Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Rafa

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Rafa » 17 сеп 2014 14:14

„Ислямска държава“ е креатура на ЦРУ

лавния редактор на известното американско списание за геополитика „Veterans Today“ Гордън Дъф заяви в интервю за „PressTV“, че ако Съединените щати имаха намерение да неутрализират „Ислямска Държава“ в Ирак това би им отнело не повече от две седмици. Според главния редактор на авторитетното издание „Veterans Today“ ЦРУ умишлено фабрикува „разузнавателни данни“ относно „Ислямска Държава“, за да раздуе мащабите на заплахата, която представлява терористичната организация, а от друга страна – официален Вашингтон не води война срещу организацията, а просто я използва като проводник, за да прокара агресивната си политика в региона на Близкия Изток.

„Oт чисто военна гледна точка в Ирак има около 30 хил. бойци на „Ислямска Държава“, а това е регион, който лесно може да бъде изолиран и пресечен, така че тези екстремисти да бъдат лишени от достъп до провизии, оръжия и подкрепления. Практически, Ирак е един голям концлагер. Няма съмнение, че американските военновъздушни сили могат да неутрализират тези 30хил. бойци за не повече от две седмици.“, пояснява Дъф.

Според бившия пехотинец и настоящ главен редактор на „Veterans Today“ организацията „Ислямска Държава“ има солидна външна подкрепа. Гордън Дъф е ветеран от Виетнамската война. През войната получава сериозни физически увреждания и от десетилетия насам работи съвместно с организации на военните инвалиди и бивши военнопленници от американската армия. Той е главен редактор на авторитетното списание с геополитическа и военна тематика „Veterans Today“.

„Има нещо съмнително във всичко това: как и кой доставя на ислямистите провизии, оръжия и техника? Откъде идва всичко това? ЦРУ не казва кой са те. Всички ли са от Ирак? През Турция ли са минали? Или са от Сомалия? ЦРУ просто раздухва страховития образ на „Ислямска Държава“ и има своите причини за това. Това е политическа игра. САЩ заема твърда позиция в това да запази контролът си над Ирак.“, счита главният редактор на „Veterans Today“

Според Гордън Дъф американското разузнаване не знае какъв е реалния брой на ислямистите от „Ислямска Държава“, а просто се оповестява произволно избрано число за тяхното количество. Освен това, според Дъф, САЩ просто тласка напред забоксувалия си план за свалянето на Башар Асад в Сирия.

„Тук в САЩ ние разделихме условно Ирак от Кюрдистан. Сега планираме да бомбардираме Сирия, а същевременно казваме, че ще продължаваме да поддържаме сирийските наемници, които се бият срещу Сирийската арабска армия, която същевременно от две години насам води истинска война срещу екстремистите от ИДИЛ. Това, което президента и ЦРУ обясняват е просто нелепо. Те просто хвърлят прах в очите на хората.“, заявява Дъф. „Те не казаха, че например 12 хил. иракчани са се присъединили към „Ислямска Държава“ през изминалия месец и още 15 хил. са навлезли през Турция или са преминали от Израел или Йордания, не казват как получават доставките си – това би било разузнавателна информация. Някой просто е написал тази цифра на лист хартия за прессъобщението на президента. Всичко е съшито с бели конци, а САЩ използват радикали от десетилетия насам“, заключава анализаторът.

http://noligarh.com/%D0%B8%D1%81%D0%BB% ... %80%D1%83/
shumkar_44 написа:Специално за колегата с брадата, ще споделя малко информация за спортното ходене

soilwork написа:Извинявам се че се отклонявам от темата др.Шумкар-тоя "колегата с брадата"....снимката на профила не е негова,това е снимката на един футболен мениджър.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 17 сеп 2014 15:10

THE G.A.M.E написа:Ами тя коалицията е готова. ;)

Въздушните удари скоро ще зачестят.
Сухопътната операция ще бъде проведена от военните сили на Сирия и Ирак.
За сега, американски части не се предвиждат... Но най-вероятно във финалният етап ще има.

sin4ec написа:да ми свалят ракетите и самолетите

Това в кой филм се е случило ?
Обезателно ще го гледам.

Какво стана с тея руските оръжия, дето УЖ са моШни и режима на Асад изглежда недосегаем с тях ? :?
Колко ракети на радикалистите са свалили ?
Защо тея индианци от "И.Д." насметоха Сирия... Каква е тая работа, УЖ руското оръжие е най-доброто в Галактиката. :|

Два броя Томахоук и един Раптор. Факт. Филмите са в САЩ и Холивуд. Реалностите са други. Американски части няма да има, само че не знам Идил как ще се справи със страшните американски дрони, дето стават само за плашене на гаргите. Щото на Донбас се оказа, че не работят, не им понася може би климата, кой знай... А боеспособността и въоръжението на Сирия ме вълнуват твърде малко. Като гледам въоръжените и обучени от СШП иракски войски, чак ми се присира... :)
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 17 сеп 2014 16:04

boabbb написа:Игра, пак си назад с материала :lol: :lol: За тая Ислямска държава са виновни няколко фактора. Първо, че другарите от USA свалиха някои лидери ( Саддам, Кадафи ). Второ, пратиха агенти преди това по Северна Африка, за да подбудят, т.нар. "арабска пролет" :roll: Трето, Башар Асад вместо да трепе заловените на територията на Сирия джихадисти и тем подобни индианци, ги обезоръжаваше и ги засилваше през границата в Ирак :lol: С няколко думи, американците си подготвиха почвата за нови "операции" в Близкия Изток с няколко преврата, които възкачиха на власт откровени ислямисти, които преди това бяха прочиствани от властта ... А, за Асад не се притеснявай, щом досега не стана нищо, няма да го барнат ;)

Че аз кога съм твърдял нещо различно ? :?

Признавам ги "Янките" за гении, ако заради "И.Д." разположат войски в Сирия. :lol:
Асад се превърна в пионка.
Преди ревеше на Кремъл, сега реве Щатите да го отърват от ислямистите.
Пък руснаците що бягат от сблъсъци с ислямистите, които накърниха откровено техните интереси в Сирия, е много интересен въпрос.
И те така.

Можеби Башар се е усетил, че Русия е бита карта и преориентира интересите си. ;)
Все пак е по-добре Сирия да получи нещо от бъдещата експлоатация на газовите си находища, от колкото да се надява Русия да фалира Запада.
Едното е сигурна карта, другото ( ако остане про-руски настроен ) е взимане на "всичко коз" на едно вале и гола деветка.
Пък мисля, че САЩ му показаха какво го чака, ако не е с тях.
Малко оръжие на точната групировка и ... :mrgreen:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 17 сеп 2014 16:19

Игра, Новоросия и Крим за Сирия :!: Това е пазарлъка 8-)
shumkar_44 написа:Специално за колегата с брадата, ще споделя малко информация за спортното ходене

soilwork написа:Извинявам се че се отклонявам от темата др.Шумкар-тоя "колегата с брадата"....снимката на профила не е негова,това е снимката на един футболен мениджър.

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 17 сеп 2014 16:24

sin4ec написа:
THE G.A.M.E написа:Ами гледайте сега ...

И моята фирма ( Държава ) ... Ако губи поголовно кинти, а очакваният от мен срив и при конкуренцията, не се е състоял, и аз щях да си изспусна нервите. :mrgreen:

Пък отделно, че САЩ в крайна сметка, пак ще си нахлуе в Сирия.
При това, този път зад гърба им са най-силните им съюзници, не само от НАТО.
А виждаме, че когато САЩ са със съюзниците си, Русия си трайкат.

И в крайна сметка, за в бъдеще, вероятноста 2-рото най-голямо находище на газ в света да бъде експлоатирано от американски компании, и от Сирия в посока Европа да тръгнат газопроводи, конкурентни на тези от Русия, е много, ама много голяма. 8-)

И аз да съм с 20 трилиона дълг и 2/3 от света да ме мразят, да ми свалят ракетите и самолетите, да ми разгромят в Украйна наемниците и съветниците, да ми се гаврят с елитните кораби, да свалям пътнически самолети с цел да пришия вината на друг, а накрая да ме пращат на батута-и аз ще се пробвам, пък каквото стане. А в Сирия ще нахлуят на макавей. Колкото в Иран... :) :) :)

В Сирия и Иран има поне 3 варианта, при които американците може да нахлуят без да имат проблеми с Русия:
1.Успяват да докопат отвътре Русия. Не е изключено.
2.Не успяват да добарат Русия, но принуждават Путин да се заеме с опазването на страната от реализацията на подобен план.
3.Русия се разбира със САЩ. Особено за Иран ама никак не е невъзможно.

От друга страна САЩ може да направи компромис с Асад. Просто би им бил полезен ако се заемат да спират ИДИЛ.
По същата причина може временно да станат "дружки" с Иран.. доколкото е възможно това де.
Разбира се нито една комбинация от съюзи или съвместни действия няма да е дълготрайна, но оттам вариантите стават повече.

Не изключвайте Турция от сметките. Тя няма намерение да воюва на нечия страна, но ако и предложат достатъчно.. кой знае? Може поне да сътрудничи. И е по-вероятно да сътрудничи на Русия отколкото на САЩ за нещо подобно. Бизнес, нищо лично...
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 17 сеп 2014 23:44

Не обичам конспирациите, но не мога да се сетя за една логична причина, поради която САЩ да не може да се справи с ИСИС за не повече от 1 месец. Игри ли са, интереси ли са, нямам идея, но отново човечеството е жертвата. Афганистан да е беше, някак бих го приел, ама да не можеш да изтрепеш тия плъхове на една и никаква пустиня, където нито има къде да се скрият ,нито има как да покрият провизиите си....

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 18 сеп 2014 02:04

dunavfc написа:Не обичам конспирациите, но не мога да се сетя за една логична причина, поради която САЩ да не може да се справи с ИСИС за не повече от 1 месец. Игри ли са, интереси ли са, нямам идея, но отново човечеството е жертвата. Афганистан да е беше, някак бих го приел, ама да не можеш да изтрепеш тия плъхове на една и никаква пустиня, където нито има къде да се скрият ,нито има как да покрият провизиите си....

Ей ТУК е казано всичко, чети 8-)

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 18 сеп 2014 02:08

Прочетох го това, което беше публикувал и от там бях провокиран и аз.

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 18 сеп 2014 02:30

dunavfc написа:Прочетох го това, което беше публикувал и от там бях провокиран и аз.

Ами то си е така :) Имат над 600 милиарда военен бюджет на година и да твърдят, че не могат да се справят е меко казано смешно 8-) Ама нали трябва да ги създадат, да ги обучат, да ги въоръжат, да им продадат оръжие, та после да се вдигне голям шум с цел още да се увеличи бюджета и да се демонстрира как насъоящия е крайно недостатъчен, та чак тогава ще ги натиснат, но едва ли ще ги унищожат. Все пак, враг трябва да има иначе парите за военните стават излишни. В общи линии, въртят се едни пари и никой не го интересува има ли жертви, колко са и какви са... та така 8-)

http://pik.bg/$633-%D0%BC%D0%BB%D1%80%D ... 27544.html

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 18 сеп 2014 09:08

Rafa написа:Игра, Новоросия и Крим за Сирия :!: Това е пазарлъка 8-)

Нищо чудно. :roll:

Украинският Парламент ще гласуват на Донбас и Донецк "Специален статут".
Само допреди седмица нещо такова изглеждаше абсурдно ...
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Върни се в “Свободна зона”