Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Thsmith » 15 май 2016 01:17

Виж сега, какво знам или не, какво плащам или не - не е твоя работа и не смятам да го коментирам. Не ти дължа никакво обяснение и с това приключвам тази тема.

Ако искаш коментирай защо заплатите в Бг са такива или защо има текучество, защо партизаните са престъпници или каква е вредата от комунизма. С удоволствие ще дискутирам, но до там.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 15 май 2016 01:23

Thsmith написа:Виж сега, какво знам или не, какво плащам или не - не е твоя работа и не смятам да го коментирам. Не ти дължа никакво обяснение и с това приключвам тази тема.

Ако искаш коментирай защо заплатите в Бг са такива или защо има текучество, защо партизаните са престъпници или каква е вредата от комунизма. С удоволствие ще дискутирам, но до там.

Ти първи започна с това, че плащаш 40 лева за 12 часа, не аз! Ти се бараш за як работодател, не аз! Май, ако ти направят проверка от ИТ ще гърмиш като фойерверк в Москва на 9-и май.
Най-обичам лайненца, като теб, които се барат за работодатели, обаче без да спазват нищо от КТ.
ПП- Май въпросите ми се оказаха твърде неудобни за теб, работодателю?!
Ако и като съдия си такъв, какъвто си и като "работодател" си евем футбола!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 15 май 2016 01:33

Два на два при 12 или 14 часов работен ден е изключително тежък график, дари да става въпрос за нискоквалифициран труд. Аз работих подобно нещо преди години, в един хранителен магазин. Заплатите са ниски и заради работодателите, и заради работниците.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 15 май 2016 01:43

Groucho написа:Два на два при 12 или 14 часов работен ден е изключително тежък график, дари да става въпрос за нискоквалифициран труд. Аз работих подобно нещо преди години, в един хранителен магазин. Заплатите са ниски и заради работодателите, и заради работниците.

Граучо, има професии, на специален режим, и те са на такъв график-транспорт, химия, мини, енергетици, лекари..ама да си караш продавача да бачка 12 часа на ден, при това на смени, и да говориш, че му плащаш по регламент..ай де де. Иначе тоя се бара за много як привърженик на правото и законността!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 15 май 2016 01:47

Кашчей написа:
Thsmith написа:Виж сега, какво знам или не, какво плащам или не - не е твоя работа и не смятам да го коментирам. Не ти дължа никакво обяснение и с това приключвам тази тема.

Ти първи започна с това, че плащаш 40 лева за 12 часа, не аз! Ти се бараш за як работодател, не аз! Май, ако ти направят проверка от ИТ ще гърмиш като фойерверк в Москва на 9-и май.
Най-обичам лайненца, като теб, които се барат за работодатели, обаче без да спазват нищо от КТ.
ПП- Май въпросите ми се оказаха твърде неудобни за теб, работодателю?!
Ако и като съдия си такъв, какъвто си и като "работодател" си евем футбола!

Да кажем, че не визирам конкретно себе си, а принципно възнаграждение от такъв размер за такива услуги.

И не се притеснявам от инспекции или избухвания(не е да не са минавали), не се притеснявай и ти.
Не ми е нужно да се докарвам до каквото и да е, а въпросите ти не ме притесняват по никакъв начин. Просто не ти влизат в работата и не намирам за нужно да отговарям на неща, които не те засягат.

Кашчей написа:
Граучо, има професии, на специален режим, и те са на такъв график-транспорт, химия, мини, енергетици, лекари..ама да си караш продавача да бачка 12 часа на ден, при това на смени, и да говориш, че му плащаш по регламент..ай де де. Иначе тоя се бара за много як привърженик на правото и законността!

Ще ме извиняваш, но в наши дни не е налично крепостното право. Никой не го карат да работи, а той търси работа.
Къде си ме видял да коментирам нещо различно по темата освен коректността на работодателя? Да уговорят всичко от до и да спазват уговорените неща в уговореното време. Нито повече, нито по малко. Сделката има определени условия и дадена пълнолетна страна има пълното право да ги приеме или да ги откаже ако не му изнася.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 15 май 2016 06:28

Thsmith написа:
GOLEADOR написа:
Говорим за работещия беден.Запитал ли си се защо текучеството на кадри в българския бизнес е масово?
Когато основателя на Аlibaba отговори на този въпрос ще видиш,че ще изтрие всяка дума от това интервю.Защото няма как да обвини бедните които са принудени да работят по 9 часа на ден и накрая за две седмици им дават заплата от 14 лева!

Причините са много.
- Икономическата реалност съответства на не достатъчно висок доход.
- Очакванията и изискванията на работещите се различават коренно от реалния им принос и запас от качества
- Такова е поколението

и още много и много

Само да спомена, че през последния месец съм прегледал над 200 cv та и огромна част са пълни с бисери.
Умения:
- ровене в интернет
- чаровник
и какви ли не подобни...
Отделно гледам през с-ма за видеонаблюдение как разни хубавци как си прибират пликове със захарчета за кафе или ролки тоалетна хартия. Какво да говорим изобщо? Естествено във времето в което са успели да вдигнат поглед от gsm-a и фейсбук.

Единствените, които не съответстват на икономическата реалност и живеят в някаква си своя паралелна, това са работодателите :!: Затова и пазара ги наказва :!: Както пазарът на стоките им, така и пазара на труда :!: Никой не е по-голям от пазара :!: Пък ти ако си работодател и не си го осъзнал това нещо, евем ти и бизнесмена, евем ти и работодателя, евем ти и капиталиста, евем ти и десния тарикат 8-) Дотогава си гледай cv-та на неграмотници и на крадци на захарчета 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 15 май 2016 06:38

Groucho написа:Два на два при 12 или 14 часов работен ден е изключително тежък график, дари да става въпрос за нискоквалифициран труд. Аз работих подобно нещо преди години, в един хранителен магазин. Заплатите са ниски и заради работодателите, и заради работниците.

И като ги разхвърлиш тези 80 лева на 4 дни (с почивните), на работника му идват по 20 лева на ден и то при нощни смени или около 600 лева на месец 8-) Ако ги разхвърляме на почасово заплащане, нещата стават още по-трагични 8-) На колко ги осигурява е отделен въпрос. Ама иначе капиталягата е щедър де 8-) Че се и чуди, защо имало текучество :lol:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 15 май 2016 12:12

Thsmith написа:мда : 0 аз съм го докарал да краде захарчета и да виси във фейсбук нон стоп : )
Все едно с пушката съм го подкарал да работи, а не е идвал той да търси работа.
И ми се струва, че 40 лв за 12 часова смяна в денонощен магазин + процент си е прилично възнаграждение за това което изработва с уменията си.

Като ти гледам акъла, уменията и морала, не бих ти дал и 5 лева за 24 часова смяна, ама нейсе... Обичайно явление е да се бърка късмета с умения... обаче в един момент късмета свършва и голата истина лъсва. 8-)
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 15 май 2016 12:24

sin4ec написа:Отмъщението-част Първа: Турски боен хеликоптер бе свален от кюрдските сили с руски ЗРК. Пилотите са загинали.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=gLXjfYDdYUo[/youtube]
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 15 май 2016 12:41

Е не... ще ги изкарам борци за правата на човека. Какви да ги изкарам като са терористи и обикновени престъпници борещи се срещу своята държава, своя Цар и своя народ? Убиващи и тероризиращи в полза на чужда държава която ни се явява основен враг? :lol:

Сложи вместо цар демократично избрано правителство, вместо чужда държава-САЩ и воала! Ето ти го терористът Пиночет, който боготвориш. ;)
Нз, че Левски се е борил срещу България в полза на някоя чужда държава. Благодаря, че ме запозна с поредната жечковщина.

Също както Пиночет се е борил срещу Чили за чужда държава или Шаха се е борил срещу Иран за чужда държава, която да ограбва ресурсите й. Щом одобряваш действията им няма смисъл да виеш като вдовица за престъпленията на комунистическия интернационал. Престъпленията са си престъпления, независимо дали са извършени от десни или леви. ;)

Ех... да беше само това: ) По лесно ще ти е да напишеш какво си разбрал, а не какво не си разбрал. Ако нещо си разбирал някога де :lol:

Ние теб не можем да те разберем. Хора с шизофренно мислене не могат да се разберат, лекуват се. ;)
THE G.A.M.E написа:Сега Армията на България е много по-мощна, защото на практика разполагаме с наличното въоражение и войскови единици, на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Канада и т.н. 8-)

Върни се в “Свободна зона”