :lol: :lol:
Россия – священная наша держава,
Россия – любимая наша страна.
Могучая воля, великая слава –

Твоё достоянье на все времена!

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 20 фев 2013 16:42

shotgun blues написа:ДАВАТ НИ ПО CNN !!!!!!!!!!!!!!!

Детска радост, бенгалски огън! И какво като ни дават? Показват до къде ни докараха тия простаци от ГРОБ! Да ставаме за резил по целият свят, че политиците ни са толкова "кадърни", че накараха хората да озвереят и да щурмуват Парламента + един нещастен човечец днес да се самоубие публично като се заля с бензин и се самозапали пред Община Варна, докато протестираше срещу управлението на ГРОБ!!! Точно с таквиа неща ли трябва да влизаме в емисията на CNN :?: :!: :!: :!:

Върни се в “Свободна зона”