megan fox написа:vaskonti написа:Спомни си всички тия оправдания за Велчев следващия път, когато решиш да обвиниш Бойко, че няма пари в хазната.
Пари за здравеопазване, образование и пенсии не могат да дойдат от небето. От къде да дойдат? Има елементарно решение - вдигат се данъците до 60% и готово. Така е в често споменаваната Скандинавия. Чудя се как ще реагира народът и в частност ти? От къде очакваш да дойдат пари при ниски данъци? Добави и факта, че масово всеки се чуди как да скрие данък. Е как очакваш да се случат нещата? Казах ти - с печатане на пари НЕ СТАВА!
Как ще реагирам ли? Ще укривам доходите си! Не е нужно държата да ми взима 60% от парите, които вадя с труд, за да живеем добре!!! В прав текст ти го казвам - ще УКРИВАМ доходи и повярвай ми както съм учил данъчно и осигурително право знам отлично как да го правя, без да ме хванат!![]()
![]()
Има си доволно много вратички в закона.
Питаш от къде да идват парите в хазната - елементарно - отново да има държавни предприятия, които да работят и да печелят, но не като във времената на комунизъм, когато куцо и сакато е крало от тях! С ясно регламентиран ред и постоянни проверки нищо да не липсва, откраднеш ли нещо, дори ако ще да е една крушка - да получаваш 20 години затвор, като да бачкаш задължително в урановите ни мини!!! Да видим дали тогава някой ще си позволи да краде от държавата и дали държавните предприятия няма да са на печалба?! Трябва да стимулираме държавният износ! В земеделието има толкова много хляб и възможности за развитие. Можем да произвеждаме десетки стоки от хранително-вкусовата промишленост и да ги изнасяме. А какво да кажем за военната индустрия? Навремето изнасяхме оръжия и муниции, които ни носеха милиарди приходи, а сега виждаш какво става с оръжейните заводи! Войни винаги ще има и оръжия винаги ще се купуват! Колкото и да не искат руснаците да го признавам родният Калашников, който се произвежда в Казънлък е по-добър от руският! Мислиш ли, че при нашата евтина продукция веднага не можем да намерим доволно много пазари в третият свят?! Разбира се, че можем, но на власт имащите им се дават луди подкупи, за да не го правим! За да има един конкурент на пазара по-малко!
Има десетки сфери, в които държавата ако инвестира може да печели луди пари, с които да запълва дупките в бюджета и по този начин да се държат данъците ниски, за да разполагат хората с повече пари!
Ми нали това казах по-горе - всичко опира до контрола! Но не е работа на държавата да върти бизнес, нейната работа е да създава условия и да контролира, това е! И да си събира данъците! Едно време почти всичко се дотираше, нали знаеш? Дали е редно сега държавата да дотира който и да е? Държавата трябва единствено да контролира, нищо повече!