Разрешиха със 140 км/ч по магистралите !!!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Re: Разрешиха със 140 км/ч по магистралите !!!

Мнениеот megan fox » 25 яну 2012 17:08

Lyubaka01 написа:Не само у нас стават катастрофи. Обаче по смъртност от катастрофи на глава от населението сме на едно от първите места в Европа...

Това да не мислиш, че се дължи само и единствено заради скоростта?! Първо, че колите ни масово са за боклука - в общи линии обираме трошките на западна Европа, второ пътущата ни наистина са кофти, трето българина няма никаква култура на пътя! Замисли се колко хора си позволяват в България да карат пияни и колко си позволят в западна Европа! Ограничението на скоростта далеч не е такъв проблем, колкото шибаните пияндурници, които сядат зад волана, за да се изживяват в ролята на Фитипалди!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 25 яну 2012 17:10

Където 130, там и 140! И без това никой не спазва ограниченията на скоростта и всеки, който има по-мощна кола на магистралата го нарушава! Неопитните шофьори и тъпите джигиди, без значение от ограничението на скоростта си карат с колкото им скимне и правят глупости на пътя!

Абсолютно не си прав тук! Разликата между 130км/ч и 140км/ч,колкото и невероятно да ти прозвучи е ОГРОМНА.
Относно второто изречение-недоумявам защо разсъжзаваш по този начин,ще ти кажа следното-Аз карам Ауди А6 и абсолютно винаги спазвам всякакви ограничения било то за скорост и пр.Аз също се водя неопитен шофьор(7 години стаж),но това не значи,че не спазвам правилата и най-важното сигурността на хората,които возя-защото аз съм отговорен за тях,когато сезна зад волана!

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 25 яну 2012 17:13

PFC Litex написа:"Хемус" от Шумен до Варна ще кажат тези които пътуват редовно в този отсек редовно.

Понеже почти всяка седмица карам по Хемус в това направление ще ти кажа, че само участъка м/у Каспичан и Невша - около 15 километра е в лошо състояние. Останалата част от магистралата е перфектна, дори и Девненският мост го закърпиха, че беше много зле и спокойно може да се кара със 180-200 км/ч. Отсечката Варна - Шумен - това са почти 100 километра, спокойно се взима за 24-25 минути, без да се бърза много. :)

Потребителски аватар
child in time
Контакти:

Мнениеот child in time » 25 яну 2012 17:17

megan fox написа:
PFC Litex написа:"Хемус" от Шумен до Варна ще кажат тези които пътуват редовно в този отсек редовно.

Понеже почти всяка седмица карам по Хемус в това направление ще ти кажа, че само участъка м/у Каспичан и Невша - около 15 километра е в лошо състояние. Останалата част от магистралата е перфектна, дори и Девненският мост го закърпиха, че беше много зле и спокойно може да се кара със 180-200 км/ч. Отсечката Варна - Шумен - това са почти 100 километра, спокойно се взима за 24-25 минути, без да се бърза много. :)

Някой трябва да ти вземе книжката бандит такъв! :) :) :)
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! :-)

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 25 яну 2012 17:18

smoothc написа:
Където 130, там и 140! И без това никой не спазва ограниченията на скоростта и всеки, който има по-мощна кола на магистралата го нарушава! Неопитните шофьори и тъпите джигиди, без значение от ограничението на скоростта си карат с колкото им скимне и правят глупости на пътя!

Абсолютно не си прав тук! Разликата между 130км/ч и 140км/ч,колкото и невероятно да ти прозвучи е ОГРОМНА.
Относно второто изречение-недоумявам защо разсъжзаваш по този начин,ще ти кажа следното-Аз карам Ауди А6 и абсолютно винаги спазвам всякакви ограничения било то за скорост и пр.Аз също се водя неопитен шофьор(7 години стаж),но това не значи,че не спазвам правилата и най-важното сигурността на хората,които возя-защото аз съм отговорен за тях,когато сезна зад волана!

Еми не съм съгласен! И не е важно от колко години имаш книжка, а колко км си навтртял! Защото има хора, които от 20+ години имат книжка, в живота си нямат направени и 10000 километра!

От правилника за движение по пътищата само пустото ограничение на скоростта не мога да го спазвам! Движа ли се с по-малко от 100 км/ч имам чувството, че седя на едно място и това ме изнервя и ме натоварва + че губя концентрация. Но когато карам със 100+ не си позволявам нито за миг да се разсейвам, защото всяка стотна е от значение. Моята кола също е доста хубава, поддържам я редовно и тези ограчниения просто ме убиват! :(

Потребителски аватар
Lyubaka01
Контакти:

Мнениеот Lyubaka01 » 25 яну 2012 17:19

megan fox написа:
Lyubaka01 написа:Не само у нас стават катастрофи. Обаче по смъртност от катастрофи на глава от населението сме на едно от първите места в Европа...

Това да не мислиш, че се дължи само и единствено заради скоростта?! Първо, че колите ни масово са за боклука - в общи линии обираме трошките на западна Европа, второ пътущата ни наистина са кофти, трето българина няма никаква култура на пътя! Замисли се колко хора си позволяват в България да карат пияни и колко си позволят в западна Европа! Ограничението на скоростта далеч не е такъв проблем, колкото шибаните пияндурници, които сядат зад волана, за да се изживяват в ролята на Фитипалди!

Не, не се дължи само и единствено на скоростта. Дължи се ОСНОВНО на скоростта. Най много жертви има в катастрофи, дължащи се на превишена и несъобразена с пътните условия скорост-чиста статистика(ако не вярваш-можеш да го провериш).
Интересно ми е защо в толкова държави в Европа с много по-добри пътища от България, ограниченията по магистралите са 130, 120, та дори ако не се лъжа, имаше и 110км/ч?!? И не ми давайте пример с Германия-тя е изключение(мисля едниственото в европа), а не правило. Там ЕДНОТО платно на магистралата е 18м(че и повече). При нас двете общо не знам дали имат толкова...

Потребителски аватар
luxorus
Контакти:

Мнениеот luxorus » 25 яну 2012 17:23

child in time написа:Добре де, ние по-малко хора ли сме от немците? След като в Германия няма ограничения на скоростта по магистралите... защо трябва да има по нашите?! :idea: :idea: :idea:

Ама ти сериозно ли? Погледнал ли си пътищата там и тук? Ако тук има такива ок нека се кара по Германски терк! Но ние и сега се избиваме като на воина остава и ограниченията да махнем![/quote]
В Германия има ограничения по почти всички аутобани.Разликата е че ограниченията се променят почасово,тъй като са им електронни знаците.Имат си един център за мобилност,който чрез GPS следи трафика и там където се очаква задръстване в пикове часове,километрите се вдигат,а на други места се свалят.
I'M BLIND!IMPRESS ME!

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 25 яну 2012 17:23

Според мен е по-важно да се помисли как наистина да излизат по-читави млади шофьори на пътя, отколкото да се пишат някакви ограничения на скоростта, които почти не ги спазва.
Пък тия, които разправят, че старите коли на пътя били много виновни, да помислят дали шофьорите им наистина не искат кола във форма или просто не могат да си я позволят.
Аз като шофьор с 12-годишен стаж, най-отговорно заявявам, че по-отвратителни и нагли колеги на пътя от тези с хубавите и лъскавите коли не съм срещал.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 25 яну 2012 17:23

child in time написа:
megan fox написа:

Някой трябва да ти вземе книжката бандит такъв! :) :) :)

Пак, че ме нарече само бандит, вече очаквах да ме обявиш за джигид. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Най-интересното е, че имам невероятен късмет по пътуищата и или никога няма катаджии, или винаги си имат спряна жертва и мен не ме спират! Досега само 3 пъти са ме спирали за превишена скорост и си отнесох наказанията, въпреки, че чичко милиционер си просеше кинти! Като съм нарушил правилата ще си платя глобата, но подкуп, за да ме пуснат няма да дам! Впрочем друг е въпроса, че фиша има 5 годишен давностен период и просто можеш да не го платиш и той си пада в канала. Единственият начин да те накарат да го платиш е колата да е на твое име или да ти изтича книжката и да трябва да я подновяваш. Не можеш да си подновиш книжката, ако имаш неплатени фишове и актове. Но ако ти остават повече от 5 години валидност на книжката от момента, в който са ти написали фиша... просто им се изсмиваш в лицето и не го плащаш. Аз лично така направих. Остават ми още малко по-малко от 3 години, докато ми падне последният ми фиш. :)

Потребителски аватар
Tribune East 1912
Контакти:

Мнениеот Tribune East 1912 » 25 яну 2012 17:23

Има си хора, които си спазват ограниченията, както има и такива, които не ги спазват. И затова ли ви е виновен бб? Не искам да му ставам защитник, ама някой път се пишат неща първосигнално без изобщо да се мисли. Нека всеки си спазва правилата и кара според обстановката и състоянието на настилката.

Върни се в “Свободна зона”