Относно Луната аз си имам собствена теория.
"Янките" са ходили, но реалните кадри, снимки и т.н. материали, не са за обществено ползване.
Макар част от тях все пак да видяха бял свят и там имаше доста интересни неща.
Дори руснаците са запознати, защо "янките" нямат база на Луната и що въобще прекратяват мисиите до там.
Макар при поредната подготвяна, да са пръснали над 4 млрд. ( ако не ме лъже паметта, мразя да ползвам гугъл ) ... Те внезапно прекъсват подготовката с някви шикалкавяния.
За добре запознатите с тамошните порядки е ясно, че се е случило нещо крайно извънредно, за да се откажат ей-така изведнъж, хвърляйки едни милиарди на вятъра.
Също както многобройните им комисии и агенции, разследващи НЛО и неща свързани със "свръхестественото", похарчили милиарди долари, ама за пред обществото "не са окрили нищо конкретно".

А през 4-5 години продължават да се създават спец. комисии, с милиарден бюджет.
Или тези средства отиват в "черната каса" и след т'ва никой не знае за к'во се използват, или просто продължават една традиция през годините, при които, ако искаш да покриеш нещо, създай спец. комисия по въпроса.
Обаче покрай Сноудън и принудата ЦРУ да разсекрети нЕкои неща, излизат доста интересни факти наяве.