Neo M написа:GOLEADOR написа:1982 написа:Нищо не бъркам, БДС е просто една теория, не си мисли, че винаги е спазвана точно. То и хигиената на теория не е такава, ама .....Живееш в някакъв илюзорен свят по отношение на онези години.
Явно не си работил по времето на комунизма.А и бъркаш БДС с хигиена.Както и да е,няма как един продукт да не е по БДС.Дадох пример със сиренето,щом по БДС то трябва да е направено от краве мляко,да е отлежало 45 дни то е точно такова.Няма никакъв начин кравето мляко да е заменено с палмово.И не виждам защо някой ще го прави?На никой даже и през ум не му минава да не спазва правилата.Да не говорим,че няма и защо да го прави.
Ти или си демагог, или представа нямаш за времето, което коментираш. Да, нямаше палмово масло, което толкова даваш за пример, но имаше сухо мляко и се блъскаше яко в т.нар. млечни продукти. Разликата от тогава и сега е, че в момента възможностите на технологиите са много по-големи от тогава. Онзи режим само можеше да си мечтае да може да употребява днешните консерванти.
Дори и да е слагано сухо мляко е слагано по БДС иначе щеше да се усети разликата във вкуса и консистенцията на сирената, но аз съм купувал сирене повече от 20 години тогава и не съм усетил разлика в различните доставки от една и съща мандра, а ти?!