Soulen написа:
Бях казал и на Реджи, той нали е фен на фентъзито също, почнал съм Колелото на Времето и добутах до 8-ма книга от 14. Като ученик не успях, но тоя път съм решен да стигна докрая :lol:
това оъкъде да го купя, по възможност на български
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Soulen написа:
Бях казал и на Реджи, той нали е фен на фентъзито също, почнал съм Колелото на Времето и добутах до 8-ма книга от 14. Като ученик не успях, но тоя път съм решен да стигна докрая :lol:
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
tmanolov написа:Soulen написа:
това оъкъде да го купя, по възможност на български
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Soulen написа:Иначе Падането на Гондолин, Неразказни предания, Децата на Хурин и Берен и Лутиен са супер книжки, които разширяват историята от книгата. Особено последните 2 са супер. Все едно чета пиеса на Шекспир с всичките му драми, трагедии и т.н., които са били типични за ония години.

rhaegar написа:Soulen написа:Иначе Падането на Гондолин, Неразказни предания, Децата на Хурин и Берен и Лутиен са супер книжки, които разширяват историята от книгата. Особено последните 2 са супер. Все едно чета пиеса на Шекспир с всичките му драми, трагедии и т.н., които са били типични за ония години.
На мен любимото ми е за Турин и Ниенор. За къде е тоя свят без малко драма и инцест? :lol:
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
Аз нямам желание да гледам други жанрове, никога не ми е било интересно какво има там. Не коментирам и какво правят по тези дивотии. Коментирам, че няма нито един нормален филм, който да става за гледане от Оскарите в нормалните жанрове. И преди е имало откачени филми, но печелеха и нормални и стойностни. Сега такива няма.Soulen написа:Thsmith написа:Soulen написа:Властелина е най-великия филм и логично е спечелил най-много Оскари като дори е първия фентъзи филм, който въобще печели каквото и да е. А Смити в случая не е гледал през живота си филми в такъв стил, така че няма как да даде оценка. Все едно аз да оценявам стил музика, който никога не съм чувал през живота си.
Онова не е Силмарилион, ако е онази простотия по Амазон, заради която си прекръснах събскрипшъна. Истинския Силмарилион е за Първата епоха основно и е прекрасно четиво, ако можеш да запомниш 4214214 персонажа и техните роднини :lol:
Не е точно така. Аз никога не съм гледал таквива дивотии, нито онзи Дарт Вейдър и другите подобни. Ама едно време примерно в нормалните филми виждаш примерно Unforgiven, Letters from Iwo Jima, Гладиатор, Елизабет, Шиндлер, Мълчанието на Агнетата и тн и тн и тн.
Сега няма как да гледаш и един от номинираните филми и да го изтърпиш. Хайде да сравняваме Елизабет с Наполеон примерно и то на Ридли Скот. Е ... то просто няма място за сравнение. Дай да сравним някой от екшъните със сегашните? Ми те Клинт щяха да го обрисуват като най-големият расист, сексист и нз какво в днешно време. Как го виждаш Dirty Harry днес?
Ами баш така си е. В сегашната ера доминират жанрове, които ти не гледаш. Ако например си пуснеш Мездузвездни войни, нали е от периода който харесваш, 70-те и 80-те и поне ще знаеш за какво става въпрос, дори да не ти хареса. Без да се обиждаш, но ти е прекалено ограничен вкуса, за да дадеш обективна оценка, когато се оценяват всички жанрове съвкупно. Ти си имаш твоя си ниша, няма лошо.
Въпросните, които си цитирал, са си абсолютни класики, даже бих добавил Смело Сърце, Форест Гъмп, Изкуплението Шоушенк и Зеления път примерно.
Thsmith написа:Аз нямам желание да гледам други жанрове, никога не ми е било интересно какво има там. Не коментирам и какво правят по тези дивотии. Коментирам, че няма нито един нормален филм, който да става за гледане от Оскарите в нормалните жанрове. И преди е имало откачени филми, но печелеха и нормални и стойностни. Сега такива няма.
--
п.с. Епичните филми са много, аз просто отворих списъка с победители/номинирани за Оскар и взех от тях. Интересното е, че последните 10 години освен Американски снайперист, май няма никой който да ми говори дори нещо дори заглавието му.
Преди това виждам The Wolf of Wall Street, Клетниците (който беше ужасен) и Джанго, който също беше много по слаб от оригинала с Франко Неро и Линкълн (който беше приличен без да е нещо особено). Това е от 2010г до ден днешен.
Обратното, ако тръгна от 80 те до 2000, поне 60-70% от филмите се сещам даже за какво става дума от заглавието. Смисъл... гледал съм ги и съм запомнил сюжет, не съм ги скипнал. Дори филми като Титаник, които определено не са по вкуса ми...
Къде е Джери Магуайър, Кръстника, Добри момчета, Първичен инстинкт, A Few Good Men, Unforgiven i Braveheart w сегашните номинации и победители? Нещо, което да се запомни след 10 години? Дори след година?
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.

rhaegar написа:Аз дочитам книгата в момента, на 51-ва глава съм. След това може да видя и сериала, добри отзиви получих.

Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot], ReBorn1982 и 7 госта