ReBorn1982 написа:Thsmith написа:От чисто любопитство, ватниците какви празници имат и какво точно можеш да "празнуваш" от тях?
Нямам идея, за разлика от някои от вас, не съм чуждопоклонник, не ме интересува кой и какви празници има (включително Русия), още по-малко пък и ще тръгна да ги чествам.
Ами аз си нямам мой празник ако изключим РД, примерно : 0 И това да се веселиш за нещо или дори да празнуваш нещо не те прави "поклонник" :lol: И САЩ между другото имат Денят на благодарността, Денят на Независимостта, Memorial, Veterans i Presidents Day,
Saint Patricks Day i All Saints Eve pредстави си не са "американски" празници : ) Даже и корпус кристи и онзи Сан (не помня какъв), който си го гледал в Кръстника как Вито убива стария моб, също представи си не е американски. :lol:
ReBorn1982 написа:pomiqrat написа:Масленица и Иван Купала. Защото видните русофили не са ги чували и няма да ги назоват.
Денят на победата го почитат все още някои пролетариати, но той не е подобен на Хелоуин. Остана и Денят на Русия да почетем, но русофилите не биха, защото празнуват отделянето от СССР, а на нас СССР всичко ни е дала :lol:
Деня на победата го празнуват комунофилите, а пък другите чуждопоклонници - западните, празнуват Деня на Европа по същото време .... нормалните българи не празнуваме нищо тогава, щото за България тази дата не значи нищо.
Деня на Европа/Деня на Шуман няма нищо общо с деня на загубата и е чисто съвпадение на датите. На 9 ти май се отбелязва създаването на ЕС, а не отбелязване със закъснение на края на войната.