Не знам за какво пишеш, аз ти казвам, че това е единственият адекватен начин САЩ да си защитят интересите, след като Кастро заграбва всички техни активи в Куба. Ти искаш да ми кажеш, че Кастро можел да си граби и заграбва колкото иска, а САЩ трябвало да си мълчат, защото, като наложели ембарго, накрая те излязоха виновни.
Неслучайно не искаш да ми отговориш какво ще се случи, ако утре заграбим всички руски активи в България, ей така, щото е щукнало на някой самозабравил се лидер. Много добре знаеш, че Русия ще ни чука икономически и ще ни наложи всевъзможни санкции, и то с право. Същото се случва едно време с Куба и САЩ, напълно са в правото си американците да наложат ембарго над Куба.
Почина Фидел Кастро
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Почина Фидел Кастро
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА
4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.
1982 написа:Не знам за какво пишеш, аз ти казвам, че това е единственият адекватен начин САЩ да си защитят интересите, след като Кастро заграбва всички техни активи в Куба. Ти искаш да ми кажеш, че Кастро можел да си граби и заграбва колкото иска, а САЩ трябвало да си мълчат, защото, като наложели ембарго, накрая те излязоха виновни.
Неслучайно не искаш да ми отговориш какво ще се случи, ако утре заграбим всички руски активи в България, ей така, щото е щукнало на някой самозабравил се лидер. Много добре знаеш, че Русия ще ни чука икономически и ще ни наложи всевъзможни санкции, и то с право. Същото се случва едно време с Куба и САЩ, напълно са в правото си американците да наложат ембарго над Куба.
Напротив, отговорих ти ясно.Ако заграбим руски активи Русия трябва да ни съди.Това се случи вече с реакторите (АЕЦ Белена) и ние плащаме сумата за която ни осъди съда.Така се прави.Не случайно ти се правиш,че не знаеш,че дадена страна може да осъди друга в съда.Но това си е за твоя сметка,сега очаквам да ми кажеш,че Русия ни съди заради диктатора Сталин и помощта на САЩ те да построят ЗИЛ,КаМаз,Москвич и Лада!
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]
Белене не е заграбване на чужди активи, а неизпълнени ангажименти по договори. Няма нищо общо с това да заграбиш нечия собственост ей така. Примерно, утре национализираме Нефтохим-Бургас, боли ни патката, че е руска собственост.
Това са смехории със съдилищата, няма съд, който може да накара Кастро да върне заграбеното, много добре го знаеш. Това не са ти мекушавите лидери от ЕС, тук си имаш работа с безскрупулен диктатор. Такива разбират само от твърда ръка.
Това са смехории със съдилищата, няма съд, който може да накара Кастро да върне заграбеното, много добре го знаеш. Това не са ти мекушавите лидери от ЕС, тук си имаш работа с безскрупулен диктатор. Такива разбират само от твърда ръка.
4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.
1982 написа:Белене не е заграбване на чужди активи, а неизпълнени ангажименти по договори. Няма нищо общо с това да заграбиш нечия собственост ей така. Примерно, утре национализираме Нефтохим-Бургас, боли ни патката, че е руска собственост.
Утре национализираме Нефтохим-Бургас и Русия ни съди.Съда отрежда какво и колко да платим на ищеца и ние плащаме.Това е.
САЩ налагат ембарго на Куба само и единствено за да задушат революцията и да не позволят Куба да се развива.Щото тръгне ли нагоре "Острова на свободата" и латиностраните ще я последват!Това ти го обяснявам от 4 дни и се чудя как не можа да го разбереш до сега.
Борец за нещо може да е Че Гевара, при това пак с много условности. Кастро е един обикновен престъпник и забогатял диктатор на гърба на лъжлива политика. В последните си години може и да се е разкаял (в което се съмнявам), но това не променя какъв лъжец и измамник е бил.

Друго си е да си уж борец за някаква правда, а да се кичиш с часовници по 50 бона и нагоре.
Даже са два, че един не стига да му начеше егото. 

Друго си е да си уж борец за някаква правда, а да се кичиш с часовници по 50 бона и нагоре.

[rimg]http://1.bp.blogspot.com/-qszQxus3ZLc/U5uh7Rn9hdI/AAAAAAAAJac/79KDDm-EfPc/s1600/Fidel+Castro+lighting+a+cigar+and+wearing+two+Rolex+watches+during+a+meeting+with+Khrushchev,+Kremlin,+1963.jpg[/rimg]
Този ми прилича на бат' Бойко все повече, "човек от народа".

Този ми прилича на бат' Бойко все повече, "човек от народа".

Фидел никога не е криел,че е богат.За това и не върви да кажеш на човек който е национализирал собственото си имение в полза на народа,че е завзел властта за да забогатее.Кастро е осъзнал,че богатството само за себе си е нищо и е поискал да направи богати всички кубинци.Човек с мисия от която не се отказва до смъртта си.
GOLEADOR написа:Фидел никога не е криел,че е богат.За това и не върви да кажеш на човек който е национализирал собственото си имение в полза на народа,че е завзел властта за да забогатее.Кастро е осъзнал,че богатството само за себе си е нищо и е поискал да направи богати всички кубинци.Човек с мисия от която не се отказва до смъртта си.
Изобщо не съм съгласен, но както виждам си непреклонен в мнението си, така че няма смисъл да се спори.
Идеята не трябва да е как всички да сме еднакво бедни, а как да се използва модерното време, за да се предостави достоен и пълноценен живот на хората, които нямат желания да покоряват нови и нови върхове във всевъзможните начини за развитие. Което всички Велики сили, без изключение, няма да позволят да се случи, защото ще изгубят своето влияние и богатство. 2016 година сме, а по света все повече хора нямат какво да ядат и нямат питейна вода. Цялата международна система работи за най-най-най-богатите и влиятелни елитистки групи, от които е бил и Фидел Кастро. Другите 99.9% го духат мощно, а някои от тях още по-мощно.
Последна промяна от diplomat на 30 ное 2016 15:32, променено общо 1 път.
GOLEADOR написа:1982 написа:Белене не е заграбване на чужди активи, а неизпълнени ангажименти по договори. Няма нищо общо с това да заграбиш нечия собственост ей така. Примерно, утре национализираме Нефтохим-Бургас, боли ни патката, че е руска собственост.
Утре национализираме Нефтохим-Бургас и Русия ни съди.Съда отрежда какво и колко да платим на ищеца и ние плащаме.Това е.
САЩ налагат ембарго на Куба само и единствено за да задушат революцията и да не позволят Куба да се развива.Щото тръгне ли нагоре "Острова на свободата" и латиностраните ще я последват!Това ти го обяснявам от 4 дни и се чудя как не можа да го разбереш до сега.
Русия не знам дали ще ни съди, ама със сигурност ще ни наложи тежки икономически санкции. Както наложи на Турция след сваления самолет, както виждаш, никой няма да си играе с някакви съдилища, Ердоган го боли патката, че някакъв международен съд щял да го осъди, ще си го премести в другия крачол.
САЩ налагат ембарго на Куба точно заради това, другото са твоите нелепи опити да оправдаеш диктатора Кастро, да го изкараш жертва и пак виновни за всичко да са САЩ.
diplomat написа:Друго си е да си уж борец за някаква правда, а да се кичиш с часовници по 50 бона и нагоре.Даже са два, че един не стига да му начеше егото.
Всички диктатори са еднакви - алчни за власт, слава и пари. Мачкат обикновените хора и живеят на гърба им.
Тук от няколко дена се опитват да обясняват какъв велик държавник бил Кастро и как се борел за народа си ...... дрън-дрън, докато той тънеше в лукс и разкош, масовият кубинец опъваше каиша и живееше като циганин.