Спам тема vol.2

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

ReBorn1982

Re: Спам тема vol.2

Мнениеот ReBorn1982 » 14 окт 2025 10:33

Абсолютно, няма нито вечни врагове, нито вечни приятели. Всеки си гледа интереса и това е най-нормалното нещо на света. Но някои хора, като Сливен и Шмити, са решили, че Русия ни е "вечен враг" и само мисли как да ни навреди ...... грам обективност няма в някои хора .... то всички сме пристрастни, но повечето поне се стремим и някаква обективност да влагаме.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 14 окт 2025 12:21

Е ние сме били с немците малко на принципа, каквото е останало за нас. Като имаш Гърция - Великобритания, Сърбия - Русия, за нас остава или да сме пас като румънците, дето ги чОкат и немци и руснаци или да се хванем с единствената останала Велика сила. Просто сме се освободили последни на Балканите поради ужасната ни локация и близост до Истанбул, тоест сърцето на Империята и за нас това е останало като вариант.

Естествено, че е най-добре да си протеже на Великобритания като най-развита държава победителка от две Световни войни. На теория при победа на Германия в поне една от двете, щеше също да е добре де. Русия е ненадежден съюзник, затова и сърбите толкова бой ядоха в последните 30 години. Арменците също.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 14 окт 2025 13:34

Soulen написа:Е ние сме били с немците малко на принципа, каквото е останало за нас. Като имаш Гърция - Великобритания, Сърбия - Русия, за нас остава или да сме пас като румънците, дето ги чОкат и немци и руснаци или да се хванем с единствената останала Велика сила. Просто сме се освободили последни на Балканите поради ужасната ни локация и близост до Истанбул, тоест сърцето на Империята и за нас това е останало като вариант.

Естествено, че е най-добре да си протеже на Великобритания като най-развита държава победителка от две Световни войни. На теория при победа на Германия в поне една от двете, щеше също да е добре де. Русия е ненадежден съюзник, затова и сърбите толкова бой ядоха в последните 30 години. Арменците също.

така е, ама не е като да не сме се пробвали навсякъде и най-вече с Русия. Просто Русия гледа на нас като на полуграмотни идиоти, които селдва коленопреклонно да ѝ благодарят за освобождението си и да нямат никакви претенции, от една страна, а от друга, ние не сме нужни (геостртегически) към онзи момент, тъй като имаме аспирации само към ОИ, с която Русия проблем няма. Докато при србе на врбе е друга бира - те хем са в гръб на АУ, хем първи са се освободили (отново с руско-турска война) и са имали време да промиват мозАците на орките със славянски брътвежи, затова и са по-важни от нас.

И всъщност доста добре сме си лавирали до 1912, когато онзи идиот Гешов (откраднал завещанието на Евлоги Георгиев) продава (буквално) българските интереси в договорите и със Сърбия, и с Гърция, с което предопределя съдбата на отечеството ни за поколения напред! И на този изрод имаме кръстен основен булевард!!!

Та не са ни виновни тоя или оня, имаме си родни мекерета, даже Иван Евстатиев Гешов спокойно може да мине за ранна версия на умнокраставите, които са способни да осерат и продадат абсолютно всичко за личното си благо! Големите империи просто си гледат интересите и толкова
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 14 окт 2025 17:38

ReBorn1982 написа:Само дето точно "вечният ни враг" дойде и ни освободи .... представи си тогава какви са ни "вечните приятели", твоите кумири - западняците ....

Аз винаги съм твърдял, че всеки има пълното право да разказва собствената си история така както я разбира. Ако ти смяташ, че лично твоя род са били роби и задниците им са били спуквани от Османците или от господарите им българи и са били повеждани във вериги да им работят на плантациите, това си е твоя работа и проблем на твоя род. По нашите земи робство не е имало и съответно няма как да има освобождение предвид това, че всички са били "свободни". Не е имало държава със своята автономия, но това не те прави роб или някой, който може да бъде освободен. Говоря принципно, твоя род вече го коментирахме.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 14 окт 2025 21:18

Никъде не съм писал за робство.

И, да, Русия ни освободи от 5 века отомански гнет и потисничество. Колко и да ви боли всички американски роби .... това са фактите.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 14 окт 2025 21:30

ReBorn1982 написа:Никъде не съм писал за робство.

И, да, Русия ни освободи от 5 века отомански гнет и потисничество. Колко и да ви боли всички американски роби .... това са фактите.

Чакай сега, роби сте вие, дето са ви освобождавали. Мен не ме е освобождавал никой, никога не съм бил роб и предците ми не са били роби и не са имали нужда да ги освобождава някой.
България получава своята независимост от Отоманската Империя след войната между орки и фесове. Това по никой начин не е свързано с никакво освобождение.

A.Pinochet[/center]

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 14 окт 2025 22:10

Thsmith написа:

Чакай сега, роби сте вие, дето са ви освобождавали. Мен не ме е освобождавал никой, никога не съм бил роб и предците ми не са били роби и не са имали нужда да ги освобождава някой.
България получава своята независимост от Отоманската Империя след войната между орки и фесове. Това по никой начин не е свързано с никакво освобождение.

Понякога спориш за спорта ;) че сме освободени, освободени сме - страничен резултат от едни имперски амбиции, но безспорен факт и не следва да се отрича. Както и не следва да се благодари коленопреклонно всяка година или да се измислят някакви украинци, които ни били освободили или робства тип обонго ня плантацията, но пък сме били втора класа народ - рая. Независими ставаме чак 1908 ;) през 1878, в Берлин, ни отреждат да сме просто едно васално трибутарно княжество…
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 14 окт 2025 22:17

tmanolov написа:
Thsmith написа:

Понякога спориш за спорта ;) че сме освободени, освободени сме - страничен резултат от едни имперски амбиции, но безспорен факт и не следва да се отрича. Както и не следва да се благодари коленопреклонно всяка година или да се измислят някакви украинци, които ни били освободили или робства тип обонго ня плантацията, но пък сме били втора класа народ - рая. Независими ставаме чак 1908 ;) през 1878, в Берлин, ни отреждат да сме просто едно васално трибутарно княжество…

Аз безкрайно много обичам да споря, това е така. Не съм съгласен, че някой е освободен. Както вероятно никоя друга държава в Европа не говори за освобождаване, а за независимост. Унгарците не съм видял да благодарят на Великобритания и Франция, че са ги "освободили" от Австрийците. Или чехите примерно, дори части от сърбетата. Гърците също не говорят за освобождаване от Отоманците. Холандците не говорят за освобождение от Испания и тн.

Иначе аз като цяло се вълнувал от темата толкова, колкото да споря/дразня копейки : ) Нищо повече. :lol:

A.Pinochet[/center]

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 14 окт 2025 22:28

Thsmith написа:
tmanolov написа:
Thsmith написа:

Аз безкрайно много обичам да споря, това е така. Не съм съгласен, че някой е освободен. Както вероятно никоя друга държава в Европа не говори за освобождаване, а за независимост. Унгарците не съм видял да благодарят на Великобритания и Франция, че са ги "освободили" от Австрийците. Или чехите примерно, дори части от сърбетата. Гърците също не говорят за освобождаване от Отоманците. Холандците не говорят за освобождение от Испания и тн.

Иначе аз като цяло се вълнувал от темата толкова, колкото да споря/дразня копейки : ) Нищо повече. :lol:

Така е, съгласен съм, затива винаги съм бил против 03.03 да е националният ни празник
Непринуден написа:

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 14 окт 2025 22:40

Thsmith написа:

А какво е имало 5 века ??! .... "съжителство" ??! И ти ли почваш с тия глупости. Безкрайните кланета на българи, кървавият данък и т.н., какво са ??!

Върни се в “Свободна зона”