Betchualeng Arnaikem написа:THE G.A.M.E написа:Невъзможно е САЩ да се разпадне.
То те ще са в основата на нов съюз, за който и към момента текат тежи обсъждания и преговори.
Иде реч за единен СеверноАмерикански съюз, който да включва Канада, Мексико и страните от Централна Америка.
Не е невъзможно, ама хич. Трябва просто нещо да ги побутне в тази насока. Опита за създаване на нов съюз може да предотврати това (ако съюза е стабилен), но ако съюза се окаже нестабилен може дори да ускори разпада на САЩ.
Всяка империя се разпада.. винаги се намира кой да я побутне натам. Разбира се САЩ може да изкара още немалко време.. може да не сме живи да видим края.
Винаги е възможно някоя Държава да се разпадне и повече да няма нищо общо с това, което е била.
Но автора ( май
Интересно е, че в Щатите не е особено чужда идеята някои Щати да се отцепят от федерацията САЩ, и да са независими.
Но дори това да стане с някои Щати, то останалите отново ще са си към централната власт във Вашингтон и САЩ дори и да изгубят територия ( към момента звучи абсурдно, но нали - говорим хипотетично ) ... Отново ще са си САЩ, както сега.
Аз под "разпад" разбирам Държавата, която е претърпяла крах, вече да спре да съществува под каквато и да е форма.
Не мисля че това може да се случи със САЩ в обозримо бъдеще ...
Betchualeng Arnaikem написа:А Канада не се ли водеше част от Великобритания? Монархия в уния с британците и общ държавен глава - английската кралица.
Да, и аз си мисля че се водеха някакъв британски "протекторат" на книга... Но реално са си съвсем независима Премиерска Страна.