Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот THE G.A.M.E » 12 фев 2014 17:23

Betchualeng Arnaikem написа:
THE G.A.M.E написа:Невъзможно е САЩ да се разпадне.

То те ще са в основата на нов съюз, за който и към момента текат тежи обсъждания и преговори.

Иде реч за единен СеверноАмерикански съюз, който да включва Канада, Мексико и страните от Централна Америка. ;)

Не е невъзможно, ама хич. Трябва просто нещо да ги побутне в тази насока. Опита за създаване на нов съюз може да предотврати това (ако съюза е стабилен), но ако съюза се окаже нестабилен може дори да ускори разпада на САЩ.
Всяка империя се разпада.. винаги се намира кой да я побутне натам. Разбира се САЩ може да изкара още немалко време.. може да не сме живи да видим края.

Винаги е възможно някоя Държава да се разпадне и повече да няма нищо общо с това, което е била.

Но автора ( май :roll: ) ... Има на предвид това, че краят на САЩ е близо, едва ли не, въпрос на месеци. :lol:

Интересно е, че в Щатите не е особено чужда идеята някои Щати да се отцепят от федерацията САЩ, и да са независими.
Но дори това да стане с някои Щати, то останалите отново ще са си към централната власт във Вашингтон и САЩ дори и да изгубят територия ( към момента звучи абсурдно, но нали - говорим хипотетично ) ... Отново ще са си САЩ, както сега.
Аз под "разпад" разбирам Държавата, която е претърпяла крах, вече да спре да съществува под каквато и да е форма.
Не мисля че това може да се случи със САЩ в обозримо бъдеще ... :roll:

Betchualeng Arnaikem написа:А Канада не се ли водеше част от Великобритания? Монархия в уния с британците и общ държавен глава - английската кралица.

Да, и аз си мисля че се водеха някакъв британски "протекторат" на книга... Но реално са си съвсем независима Премиерска Страна. :?
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
P!nk fan
Контакти:

Re: За русофобията - част ІІ

Мнениеот P!nk fan » 12 фев 2014 18:23

THE G.A.M.E написа:

Не мисля, че някой има за цел да ни отдалечава от Русия.
Самата Русия направи достатъчно в този аспект през последните 25 години.
А и преди 1945-та г.

Това мнение показва единствено колко обременен русофоб си. :mrgreen: Колкото и да е тежко, трябва да си признаем, че вината за недоразуменията в българо-руските отношения от 1989 г. е изцяло наша. Всеки ще си спомни, че имаше един мургавеещ премиер, при когото русофобията бе издигната в ранг на държавна политика. Политика, която нанесе непоправими щети върху националните ни интереси. :!: Подобни тенденции съществуваха и при ББ..
Левски, Пинк и България над всичко

ImageImage
Image

Потребителски аватар
P!nk fan
Контакти:

Мнениеот P!nk fan » 12 фев 2014 18:26

fr3ak_boy написа:E ти какво искаш дребната душица русофилска на Вазов да каже?!
Този страхливец, който бяга и по време на Априлското въстане, и по време на русофилските гонения в страната, за да е несигурно, защо не е останал да защитава убежденията си?!
И все пак ми отговаряй с исторически факти, а не с драсканиците на друг русофил, пречупени през призмата на художествената условност.

И спри да говориш с измислени факти:
P!nk fan написа:1. Обща религия
2. Обща писменост
3. Изключително близки езици
4. Изключително близки култури
5. Множество сходства в манталитета

Всички тези неща са общи, защото руснаците крадат от нас. Къде бяха те през 1870г. когато се решаваше църковния въпрос?! Защо като толкова ни обичат не ни освободиха по-рано?! Защо са имали планове да раздробят България - Западната част става част от Южната славянска държава, на изток има Добруджанска държава, на юг Тракийска такава? Защо тези кретеноиди не са предвидили БЪЛГАРСКА държава?!

[offtopic]Пожелавам ти за рождения ден Путин да те тегли един отзад, току виж най-накрая е задоволил страстите ти.[/offtopic]

Този "страхливец" е най-великият български писател, затова се дръж с повече уважение към него. :mrgreen: А по повод оф-топика ще те посъветвам малко да си поуспокоиш нервите. :mrgreen:
Левски, Пинк и България над всичко

ImageImage
Image

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 12 фев 2014 18:34

THE G.A.M.E написа:Но автора ( май :roll: ) ... Има на предвид това, че краят на САЩ е близо, едва ли не, въпрос на месеци. :lol:

Засега въпроса за разпад на САЩ не ми се вижда като стоящ на дневен ред, разглеждам го така да се каже от академичен интерес.. Факторите, които могат да крепят Щатите цели като държава са доста и ме мързи да изброявам, но са налице и страната може дори да фалира или да бъде изместена от други сили и пак ще си остане държава като цяло.

Изключение и по-бърз разпад според мен може да дойде единствено при положение, че това го пожелаят и силните на деня в самите Щати, както някога в СССР. Само дето засега не виждам за какво ще им е да го поискат.
Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein

Потребителски аватар
fr3ak_boy
Контакти:

Мнениеот fr3ak_boy » 12 фев 2014 19:19

P!nk fan написа:
fr3ak_boy написа:E ти какво искаш дребната душица русофилска на Вазов да каже?!
Този страхливец, който бяга и по време на Априлското въстане, и по време на русофилските гонения в страната, за да е несигурно, защо не е останал да защитава убежденията си?!
И все пак ми отговаряй с исторически факти, а не с драсканиците на друг русофил, пречупени през призмата на художествената условност.

И спри да говориш с измислени факти:
P!nk fan написа:1. Обща религия
2. Обща писменост
3. Изключително близки езици
4. Изключително близки култури
5. Множество сходства в манталитета

Всички тези неща са общи, защото руснаците крадат от нас. Къде бяха те през 1870г. когато се решаваше църковния въпрос?! Защо като толкова ни обичат не ни освободиха по-рано?! Защо са имали планове да раздробят България - Западната част става част от Южната славянска държава, на изток има Добруджанска държава, на юг Тракийска такава? Защо тези кретеноиди не са предвидили БЪЛГАРСКА държава?!

[offtopic]Пожелавам ти за рождения ден Путин да те тегли един отзад, току виж най-накрая е задоволил страстите ти.[/offtopic]

Този "страхливец" е най-великият български писател, затова се дръж с повече уважение към него. :mrgreen: А по повод оф-топика ще те посъветвам малко да си поуспокоиш нервите. :mrgreen:

Най-великият по чий критерий?
Защото веднага ти казвам, че Пенчо Славейков има номинация за нобелова награда. Къде е Вазов?
Чисто литературно погледнато всички негови съвременници са по-добри от него - романтика Ботев, симовлиста Яворов, фейлетониста Константинов. Единствено популярността му се дължи на това, че е писал на прост народен език и е бил четен от народа - ТОГАВА!
Това не пречи във всяко едно отношение да има по-добри от него и поети, и пистели, и драматурзи.
Последна промяна от fr3ak_boy на 12 фев 2014 20:16, променено общо 1 път.
shumkar_44 написа:...Весел лаят е на Шаро,
весел е и неговият вид,
щом във с ветреца ювелирно
се прокарва мириса на сух бисквит.

Годините ще литнат бързо,
и децата ще напуснат каменния зид,
ала сърпа лунен, той ще помни вечно,
къкрещия, вкусен, сух бисквит.

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 12 фев 2014 19:26

fr3ak_boy написа:Най-великият по чий критерии?

Няма най-велик писател. Просто защото едни харесват едно, други друго и така.
По същия начин няма най-красива жена.. аналогията уж е странна но ако се замислите е точно на място.
Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein

Потребителски аватар
fr3ak_boy
Контакти:

Мнениеот fr3ak_boy » 12 фев 2014 20:15

По същия начин няма най-красива жена.. аналогията уж е странна но ако се замислите е точно на място.

Аз заради това и попитах, защото няма такъв. Но г-н Платеният го заяви така твърдо и ми стана интересно чий е критерият.
весел е и неговият вид,

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 12 фев 2014 20:18

fr3ak_boy написа:

Аз заради това и попитах, защото няма такъв. Но г-н Платеният го заяви така твърдо и ми стана интересно чий е критерият.

Чул го е някъде и се показва патриот? Уважавам Вазов, но други може да имат други предпочитания.. ако той не може да го разбере остави го да повтаря репликите си :)
Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein

Потребителски аватар
fr3ak_boy
Контакти:

Мнениеот fr3ak_boy » 12 фев 2014 20:21

fr3ak_boy написа:

Чул го е някъде и се показва патриот? Уважавам Вазов, но други може да имат други предпочитания.. ако той не може да го разбере остави го да повтаря репликите си :)

Каза го, защото Вазов е най-изявеният русофил от най-известните ни поети и писатели, чиято русофилска принадлежност не може да бъде подложена на съмнение.
весел е и неговият вид,

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 12 фев 2014 20:23

fr3ak_boy написа:Каза го, защото Вазов е най-изявеният русофил от най-известните ни поети и писатели, чиято русофилска принадлежност не може да бъде подложена на съмнение.

Еми ако само заради това хвали Вазов жалко.. аз което харесвам на Вазов го харесвам.. като произведение, не защото Вазов е такъв или онакъв.
Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein

Върни се в “Свободна зона”