Red_Neck написа:Аз имам моя теория ......
Дясно управление, строг фискален режим, брутален данъчен контрол - който оцелее, оцелее.
Бизнесът излиза на светло!
Програма за насърчаване на инвестиции в слаборазвити райони / Северазападнал БГ, малки и средни градове в близост до Сф, Пв, Вн, Бс). Цел - да се спре прекаленото урбанизиране на областните градове ( решава се проблема с детски градини, училища, разходи за квартири и т.н. ).
Закон за лустрацията!
Всеки КАНДИДАТ за депутат публично да даде информация за образование, квалификация, имотно състояние - 20 години назад)
Развиване на програма за "стратегически отрасли" - да се оценят относителните ни предимства в определени сектори и да се насочат сили там.
Премахване на плоския данък и замяната му с прогресивен ( необлагаем минимум от поне 400лв и яка ножица за доходи над 5000)
Незабавно освобождаване от губещи държавни активи.
Промени в образованието - индустриите да "заявяват" нужди и МОН да работи за осигуряването им. Същото важи за браншовите организации - пример: Сдружението на архитектите в БГ подава квота от 50 души годишно, МОН отпуска с 20% повече макс, тук не влизат чуждите студенти)
...........
Абе имам много идеи, ама няма време сега
Направи тези промени в данъчната сфера и ще ни върнеш близо 10 години назад! Имаш ли представа колко хора ще почнат да укриват доходите си ОТНОВО и колко пари ще вкараш в сивата икономика ОТНОВО?! Това с прогресивната данъчна ставка... колкото и да е добро, е неприложимо у нас, защото сме факири в изкарването ни винаги на загуба! Плоският данък не е лош, но трябва да се вдигне малко до 12-13%. Това е оптималната граница, при която хората няма да почнат пак да укриват доходите си. Направиш ли данъчната ставка прогресивна... хората пак ще почнат масово да укриват доходи. Държавата няма интерес от това нещо!