Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Rafa

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Rafa » 18 сеп 2014 16:02

Мдааам, на шотландците им се размина отделянето от Англия 8-)
shumkar_44 написа:Специално за колегата с брадата, ще споделя малко информация за спортното ходене

soilwork написа:Извинявам се че се отклонявам от темата др.Шумкар-тоя "колегата с брадата"....снимката на профила не е негова,това е снимката на един футболен мениджър.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 18 сеп 2014 16:08

Rafa написа:Мдааам, на шотландците им се размина отделянето от Англия 8-)

Те са си отделени от Англия. :) Сега искат да се отделят от Обединеното кралство. ;)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 18 сеп 2014 16:20

Tommi написа:
Rafa написа:Мдааам, на шотландците им се размина отделянето от Англия 8-)

Те са си отделени от Англия. :) Сега искат да се отделят от Обединеното кралство. ;)

Отделят се, ама някой друг път ;)
shumkar_44 написа:Специално за колегата с брадата, ще споделя малко информация за спортното ходене

soilwork написа:Извинявам се че се отклонявам от темата др.Шумкар-тоя "колегата с брадата"....снимката на профила не е негова,това е снимката на един футболен мениджър.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 18 сеп 2014 20:24

dunavfc написа:Не обичам конспирациите, но не мога да се сетя за една логична причина, поради която САЩ да не може да се справи с ИСИС за не повече от 1 месец. Игри ли са, интереси ли са, нямам идея, но отново човечеството е жертвата. Афганистан да е беше, някак бих го приел, ама да не можеш да изтрепеш тия плъхове на една и никаква пустиня, където нито има къде да се скрият ,нито има как да покрият провизиите си....

Ами не е толкова лесно... Съвременните военни технологии са превъзнасяни по медиите и са доста надценени. ИДИЛ са отлично обучени, въоръжени и с огромни приходи( 5 млн дневно). Изключително мобилни са, което ги прави трудни за бомбардировка. Освен това прекрасно владеят метода на камуфлажа, успешно прилаган от Саддам и сърбите-дефакто 70-80% от "високоточните удари" отиват в макети и варели...Трябва сериозна операция със сухопътни сили, ама тогава ще има ковчези, а и Ирак, Иран и Сирия се водят независими страни. Да стовариш армии там и в същото да ревеш до възбог за 1000( и то изсмукани от пръстите) руски войници в Украйна, нещо не се връзва..
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 19 сеп 2014 00:20

Колкото и обучени да са ИСИС, колкото и да са надъхани, каквото и финансиране да имат, американците, би трябвало да имат достатъчно ресурси и възможности да ги унищожат. ИСИС нямат сателити, нямат самолети, нямат бомбандировачи, нямат кораби, не знам с какви ракети разполагат, но едва ли могат да се доближават до тези на американците, просто няма база за сравнение.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 19 сеп 2014 00:24

dunavfc написа:Колкото и обучени да са ИСИС, колкото и да са надъхани, каквото и финансиране да имат, американците, би трябвало да имат достатъчно ресурси и възможности да ги унищожат. ИСИС нямат сателити, нямат самолети, нямат бомбандировачи, нямат кораби, не знам с какви ракети разполагат, но едва ли могат да се доближават до тези на американците, просто няма база за сравнение.

Да ни светнеш американските кораби как ще помогнат в Северен Ирак? Ракетите им, ако не са американски, ще са руски, та не се надъхвай прекалено. САЩ изпуснаха духа от бутилката.. за да имат повод да го гонят отново. Повдига ми се от лицемерие!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 19 сеп 2014 00:48

Кашчей написа:
dunavfc написа:Колкото и обучени да са ИСИС, колкото и да са надъхани, каквото и финансиране да имат, американците, би трябвало да имат достатъчно ресурси и възможности да ги унищожат. ИСИС нямат сателити, нямат самолети, нямат бомбандировачи, нямат кораби, не знам с какви ракети разполагат, но едва ли могат да се доближават до тези на американците, просто няма база за сравнение.

Да ни светнеш американските кораби как ще помогнат в Северен Ирак? Ракетите им, ако не са американски, ще са руски, та не се надъхвай прекалено. САЩ изпуснаха духа от бутилката.. за да имат повод да го гонят отново. Повдига ми се от лицемерие!

Брат, как пък винаги ти прави удоволствие да провокираш и да се заяждаш, дори когато няма никаква причина за това ? Мен ми е жал, какво се случва със света с конкретните хора, които остават без глави , за кланетата на невинни хора, ти тука ми говориш за меренето на пишки между САЩ, Русия и Марсианците.
Като казах кораби, имах предвид самолетоносачи, пък и обикновени кораби да са, може да носят провизии, оръжия и каквото и да е било. Каквито и ракети да имат ИСИС съмнявам се да са сериозен проблем за американците. Янките, ако не могат с бюджет за отбрана от няколко стотин милиарда $ да се справят с някакви плъхове, пък ако ще всички до един да са членове на МЕНСА, значи по - добре да се разпадат. Убеден съм и без да съм фантаст, че американците имат оръжия и възможности на които ИСИС не могат да отвърнат.

Потребителски аватар
viali69

Свобода за Шотландия !?... Да, ама не !

Мнениеот viali69 » 19 сеп 2014 07:34

[center]Изображение[/center]
[center]Мел Гибсън в незабравимата роля на шотландския бунтовник Уилям Уолъс във филма "Смело сърце"[/center]

"Сър Уилям Уолъс (на английски: William Wallace, на латински: Gulielmus Valensis) е рицар и шотландски национален герой. Води съпротивата срещу англичаните по време на Войните за шотландска независимост.
Заедно с Андрю Морей Уолъс побеждава англичаните в Битката при Стърлингския мост през 1297 г. и е покровител на Шотландия до неговото поражение в Битката при Фолкърк. През 1305 Уолъс е заловен близо до Глазгоу и предаден на крал Едуард I, който го беси, мъчи и разчленява за държавна измяна." Уикипедия

И така скъпи приятели, излязоха първите резултати от референдума за независимост на Шотландия.
Както ние (хората с отворени очи) очаквахме - повечето от гласовете казват "НЕ" на свободата на Шотландия. Първите извадки сочат 54% гласували против излизането на Шотландия от UK срещу 46% казали "ДА" ...

Има ли изненадани ?
Аз лично прогнозирах този "резултат" далеч преди референдума.
Как познах ли ? Ами, просто отдавна съм осъзнал в каква система и в какъв свят живеем ...
Новият световен ред не допуска изненади ! :mrgreen:
Световният елит няма да допусне разпадането на Великобритания. А, който наистина познава шотландци и ирландци отлично знае колко много "обичат" англичаните ... :mrgreen:
Изводите от поредното "народно допитване" са отдавна известни. Още през 60-те и 70-те години на миналия век хипитата ги казаха на глас:
"Ако изборите променяха нещо, щяха да ги забранят !"
[center]Изображение[/center][center]Изображение...Изображение...Изображение[/center]

Потребителски аватар
DmG
Контакти:

Re: Свобода за Шотландия !?... Да, ама не !

Мнениеот DmG » 19 сеп 2014 08:15

Платен, не ги мисли шотланците!

exiter
Контакти:

Re: Свобода за Шотландия !?... Да, ама не !

Мнениеот exiter » 19 сеп 2014 08:25

Я си провери
пак резултатите от референдума .
Млада жена отива да се изповяда в църква: - Отче, съгреших. Купих си цигари от "Lafka".И отсреща се чува:
- Чадо, кажи 10 пъти "Оставка".

Върни се в “Свободна зона”