Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот THE G.A.M.E » 15 сеп 2014 11:14

Rafa написа:Игра, за пореден път си неинформиран 8-) Пак ме караш да ти правя наказателна акция :lol:

Дългът на САЩ започва да расте от 1913-та година

Е, не врат, ми шия.

Не е от как са създадени, а от 100 години. :lol:

100 години малко ли са, ако можеха да фалират поради всичките си простотии, които са си направили във вътрешен план ? :roll:
Това е положението... Някак си се опазват, пък май и на останалите "Велики сили" не им стиска да ги фалират.
Независимо дали са от техният лагер. ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 15 сеп 2014 11:31

Ами, разликата си е двойно, че и отгоре ;) По принцип още по времето на Линкълн имат разни кредити, той даже поисква да направи национален федерален резерв, затова го и утрепват :lol: Кенеди също за това е отекъл :mrgreen: Общо взето - прави си политиката и не барай чифутите ( опа, евреите :mrgreen: ) ... Чичо Барак мен лично ме кефи във вътрешната политика, във външната е леко неадекватен, но това може би е обособено от факта, че поне в някои аспекти техните политици трябва "да гледат в една посока" :roll: Той вдигна врява като искаха да им вдигнат заемите за колеж ( семестрите май нещо :roll: ) и ми се вдигна в очите с изявления от рода " Някои конгресмени искат вдигането на тези заеми, за да може да стабилизираме бюджета, но забравят, че по този начин образованието ще стане по-малко достъпно, което в дългосрочен план би било далече по-зле" - нещо подобно 8-)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vAFQIciWsF4[/youtube]

Е тука го има :lol:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Re: Какъв е най-големият кошмар на русофобите

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 15 сеп 2014 12:30

Alex написа:Увеличи военните разходи 30 пъти.

Мисля ,че това изчерпва темата :roll:

Иначе моя най-голям кошмар са безбройните про-руски теми и коментари по форумите.... също така ме е страх, че ако една част от хората са платени, то има и други, които уж притежават някакъв интелект, но подкрепят политиката водена от руската федерация... човешката глупост винаги е била най-страшното нещо, срещу което човечеството е трябвало да се изправя :roll:

Ами налагаше му се. С оглед на това, което остана по времето на Горби и Елцин.
Инак.. много е, ако е умен след като се сдобие с подходяща за ранга на суперсила армия ще поограничи малко разходите. Или трябва да вдигне приходите, та изразходвания процент да е по-малък.
Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein

Потребителски аватар
GA_ veliki
Контакти:

Мнениеот GA_ veliki » 15 сеп 2014 21:45

За лицемерието на 'антиимпериалистите'
(Руслан Трад)

Какво означава да си „антиимпериалист“ в днешно време? Преди години това най-вече се свързваше с борбата срещу външната политика на Щатите и тяхната разрушаваща роля в редица страни от Латинска Америка до Близкия изток и Филипините. За това си има и причина: САЩ са държавата, която е изманипулирала най-много революции в други държави, няколко пъти навлиза с военна сила във Филипините, а всички знаем какво се случва в Ирак и Афганистан през 2001 и 2003 година. Новите антиимпериалисти – самопровъзгласили се за такива - се бият в гърдите, че се борят срещу злото, тъй като подкрепят „по-малкото зло“. Иронично, малко от тях знаят, че антиимпериализмът възниква в САЩ в края на 19 век като реакция срещу Испано-американската война. През 1898 година Марк Твен основава Антиимпериалистическата лига на Съединените щати в резултат на американската анексия във Филипините.
Днес, набедените антиимпериалисти говорят за солидарност и взаимопомощ, за борба и отпор. Те виждат битката си срещу злото чрез подкрепа за „по-малкото зло“. Казват, че едва ли не трябва да узаконим сферите на влияние на Русия, защото неолиберализмът е хиперекспанзиниостичен. В техните очи оправдаването на пояса от държави около Русия е законен акт, защото „другите искат да завземат целия свят“. Трябва ли да се подкрепя навлизането на руските интереси в страните от Централна Азия, защото „онези правят същото“? Тогава – каква е разликата между двата модела?
Днешните „антиимпериалисти“ са лицемери.

В Русия властта се бори срещу олигархията. За да създаде своя, лична, готова да изпълнява всичко необходимо. Наистина, през последните години бяха изгонени големи имена, представители на „старата олигархия“. На тяхно място бяха „назначени“ нови олигарси, които да голяма степен дължат богатството си на Владимир Путин
....
Сирийската революция беше отречена още в началото си от „антиимпериалистите“, заклели се в подкрепа за всеки народ, търсещ справедливост. Оттеглянето на подкрепа за бунта от страна на редица леви организации, действащи под крилото на Путин, създаде вакуум, от който се възползваха радикалите. „Антиимпериалистите“ напълно игнорираха общата декларация на леви организации в Тунис, Сирия, Ливан, Мароко, Ирак и Йордания, които се обявиха срещу външната намеса и подкрепиха протестите. Под „външна намеса“ арабските леви организации визираха в декларацията си и руската намеса във вътрешните работи на Сирия, и това не се хареса на мнозина. Защото руското е позволено и правилно. Нищо, че днес дори валутата на Сирия се печата в Москва. Това нима не е външна намеса?
...
Днешните „антиимпериалисти“ застанаха срещу ксенофобските прояви в Европа. Те заклеймиха националистическите фракции във Франция и Холандия. В същото време затвориха очите си за факта, че Москва е основен донор на същите тези фракции. За „антиимпериалистите“ не съществуват проявите на расизъм в Русия – макар те да са се зачестили, като само за първите три месеца на 2014 година в Москва са станали 8 убийства на расова и религиозна основа. Чували ли сте за журналиста Станислав Маркелов и активистката Анастасия Бабурова? За тях не се говори много. Убити са през 2009 година заради дейността си – и двамата са били членове на антифашистки организации. А Наталия Естемирова? Убита е през 2009 година, когато разследва сигнали за нарушаване на човешки права в Чечня.
...
Днес Русия измества от пазара на оръжие в Близкия изток традиционно силните в този регион Щати. Чрез продажба на още и още оръжие, и поддръжката за деградирали режими ли се пази баланс? И изобщо кой е този баланс и от кого е установен – питаме ли се този простичък въпрос. Можем спокойно да говорим за олигархия между различните държави, членовете на която имат своите общи финансови интереси. Нима сме толкова наивни, че да смятаме, че Русия, САЩ или която и да е държава от техния ранг, не разполага с богата клика, която да подпомага „изгодния партньор“?
...
Днешните „антиимпериалисти“ казват, че е правилно да изберем по-малкото зло. Защо трябва да го правим? Защо изобщо трябва да избираме между американската и руската доктрина? С кое едната е по-добра от другата? Разликата е единствено в мащаба – САЩ имат над 700 военни бази по света срещу дузина на Русия. Но нима това е достатъчен аргумент за подкрепа? Милитаризацията ли е единственият способ за отговор?
....
Днешните „антиимпериалисти“ посочват с пръст всеки, който пише за неудобни за тях теми. Заклеймяват и онези, които никога не са били подкрепящи САЩ. Те застават срещу всеки, дръзнал да запита какво се случва в лявото пространство в световен мащаб. И именно това е тяхната най-голяма грешка, тяхното най-голямо предателство към идеята за солидарност и подкрепа на подтиснатите. Затова тези „антиимпериалисти“ си заслужиха кавичките.

Извадките от статията направени от ТУК
Не с гняв, със смях се убива..
Това е спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България... :lol:
Това, че не обичам сащ не значи,че обичам путин
"Люлека ми замириса"

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 16 сеп 2014 11:43

САЩ в момента се опитват да преборят зависимостта от руските ракети носители „Союз“. НАСА иска да сключи договор с една от частните американски компании, която да създаде алтернативна совалка за транспортиране на астронавтите до МКС. Кога това ще стане, не е известно.

По-рано руският вицепремиер Дмитрий Рогозин посъветва НАСА да изпраща своите астронавти в орбита с помощта на батут. Той не изключи също така след 2020 г. Русия може да се откаже от експлоатацията на МКС

Прочети още на: http://www.dnes.bg/world/2014/09/16/rus ... rim.239037

Тоя никак не се е изгаврил с НАСА, обаче! С батут, хахахахахахахахахахая! :) :) :)
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 16 сеп 2014 20:02

sin4ec написа:САЩ в момента се опитват да преборят зависимостта от руските ракети носители „Союз“. НАСА иска да сключи договор с една от частните американски компании, която да създаде алтернативна совалка за транспортиране на астронавтите до МКС. Кога това ще стане, не е известно.

По-рано руският вицепремиер Дмитрий Рогозин посъветва НАСА да изпраща своите астронавти в орбита с помощта на батут. Той не изключи също така след 2020 г. Русия може да се откаже от експлоатацията на МКС

Прочети още на: http://www.dnes.bg/world/2014/09/16/rus ... rim.239037

Тоя никак не се е изгаврил с НАСА, обаче! С батут, хахахахахахахахахахая! :) :) :)

Олеле това ако го е казал наистина си е било жива гавра. В дипломацията така да се каже се смята за наредно държането на подобен тон.
Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 17 сеп 2014 11:03

Ами гледайте сега ...

И моята фирма ( Държава ) ... Ако губи поголовно кинти, а очакваният от мен срив и при конкуренцията, не се е състоял, и аз щях да си изспусна нервите. :mrgreen:

Пък отделно, че САЩ в крайна сметка, пак ще си нахлуе в Сирия.
При това, този път зад гърба им са най-силните им съюзници, не само от НАТО.
А виждаме, че когато САЩ са със съюзниците си, Русия си трайкат.

И в крайна сметка, за в бъдеще, вероятноста 2-рото най-голямо находище на газ в света да бъде експлоатирано от американски компании, и от Сирия в посока Европа да тръгнат газопроводи, конкурентни на тези от Русия, е много, ама много голяма. 8-)
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 17 сеп 2014 12:15

THE G.A.M.E написа:Ами гледайте сега ...

И моята фирма ( Държава ) ... Ако губи поголовно кинти, а очакваният от мен срив и при конкуренцията, не се е състоял, и аз щях да си изспусна нервите. :mrgreen:

Пък отделно, че САЩ в крайна сметка, пак ще си нахлуе в Сирия.
При това, този път зад гърба им са най-силните им съюзници, не само от НАТО.
А виждаме, че когато САЩ са със съюзниците си, Русия си трайкат.

И в крайна сметка, за в бъдеще, вероятноста 2-рото най-голямо находище на газ в света да бъде експлоатирано от американски компании, и от Сирия в посока Европа да тръгнат газопроводи, конкурентни на тези от Русия, е много, ама много голяма. 8-)

И аз да съм с 20 трилиона дълг и 2/3 от света да ме мразят, да ми свалят ракетите и самолетите, да ми разгромят в Украйна наемниците и съветниците, да ми се гаврят с елитните кораби, да свалям пътнически самолети с цел да пришия вината на друг, а накрая да ме пращат на батута-и аз ще се пробвам, пък каквото стане. А в Сирия ще нахлуят на макавей. Колкото в Иран... :) :) :)
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 17 сеп 2014 13:18

Ами тя коалицията е готова. ;)

Въздушните удари скоро ще зачестят.
Сухопътната операция ще бъде проведена от военните сили на Сирия и Ирак.
За сега, американски части не се предвиждат... Но най-вероятно във финалният етап ще има.

sin4ec написа:да ми свалят ракетите и самолетите

Това в кой филм се е случило ?
Обезателно ще го гледам.

Какво стана с тея руските оръжия, дето УЖ са моШни и режима на Асад изглежда недосегаем с тях ? :?
Колко ракети на радикалистите са свалили ?
Защо тея индианци от "И.Д." насметоха Сирия... Каква е тая работа, УЖ руското оръжие е най-доброто в Галактиката. :|
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 17 сеп 2014 13:37

Игра, пак си назад с материала :lol: :lol: За тая Ислямска държава са виновни няколко фактора. Първо, че другарите от USA свалиха някои лидери ( Саддам, Кадафи ). Второ, пратиха агенти преди това по Северна Африка, за да подбудят, т.нар. "арабска пролет" :roll: Трето, Башар Асад вместо да трепе заловените на територията на Сирия джихадисти и тем подобни индианци, ги обезоръжаваше и ги засилваше през границата в Ирак :lol: С няколко думи, американците си подготвиха почвата за нови "операции" в Близкия Изток с няколко преврата, които възкачиха на власт откровени ислямисти, които преди това бяха прочиствани от властта ... А, за Асад не се притеснявай, щом досега не стана нищо, няма да го барнат ;)
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Върни се в “Свободна зона”