Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
GA_ veliki
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот GA_ veliki » 22 юни 2016 21:43

HoUs4oOL написа:
il4o_iliew написа:Ще ме извиняваш, но уголеменото е доказателство, че v.r.s. е прав. Берлинския конгрес ощетява жестоко България, а случилото се на 6-и септември 1885-а и последвалата сръбско-българска война са най-светлите събития в българската история. Подвигът на българската армия, която чака предстояща атака от страна на турската армия няма аналог в световната история. Такова бързо придвижване на армията ни пеша от турската до сръбската граница, начина, по който бранят земите си и народа си... Аз като българин не приемам да говориш такива неща. Просто ме обиждаш мен и всички останали истински българи, които четат. Написаното от теб е оскърбително. Това само ще ти кажа.

Не съм казал, че Берлинския конгрес е положителен, той нанася вреди не само на България, но и на останалите южни славяни, които са принудени да останат в пределите на Австро-Унгария.
Преди няколко дни писах затова и също казах, че не отнемам нищо от подвига на БА, която побеждава сърбите, които вероятно и са въоръжени по-добре. :)
Но е факт, че войната започва, защото баланса на силите е нарушен, затова Австро-Унгария насъсква Сърбия.
Съединението е ненавременно, просто българските политици изкарват късмет, че Великобритания и Руската Империя си въртят страшни номера из Азия и британците застават зад съединението, защото разбират, че Петербург е против.
Съединението е победа за българския народ, но да не забравяме, че довежда до трайна нестабилност, загуба на руската подкрепа, започването на пропагандната война в Македония, Деветоавгустовския преврат и така нататък...
Просто ми е странна реакцията на колегата, който реагира, като че ли съм написал кой знае какво, а забравя, че дори по време на Съединението, Народната партия в Източна Румелия се обявява против, та ми е интересно дали и те са антибългари и шизофреници.
Проблема всъщност е, че аз гледам на нещата по-скоро от славянска гледна точка, затова човека ме обявява за антибългарин и така нататък.

Това, че пишеш дълго и скучно, не значи че има нещо между ушите ти.Ами гледай си съзерцателно славянската точка и остави българската на българите.Не ни пробутвай сръбско-руслямистки пасквили
Не с гняв, със смях се убива..
Това е спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България... :lol:
Това, че не обичам сащ не значи,че обичам путин
"Люлека ми замириса"

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 22 юни 2016 21:46

GA_ veliki написа:Това, че пишеш дълго и скучно, не значи че има нещо между ушите ти.Ами гледай си съзерцателно славянската точка и остави българската на българите.Не ни пробутвай сръбско-руслямистки пасквили

Ами, както виждаш по конкретната тема съм заел славянската гледна точка, а българската съм я оставил на българите, тъй като аз бях обявен за българомразец, но до момента най-много до втория пост се стига до лични квалификации и обиди. :)
Ако искаш пробвай се ти да кажеш, Димитър Благоев антибългарин ли, при положение, че се обявява за Балканска Федерация, като решение на Македонския проблем? :roll:
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 22 юни 2016 21:50

il4o_iliew написа:
HoUs4oOL написа:Ще ме извиняваш, но реакцията ти е първосигнална.
България не започва война със Сърбия, но създава причината за войната, нарушавайки Берлинския договор и договореностите, под които са се подписали всички Велики сили.
До преди Съединението сръбска пропаганда в Македония почти няма.
Не всички жители на Македония се възприемат за българи, има и славяногласни елини има и други.
И хубаво говориш за Султана, но Цариградската патриаршия не издава ли схизма против БПЦ, точно защото Екзархията се обявява за независима, а според султанския ферман е автономна...
Съжалявам, за теб разбира се не са гранични територии, но за Великите сили са точно това, затова Австро-Унгария насъсква Сърбия, защото баланса на силите е нарушен.
Обаче, чудно защо не коментираш идеите на Раковски за обединени Балкани или пък проекта на Добродетелната дружина за дуалистична държава.
Дори относно съединението, правителството в Източна Румелия не нарежда ли арестуване на заговорниците и прекратяване на действията, което не се случва, защото армията не се подчинява, айде аз не съм 100% етнически българин, сърбоман и антибългарин съм, ами тия всички какви са?

Ще ме извиняваш, но уголеменото е доказателство, че v.r.s. е прав. Берлинския конгрес ощетява жестоко България, а случилото се на 6-и септември 1885-а и последвалата сръбско-българска война са най-светлите събития в българската история. Подвигът на българската армия, която чака предстояща атака от страна на турската армия няма аналог в световната история. Такова бързо придвижване на армията ни пеша от турската до сръбската граница, начина, по който бранят земите си и народа си... Аз като българин не приемам да говориш такива неща. Просто ме обиждаш мен и всички останали истински българи, които четат. Написаното от теб е оскърбително. Това само ще ти кажа.

Ама ти се засягаш от Серьожа който живее в България ли? :lol:
Хайде малко по сериозно.
Чети му глупостите и си свиркай.
Манията им да се имат за последна инстанция и, че са Самая Могочая минават само пред някой мужик в сибирската степ на кило водка.
Навсякъде другаде се ебават с тях.
Пресен пример е ЕП.
Всички правиха зулуми само за пияните руски гамени, вдигнаха джангър и наказания.
П.П. Серьожа да не се засегнеш. :)
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 22 юни 2016 21:51

pomiqr272 написа:Българи и сърби да се борят за обща държава :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D Най-голямата простотия, която съм чел тук :-D :-D Направо китайци и японци да си направят и те една държава. Какви ли не щуротии може да прочетеш тук.

Самият факт, че си я прочел тук не говори добре за теб, трябвало е да я съзреш някъде из учебниците по история, дали под формата на Добродетелната дружина, Раковски, Благоев, дори и Гоце Делчев.
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

pomiqr272
Контакти:

Мнениеот pomiqr272 » 22 юни 2016 21:51

HoUs4oOL написа:
GA_ veliki написа:Това, че пишеш дълго и скучно, не значи че има нещо между ушите ти.Ами гледай си съзерцателно славянската точка и остави българската на българите.Не ни пробутвай сръбско-руслямистки пасквили

Ами, както виждаш по конкретната тема съм заел славянската гледна точка, а българската съм я оставил на българите, тъй като аз бях обявен за българомразец, но до момента най-много до втория пост се стига до лични квалификации и обиди. :)
Ако искаш пробвай се ти да кажеш, Димитър Благоев антибългарин ли, при положение, че се обявява за Балканска Федерация, като решение на Македонския проблем? :roll:

Всеки комунист е антибългарин.

pomiqr272
Контакти:

Мнениеот pomiqr272 » 22 юни 2016 21:53

HoUs4oOL написа:
pomiqr272 написа:Българи и сърби да се борят за обща държава :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D Най-голямата простотия, която съм чел тук :-D :-D Направо китайци и японци да си направят и те една държава. Какви ли не щуротии може да прочетеш тук.

Самият факт, че си я прочел тук не говори добре за теб, трябвало е да я съзреш някъде из учебниците по история, дали под формата на Добродетелната дружина, Раковски, Благоев, дори и Гоце Делчев.

Раковски не нарича ли сърбите "смъртни врагове" на България?

Потребителски аватар
GA_ veliki
Контакти:

Мнениеот GA_ veliki » 22 юни 2016 21:56

HoUs4oOL написа:

Въобще не ми влизай в обяснителен режим.Колегата ти го е написал кратко точно и ясно.Няма ли да пипиташ и за ком.интерна, македонския въпрос и ГД?
Не с гняв, със смях се убива..
Това е спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България... :lol:
Това, че не обичам сащ не значи,че обичам путин
"Люлека ми замириса"

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 22 юни 2016 22:00

pomiqr272 написа:Раковски не нарича ли сърбите "смъртни врагове" на България?

Може, чудно обаче защо си е издавал вестниците от Сърбия или е развивал идеи за създаване на българско правителство в Белград.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 22 юни 2016 22:04

Аз съм родом от Загоричане, но между другото аз не съм българин, аз съм македонец, македонски славянин! (Смях) И като такъв, ако искате да знаете, аз съм за Македония като славянска земя, която ще има собствено управление

Както би казал безкомпромисният Жеков.
Долен комунист, антибългарин и шибан болшевик.
Та толкова за "Дядото"
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

pomiqr272
Контакти:

Мнениеот pomiqr272 » 22 юни 2016 22:08

HoUs4oOL написа:
pomiqr272 написа:Раковски не нарича ли сърбите "смъртни врагове" на България?

Може, чудно обаче защо си е издавал вестниците от Сърбия или е развивал идеи за създаване на българско правителство в Белград.

Защото в България не е можел.

Върни се в “Свободна зона”