HoUs4oOL написа:il4o_iliew написа:Ще ме извиняваш, но уголеменото е доказателство, че v.r.s. е прав. Берлинския конгрес ощетява жестоко България, а случилото се на 6-и септември 1885-а и последвалата сръбско-българска война са най-светлите събития в българската история. Подвигът на българската армия, която чака предстояща атака от страна на турската армия няма аналог в световната история. Такова бързо придвижване на армията ни пеша от турската до сръбската граница, начина, по който бранят земите си и народа си... Аз като българин не приемам да говориш такива неща. Просто ме обиждаш мен и всички останали истински българи, които четат. Написаното от теб е оскърбително. Това само ще ти кажа.
Не съм казал, че Берлинския конгрес е положителен, той нанася вреди не само на България, но и на останалите южни славяни, които са принудени да останат в пределите на Австро-Унгария.
Преди няколко дни писах затова и също казах, че не отнемам нищо от подвига на БА, която побеждава сърбите, които вероятно и са въоръжени по-добре.![]()
Но е факт, че войната започва, защото баланса на силите е нарушен, затова Австро-Унгария насъсква Сърбия.
Съединението е ненавременно, просто българските политици изкарват късмет, че Великобритания и Руската Империя си въртят страшни номера из Азия и британците застават зад съединението, защото разбират, че Петербург е против.
Съединението е победа за българския народ, но да не забравяме, че довежда до трайна нестабилност, загуба на руската подкрепа, започването на пропагандната война в Македония, Деветоавгустовския преврат и така нататък...
Просто ми е странна реакцията на колегата, който реагира, като че ли съм написал кой знае какво, а забравя, че дори по време на Съединението, Народната партия в Източна Румелия се обявява против, та ми е интересно дали и те са антибългари и шизофреници.
Проблема всъщност е, че аз гледам на нещата по-скоро от славянска гледна точка, затова човека ме обявява за антибългарин и така нататък.
Това, че пишеш дълго и скучно, не значи че има нещо между ушите ти.Ами гледай си съзерцателно славянската точка и остави българската на българите.Не ни пробутвай сръбско-руслямистки пасквили