Groucho написа:Еволюционно назад не е най-точният израз, но е факт, че негрите нямат същото желание да се занимават с наука, както другите раси. Тук не става дума за възможности на мозъка, а за вътрешен подтик да го ползват. Вече за престъпността по-скоро е до социална среда и обкръжение, да.
От друга страна науката най-вероятно ще затрие човека, така че не знам доколко напредъка в нея е за хвалба.
Деазнам, след като си свикнал че когато започнеш твърде много да си ползваш мозъка следват я камшици, я бой, я друг вид тормоз, в един момент решаваш, че по-лесно е да крадеш и ако успееш да замогнеш, животът си остава bling bling, независимо че горните наказания вече ги няма.
Иначе съм съгласен, нямат вековни традиции в мисленето, но това не значи, че са еволюционно назад, както си мислят някои. Просто се изисква време повече от тях да стигнат до по-нормален живот, за 60 години трудно става
ReBorn1982 написа:А кой да ги измъкне ?? Те първо трябва да еволюират мисловно и тогава ще се измъкнат от гетото. Но нещо не виждам много развитие. Даже бая черни, дори и забогатели по някакъв начин и живеещи извън гетото, пак са си с манталитета от черната кочина. То просто си им е присъщо. Черната раса много бавно еволюира, това е факт. И причината си е в тях, не в друг.
Мисля, че няма кво да си кажем повече по въпроса. Дет се вика, имаме фундаментални различия и само ще си търкаме клавиатурите.