Спам тема vol.2

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Ботев

Мнениеот Drunken_Master » 13 яну 2023 17:59

Изображение
Трудно беше, но го изгледах. За мен основният проблем тук е до липсата на финансиране. Хората са го казали: "Маймуни с трици не се ловят!". И понеже Максим Генчев няма нужният ресурс за направата на качествен филм за един от най-великите ни революционери и се получава... това. Имам чувството, че е ангажирал целият втори и трети курс в НАТФИЗ, момчета и момичета, които още не са навлезли в занаята и т.н. То бива-бива бездарност, ама беше направо тъжна картинка. Голямо преиграване, голямо чудо. Дори и главният герой, който играе Христо Ботев. И цялата тая пошлост беше на такава висота, че бездарници като Ники Илиев, дето колко време го мъчат за режисьор, в сравнение с останалите излеждаше направо като Робърт Де Ниро или Ал Пачино. Между другото, Генчев е използвал и абсолютни лаици тук, защото кмета на Калофер и той участва във филма... при това, не за кратко.
Най-трагикомичната картинка, обаче беше визуализирането на битките. Тук няма как да не упрекваме Генчев, понеже той е режисьора. Имах чувството, че гледам някаква дипломна работа на някое кандидат-режисьорче от НАТФИЗ, което не е влизало в час по режисура. То преиграване, то фалш... Направо жалка история!
И на базата на всичко това, аз лично се натъкнах и на исторически неточности, което май е най-малкият проблем тук. Ботев така говори пред Каравелов за Левски, все едно го познава лично, което е пълна фантасмагория. Никога не са се познавали...

П.С.
За мен е по-зле от Дякон Левски... Съжалявам, но това е моето мнение ! :(
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Re: Спам тема vol.2

Мнениеот ivan56 » 13 яну 2023 18:24

Но за сметка на това той си харесва филма и който не е съгласен с неговото мнение е осмиван лично от него.
На стената му беше някакво мазало.
Нагъл арогантен простак.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 13 яну 2023 18:27

ivan56 написа:Но за сметка на това той си харесва филма и който не е съгласен с неговото мнение е осмиван лично от него.
Нагъл арогантен простак.

Един приятел ме апострофира, че всъщност финансиране имало ? Било от БНТ ? Това вярно ли е ? Понеже и той, и кмета на Калофер публично искаха пари наляво-надясно... Даже във фейсбука си искаше 100 килограма пастърма за да влязат в снимките.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 13 яну 2023 18:39

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=7zqk-LxwDL8[/youtube]
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 13 яну 2023 18:44

Drunken_Master написа:
ivan56 написа:Но за сметка на това той си харесва филма и който не е съгласен с неговото мнение е осмиван лично от него.
Нагъл арогантен простак.

Един приятел ме апострофира, че всъщност финансиране имало ? Било от БНТ ? Това вярно ли е ? Понеже и той, и кмета на Калофер публично искаха пари наляво-надясно... Даже във фейсбука си искаше 100 килограма пастърма за да влязат в снимките.

На "Ботев" са отпуснати около 100 000 лева, призна пред депутатите Кошлуков. Директорът на БНТ подчерта, че проектът е консултиран с проф. Пламен Павлов - историк от Великотърновския университет, който е подчертал, че сценарият отговаря на историческите факти и не изопачава образа на националния герой. "Да, филмът е слаб. Мудно действие, тежък диалог и т.н.", призна си Кошлуков, но "ако не го излъча, Сметната палата ще ме глоби за безстопанственост - дал съм пари за нещо, а не го ползвам". (На директора напомняме, че БНТ е копродуцент например и на филма на Адела Пеева "Да живее България" от 2017 г., но той още не е излъчван по обществената телевизия - б.р.)
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 13 яну 2023 19:41

Принципно, за да правиш филм за толкова значима историческа личност, каквато е Ботев, е нужно поне половин година да отделиш само за изучаване на живота му в детайли. От различни източници. Да ровиш, да търсиш, да питаш ..... отделно са другите детайли - събития, персонажи и т.н., които също искат много време и усилия .... боя се обаче, че всичко е претупано набързо, за да се почне по-бързо със снимането, та затова и има толкова неточности и простотия.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 13 яну 2023 19:46

ReBorn1982 написа:Принципно, за да правиш филм за толкова значима историческа личност, каквато е Ботев, е нужно поне половин година да отделиш само за изучаване на живота му в детайли. От различни източници. Да ровиш, да търсиш, да питаш ..... отделно са другите детайли - събития, персонажи и т.н., които също искат много време и усилия .... боя се обаче, че всичко е претупано набързо, за да се почне по-бързо със снимането, та затова и има толкова неточности и простотия.

Ми той е тъпан. Ако беше използвал услугите на някой доказан историк като Пламен Митев или Иван Стоянов (за Левски) щеше да е съвсем друга работата. На "Дякон Левски" имаше също исторически неточности. Раковски по едно време се появява, иска от Левски да оглави втората му легия, а в същото време той трябва да е умрял по това време. Някакви ей такива...
А категорично Ботев и Левски не са се познавали, това са глупости...
Изображение

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 13 яну 2023 19:53

Ми неточностите са именно от това. Преди да правиш филм за такива личности, трябва да си скъсаш гъза от търсене на информация за тях, и то не от един или два източника, колкото и запознати да са те. Това е може би най-тежката и изискваща време и усилия част .... ама ти гарантира после качествен продукт/филм. Но нали бързаме да почваме да снимаме, кой ще ти се рови .....

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 13 яну 2023 22:03

Ами ето, правиш слаб филм за Левски и за награда ти дават да направиш и за Ботев.
Щял да прави и за някаква царица, която щяла да бъде дъщерята на Радев.
Дива шуробаджинащина.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

!

Мнениеот Drunken_Master » 15 яну 2023 22:17

ReBorn1982 написа:Ми неточностите са именно от това. Преди да правиш филм за такива личности, трябва да си скъсаш гъза от търсене на информация за тях, и то не от един или два източника, колкото и запознати да са те. Това е може би най-тежката и изискваща време и усилия част .... ама ти гарантира после качествен продукт/филм. Но нали бързаме да почваме да снимаме, кой ще ти се рови .....

Виж как сърбете правят филм за националните си герои... :)
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=8MBNYzaIjJM[/youtube]
Изображение

Върни се в “Свободна зона”