Трудно беше, но го изгледах. За мен основният проблем тук е до липсата на финансиране. Хората са го казали: "Маймуни с трици не се ловят!". И понеже Максим Генчев няма нужният ресурс за направата на качествен филм за един от най-великите ни революционери и се получава... това. Имам чувството, че е ангажирал целият втори и трети курс в НАТФИЗ, момчета и момичета, които още не са навлезли в занаята и т.н. То бива-бива бездарност, ама беше направо тъжна картинка. Голямо преиграване, голямо чудо. Дори и главният герой, който играе Христо Ботев. И цялата тая пошлост беше на такава висота, че бездарници като Ники Илиев, дето колко време го мъчат за режисьор, в сравнение с останалите излеждаше направо като Робърт Де Ниро или Ал Пачино. Между другото, Генчев е използвал и абсолютни лаици тук, защото кмета на Калофер и той участва във филма... при това, не за кратко.
Най-трагикомичната картинка, обаче беше визуализирането на битките. Тук няма как да не упрекваме Генчев, понеже той е режисьора. Имах чувството, че гледам някаква дипломна работа на някое кандидат-режисьорче от НАТФИЗ, което не е влизало в час по режисура. То преиграване, то фалш... Направо жалка история!
И на базата на всичко това, аз лично се натъкнах и на исторически неточности, което май е най-малкият проблем тук. Ботев така говори пред Каравелов за Левски, все едно го познава лично, което е пълна фантасмагория. Никога не са се познавали...
П.С.
За мен е по-зле от Дякон Левски... Съжалявам, но това е моето мнение ! :(