Тема за политика - Свят
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Тема за политика - Свят
Ся младежите ще ходят на бригади, само ако требва да се бере коноп за медицински цели или да се помага в некоя спиртоварна. Инак да слязат в неделя сутринта пред блока и да оберат малко киреча наоколо или да заковат 2 пирона на разхлопаната дъска на пейката, за да си уплътнят времето преди следобедния мач от ВЛ, не ги търси. Тва да направиш нещо за общото благо без да извличаш дивиденти са шибани комунистически работи.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
-
CTAHKO написа:
И като цяло, най-прогресивните държави са точно тоталитарните
Това няма как да е реалност.
Просто защото тоталитарните Държави са една затворена система.
Докато демократичните, могат да разчитат на учени от всички националности.
Пример са САЩ, редица учени са с фамилия на OF, както и с японски, френски, италиански ( латински ) ... И всякакви имена.
Разбира се има и с немски произход.
Що се отнася до споменатите държави, като пример, колко са известните китайски, сингапурски и виетнамски математици, физици, химици и т.н. ?

Последна промяна от THE G.A.M.E на 02 юни 2016 21:28, променено общо 1 път.
THE G.A.M.E написа:CTAHKO написа:
Пример са САЩ, редица учени са с фамилия на на OF, както и с японски, френски, италиански ( латински ) ... И всякакви имена.
Що се отнася до споменатите държави, като пример, колко са известните китайски, сунгапурски и виетнамски математици, физици, химици и т.н. ?
Да бяха спретнали един нормален ракетен двигател за толкова години ли...де да знам

П.П. Не са важни имената на конкретния учен, а разработките по институтите и университетите, както и тяхното внедряване

П.П. 2. Не случайно завършилите Харвард и други елитни американси университети ходят да си правят магистратурата точно там

delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
THE G.A.M.E написа:CTAHKO написа:
Пример са САЩ, редица учени са с фамилия на на OF, както и с японски, френски, италиански ( латински ) ... И всякакви имена.
Що се отнася до споменатите държави, като пример, колко са известните китайски, сунгапурски и виетнамски математици, физици, химици и т.н. ?
Сев. Корея с какви математици и физици си прави( неуспешно засега) балистични ракети?
Инак ти благодаря, че ми потвърждаваш теорията за източването на мозъци към най-развитите държави. Щатите се похвалиха с точно 1 приет бежанец от Сирия засега. Бил голям физик, ако не се лъжа.
GOLEADOR написа:Отделно от творчеството на Пеньо Пенев,както и да извърташ няма как да отречеш ентусиазма който струи от творчеството му.
Ще струи ентусиазъм, и още как ..... че инак няма да му го публикуват ....
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА
4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.
-
CTAHKO написа:
Да бяха спретнали един нормален ракетен двигател за толкова години ли...де да знам
Що да спретват, докато руснаците на практика им ги продават за жълти стотинки ?

Ама инак са "врагове" де ...
Но и това ще отмине... До 2020-та хората ще минат на йонни двигатели, технология, която руснаците ( поне за сега, но най-вероятно провеждат тайно опити ) са отхвърлили като безперспективна.

Последна промяна от THE G.A.M.E на 02 юни 2016 21:34, променено общо 1 път.
язе написа:1982 написа:Не, аз просто казвам как е построен Димитровград .... основно с безплатен експлоататорски труд. Комунистите обожаваха да пращат младите по бригади и да ги експлоатират безплатно, дееба и уродите мръсни.
Нямаш си идея, колко яко нещо е бригадата. Ученички без полички и купон денонощно! В строителството бригади никога не е имало. Селско стопанство и тук там некой консервен комбинат.
Е, за Димитровград е имало бригади .... нали трябва безплатно да се експлоатират хората.
А ученички без полички и сега си има .... и не е нужно да одиш на къро, да гърбиш за поредния тлъст комунистически задник.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА
4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.
-
fcb_bg написа:
Инак ти благодаря, че ми потвърждаваш теорията за източването на мозъци към най-развитите държави. Щатите се похвалиха с точно 1 приет бежанец от Сирия засега. Бил голям физик, ако не се лъжа.
Тоя лаф с "източването на мозъци" така и не го разбирам.
Според мен това си е на пазарен принцип.
Нали не смяташ, че примерно - твоя фирма дава средно 600 кинта заплата, а на съседната улица, конкурент плаща по 800, е кражба на служители ?

Все пак, ако говорим за Щатите, трябва да изключим, буквално отвлечените насила немски учени след ВСВ.
Но останалите са привлечени с добри условия, перспективи, и разбира се... МЪНИ.
1982 написа:GOLEADOR написа:Отделно от творчеството на Пеньо Пенев,както и да извърташ няма как да отречеш ентусиазма който струи от творчеството му.
Ще струи ентусиазъм, и още как ..... че инак няма да му го публикуват ....
Щото Пеньо Пенев е бил много публикуван приживе,имам чувството,че не си държал матура по литература.

1982 написа:язе написа:1982 написа:Не, аз просто казвам как е построен Димитровград .... основно с безплатен експлоататорски труд. Комунистите обожаваха да пращат младите по бригади и да ги експлоатират безплатно, дееба и уродите мръсни.
Нямаш си идея, колко яко нещо е бригадата. Ученички без полички и купон денонощно! В строителството бригади никога не е имало. Селско стопанство и тук там некой консервен комбинат.
Е, за Димитровград е имало бригади .... нали трябва безплатно да се експлоатират хората.
А ученички без полички и сега си има .... и не е нужно да одиш на къро, да гърбиш за поредния тлъст комунистически задник.
Сакън да не изкараш 20 кила моркови за да се научиш на дисциплина.
Аз в Русия немах против в 4-и клас всяка събота да си чистим шумата, поливаме, обработваме парка около училището, да изринем снега и др. Чувствах се полезен. Ся сякън 300 000 човека да се включат в "Да изчистим България." Що? Щото после некой цапал пак.