Спам тема vol.2
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Спам тема vol.2
Че какво толкова построено има в ЦА? Казахстан, Монголия и територията над тях примерно?
Е, недей така - в Сибир няма нишо, но хорезм си е сериозна работа, особено по вренето на тамерлан, а и не само. Сашо дъ грейт има 5-6 Александрии из бактрия и согдиана, да не говорим за гръко-бактрийците, дето били полуелини. Отделно Тибет си е баш в центъра на Азия и само там има повече, отколкото в цяла Африка, без Египет. Много са нещата
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.
-
Pichichi написа:Groucho написа:....
Ц, аз говоря за две-три хиляди години назад, а не за времето, когато европейците са ходили да ги коват за роби и да ги продават по плантациите. Нямат построено почти нищо в Африка за тия минали хилядолетия преди да довтасат белите и да почнат да ги бият.
.....
Преди 3000 г. и повече в Африка е имало едни неща дето в Европа не са могли и да си ги представят даже.
Хеопсовата пирамида се смята за завършена около 2500 г. пр. н.е. Може би от Римскята империя нататък
Европа да доминира но то в това е и бедата на африканците. Те реално от тогава са колонии.
Египтяните не са от черната раса.
Eminem написа:1. Не е нормално, нито адекватно, там където има само или предимно бели, да се определя като проблем и като нещо лошо. Писна ми да чета за "too white". Женският национален отбор на Англия е твърде бял, "Приятели" е твърде бял(хора на сериала дори се извиняваха), сега и бели градове не може да има.
2. Отново лошите бели хора...Тази чуди ли се дали ще я убиват някакви араби или черни.....или те всички са с милички физиономии. Естествено, че престъпност идва и от бялата раса и всеки има свободата да се оплаче от нея и да я осъди, но нямаш свободата да се оплачеш от имигрантската престъпност, защото директно ставаш расист. Това изказване на тази не е ли расистко? Досещаш ли се какъв скандал ще стане ако това мнение беше насочено срещу черните? Дори и да е истина.
По първата точка съм напсиал нещо още в началото на тоя тъп спор. Ако ти се връща да четеш-хубаво, ако не-здраве да е. Не смятам да се повтарям.
Колкото до второто, много ми е интересно ако утре съдбата те отведе в Абиджан или Акра примерно, ти какво мнение ще имаш за местните и дали редът на мисли няма да е сходен с нейния. Ама това че си го мислиш за черни е нормално, а че тя си го мисли за бели не е, или как?
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

-
Groucho написа:Продавали са се помежду си в робство и преди да дойдат европейците, да. Бели също са продавали бели в робство. Това е било широко разпространена практика на различни места по света и като цяло не е обяснение защо едни групи от хора са създали по-малко в сравнение с други групи от хора.
Всички раси са практикували робовладелството, това е факт. Но интересно, че само на бялата й се натъква и трябва да се чувства виновна едва ли не. За черните специално дори се мълчи умишлено по темата, че са били робовладелци.
Иначе черният човек почти нищо не е създал в исторически план. Говоря за архитектура, изобретения, география и т.н
ReBorn1982 написа:
Всички раси са практикували робовладелството, това е факт. Но интересно, че само на бялата й се натъква и трябва да се чувства виновна едва ли не. За черните специално дори се мълчи умишлено по темата, че са били робовладелци.
Па, белите последно са го правили масово, така че се помни най-добре вероятно

tmanolov написа:Е, недей така - в Сибир няма нишо, но хорезм си е сериозна работа, особено по вренето на тамерлан, а и не само. Сашо дъ грейт има 5-6 Александрии из бактрия и согдиана, да не говорим за гръко-бактрийците, дето били полуелини. Отделно Тибет си е баш в центъра на Азия и само там има повече, отколкото в цяла Африка, без Египет. Много са нещата
Нямам идея къде са били тия неща. Говоря за територията на днешен Казахстан и Монголия и това над тях.
Ако тези са били в Южна Азия или към китайската част - нямам тези региони предвид.
Самарканд - столицата на Тимур/Тамерлан е в Узбекистан, което е на 100 км от Казахстан. Бил е световният център на 14-15 век, велик град. Такъв в черна Африка няма - в нито една епоха
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.
-
Черния и да го изкараш от Африка (където никога нищо не е създал), да го закараш в Северна Америка, в Централна или Южна, в Хаити или Куба, в Европа .... той си остава на същото примитивно ниво. Е, в изброените места живее по-добре отколкото в родната Африка, щото там е "лошият" бял човек и го хрантути .... с изключение на Хаити, разбира се, където черният човек се надигна, изби белия и вече над 200 години живее като свиня .... щото е негоден да сагради каквото и да е.
Колкото до второто, много ми е интересно ако утре съдбата те отведе в Абиджан или Акра примерно, ти какво мнение ще имаш за местните и дали редът на мисли няма да е сходен с нейния. Ама това че си го мислиш за черни е нормално, а че тя си го мисли за бели не е, или как?
Ако попадна в споменатите страни, няма да се възмущавам, че са само черни.
А ако се възмутя колко са черни, както тя го прави, ще ме сринат със земята.
А сега попаднах на същата статия, тази се възмущава, че жените се разхождали с прически и перфектен грим. Нещо не й е наред.
-
За черните поне има единомислие във форума. :)
Как ме напушва смях преди 2 години, когато Стърлинг ревеше що нямало почти черни мениджъри във Висшата лига. Ми как да има, като пипето им стига дотам само да търчат. То и черни вратари в топ отборите на Европа също няма по обясними причини. Има един Менди в Челси, който прави левашки грешки през мач, но явно го държат заради квотата, да не ревнат пак за дискриминация че вратарите във ВЛ са само бели. :)
Как ме напушва смях преди 2 години, когато Стърлинг ревеше що нямало почти черни мениджъри във Висшата лига. Ми как да има, като пипето им стига дотам само да търчат. То и черни вратари в топ отборите на Европа също няма по обясними причини. Има един Менди в Челси, който прави левашки грешки през мач, но явно го държат заради квотата, да не ревнат пак за дискриминация че вратарите във ВЛ са само бели. :)
Барса, Лудогорец и Бойко Борисов, але, алеее... :)