Спам тема vol.2

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

На линия
Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: Спам тема vol.2

Мнениеот Thsmith » 18 юли 2023 23:16

Drunken_Master написа:
Thsmith написа:Каква пържола?

Това е по-скоро адресирано към мен. Ама не е пропуснал и да те намеси, за да ти се подмаже...

аз поне фейсбук нямам и както съм казал, не отварям и линкове без пояснение, заради това питам да се обясни какво е
rhaegar написа:

Някакъв селяндур са го оскубали 450лв за 3 телешки рибай стека някъде на морето. По-интересно е, че са му маркирали 14 порции по 100 грама. :lol:

в Есте няма да е чак тооооолкова по различна, вкуса обаче ще е различен ; ))))
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 18 юли 2023 23:25

Все тая... А и телешкото месо не е за всеки. При нас Рибая го даваме с пепър сос и аспержи и е 80 лева.
Но в интерес на истината не съм фен на телешкото, има си особен вкус, който както написах вече... просто не е за всеки. Предпочитам свинско бон филе...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 19 юли 2023 00:12

Ако се направи както трябва проблеми с месото няма. Важно е да се овкуси и телешкото да е полусурово така да се каже т.е. да не е подметка и да е сочно.

За човек, който тепърва започва да яде "Червено месо" най добре е да започне с Medium т.е. пече се за по 5 минути от всяка страна. Rare е най "сурово" като се пече за по 3 минути и вече качваш нагоре минутите според това как искаш да е месото.

Rare - 3 минути от всяка страна
Medium-Rare - 4 минути от всяка страна
Medium - 5 минути от всяка страна
Medium-Well - 5:30 до 6 минути от всяка страна
Well-Done - 6:00 до 6:30 минути от всяка страна

Телешкото, за да стане така винаги се пече в чугунен тиган, защото за запечатването му се иска висока температура, която чугуна вдига. Максималните температури за печене в чугун се иска да са около 74 градуса и това пак зависи според това как да го печеш. Например за въпросното Medium се иска температура между 60-65 градуса.

Изображение

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 19 юли 2023 00:19

Тц... Не съм особен фен. Ял съм и телешки шишкебап със сос от нар, т.нар. "кавказка кухня", който се приготвя на бавен огън. Не ми допада, не е за мен.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 19 юли 2023 00:24

От телешко до телешко има огромна разлика. Тези въпросни стекове трябва да се правят само от породата Black Angus, които се отглеждат само за месо и нищо друго. Не е обикновена крава или теле гледани предимно у нас. Повече прилича на бивол и дори е далечен негов роднина така да се каже. Известните стекове като Ribeye steak или Denver steak са именно от такава порода.

Изображение

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 19 юли 2023 00:27

Хах... това го знам. В тоя бизнес съм от бая години...
Просто... деазнам, може и на мен просто, да не ми допада. А и в моето семейство никой не яде телешко/говеждо. Триста пъти повече предпочитам свинско бонфиле или контрафиле... особено ако е с картофен маш и манатарки!!!
Изображение

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 19 юли 2023 00:57

rhaegar написа:

Някакъв селяндур са го оскубали 450лв за 3 телешки рибай стека някъде на морето. По-интересно е, че са му маркирали 14 порции по 100 грама. :lol:

Не обиждай Българските селяни!
Сега изгледах видеото от плащането. Става въпрос за пейзани от Белгия или Холандия или Германия.
Тази вечер имахме гости, изведохме ги в заведението извън града и те ми разправяха за случая, но не им обърнах внимание. На съседнната маса имаше тумба от подобни, но те културно попитаха келнерката за менюто, за да не станело като на морето.
Ще дойде 1-ви септември и те ще се приберат в Белгия/Холандия, но там няма да го раздават ербап. Всички се ежат на нашата България. Анатема!

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 19 юли 2023 01:02

NOMER14 написа:
rhaegar написа:

Не обиждай Българските селяни!

Къде обиждам българските селяни? Да си селяндур е манталитет и може да си такъв, ако ще да се си родил на пъпа на Ню Йорк. Селянин е човек от село.

Мисля че на някой веднъж писах да ме цитира, само ако ме е разбрал, сега повтарям. :lol:
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 19 юли 2023 01:21

rhaegar написа:Мисля че на някой веднъж писах да ме цитира, само ако ме е разбрал, сега повтарям. :lol:

Сещам се, по време на Сървайвър Камбоджа, какъв въпрос беше задал чалгаджията Крум към Митака (режисьор от Сфумато): "Нарочно ли използваш такива непознати думи, за да не те разбираме?!" :lol: :lol: :lol:
Изображение

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 19 юли 2023 01:26

Drunken_Master написа:
rhaegar написа:Мисля че на някой веднъж писах да ме цитира, само ако ме е разбрал, сега повтарям. :lol:

Сещам се, по време на Сървайвър Камбоджа, какъв въпрос беше задал чалгаджията Крум към Митака (режисьор от Сфумато): "Нарочно ли използваш такива непознати думи, за да не те разбираме?!" :lol: :lol: :lol:

То тоя идиот сигурно е трябвало да мине специален курс за това как да си пише малкото име, толкоз прост изглежда и звучи. Малко като Андреа на снимките на Мисия Лондон, не ѝ бил стрелял пистолета и беше родила гениалното "тва не такова".
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Върни се в “Свободна зона”