GOLEADOR написа:Neo M написа:GOLEADOR написа:...Не разбирам какво точно искате от Русия?...
Това, което ти очакваше от ЕС и САЩ и го беше формулирал преди няколко мнения. Щото Русия е от великите сили в съвременния свят и в политиката нейния глас тежи. Та ако говорим за принципи, тогава трябва да очакваме от всички тия да му "скръцнат" сериозно на Ердоган за действията му, независимо от интересите им. Но вече писах, защо всъщност никой от тях няма да го направи.
Не те разбирам,демократичната общност трябва да иска Русия да наложи ембарго на Турция докато самата тя не го прави!С какви очи,как да го поискаме това от Русия?Ако ЕС и САЩ наложат такова разбира се,че трябва да се настоява и Русия да възтанови своето.Ама и това как ще стане като самите ние сме наложили ембарго на Русия,а сега ще я молим да наложи такова на Турция.При това излиза,че молим Русия да санкционира членка на НАТО с която ЕС води преговори за присъединяване.Това положение ми се струва шизофренично.До скоро в парламента се искаше да подкрепим Анкара за сваляне на руския самолет,а сега да искаме Русия да възобнови наложеното ембарго на Турция за свалянето на същия самолет.Нещо не се получава....
Що някой трябва да кара Русия да го прави. Според това, което се случва там, принципно всички държави би трябвало да реагират по един и същи начин. Преди няколко мнение ти попита, защо ЕС и САЩ не реагират принципно, а сега питаш какво се очаквало от Русия още да направи. И аз ти отговарям- от всички се очаква едно и също- принципна позиция по въпроса. Такава, която никой от тях няма да заеме поради различни интереси на своята външна политика. Простичко е.
А колкото до парламента- я ми припомни коя политическа партия го поиска и дали успя да го постигне?