За Бога, братя, не купувайте ... жилища !!!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Тони Шумахер
Контакти:

Re: За Бога, братя, не купувайте ... жилища !!!

Мнениеот Тони Шумахер » 09 яну 2012 21:32

marmi52 написа:
McLovin написа:
megan fox написа:Автора е прав, че стегнацията на пазара с имотите ще се задържи (за жалост, защото от това страдам аз и моят бизнес) и все пак в някои градове наистина има леко съживяване в търсенето предимно на малки (двустайни) апартаменти и гарсонери. Не мога да говоря общо за цяла България, но във Варна цените на новите апартаменти няма да падат повече, даже се наблюдава лек ръст в строителството и респективно цените. Цените около мол Варна, Гранд мол, пожарната, цветният квартал, ХЕИ-то бяха паднали до 530-550 евро на квадрат за ново жилище (панелите не ги знам колко струват и не ме вълнуват), а последните няколко месеца в този регион сделките се правят на цени от порядъка 700 евро, някои дори успяват да продават на 750 евро квадрата като "Дамян Йорданов" ЕООД...

Всеки сам решава какво да прави с парите си, аз лично смятам да се възползвам, докато цените все още са ниски и края на пролетта, началото на лятото живот и здраве мисля да си купя нов апартамент, ест след като успея да продам този, в който живея в момента.

Я, ето един наистина запознат човек, който може да говори по темата... Забележете разликата в мненията 8-)

8-)

Ами, ясно е, че си брокерче и искаш да продължаваш да мамиш хората, ама баламите свършиха ! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Споко Марми , световната конспирация няма край , просто Меган Фокс е част от нея.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 09 яну 2012 21:32

До средата на лятото съм убеден,че цените на тютюневите изделия ще започнат да падат,а тези на алкохола ще поскъпнат двойно!

Потребителски аватар
kufur

Мнениеот kufur » 09 яну 2012 21:33

Бума преди 5-6 години се дължеше на външните инвеститори от една страна и стабилното в доходите си тогава наше население.Неможе на англичанина да му искат 1000 и нагоре евро за квадрат,а на нашенеца наполовина.По това време ,хората имаха работа и добри доходи (съдя по себе си и приятелите си) и можеха да си помечтаят,че цял живот ще е така.От друга страна, вноската по кредит е горе долу, колкото е и наема ,ако си на квартира.Естествено,че ще предпочета да плащам и след време да стана собственик на това ,за което плащам, отколко само да плащам, а нищо да не остане на децата ми.Както и да е, не съм съгласен, че цените в България са като цените в развитите страни в Европа.Много по-евтино е в България.Голяма част от вас говорят за големите градове, нормално е там да е много по-скъпо от да речем Свищов или Чирпан.Съветът ми е, който иска ново жилище ,да си купи замя извън големият град и да си направи къща.Естествено, има много бягане,визи ,планове,изпълнители,материали, нерви, в края на краищата на много от нас това ни е ежедневието.По-големите на години ме разбират, за по-младите може би съм изписал един тон глупости ;)

Потребителски аватар
фифи перото

Мнениеот фифи перото » 09 яну 2012 21:34

marmi52 написа:
Ами, ясно е, че си брокерче и искаш да продължаваш да мамиш хората, ама баламите свършиха ! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Мислех,че си просто объркан от комунизма човек,но след този ти поУст :lol: ,разбрах,че съм сбъркал..Ти просто си злобен,безимотен и беден ...
Make love ,not war!`

Тошо, кажи си!

[offtopic]На много хора тук... не им трябва мозък за да живеят.... правят го несъзнателно...[/offtopic]

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 09 яну 2012 21:36

marmi52 написа:
McLovin написа:
megan fox написа:Автора е прав, че стегнацията на пазара с имотите ще се задържи (за жалост, защото от това страдам аз и моят бизнес) и все пак в някои градове наистина има леко съживяване в търсенето предимно на малки (двустайни) апартаменти и гарсонери. Не мога да говоря общо за цяла България, но във Варна цените на новите апартаменти няма да падат повече, даже се наблюдава лек ръст в строителството и респективно цените. Цените около мол Варна, Гранд мол, пожарната, цветният квартал, ХЕИ-то бяха паднали до 530-550 евро на квадрат за ново жилище (панелите не ги знам колко струват и не ме вълнуват), а последните няколко месеца в този регион сделките се правят на цени от порядъка 700 евро, някои дори успяват да продават на 750 евро квадрата като "Дамян Йорданов" ЕООД...

Всеки сам решава какво да прави с парите си, аз лично смятам да се възползвам, докато цените все още са ниски и края на пролетта, началото на лятото живот и здраве мисля да си купя нов апартамент, ест след като успея да продам този, в който живея в момента.

Я, ето един наистина запознат човек, който може да говори по темата... Забележете разликата в мненията 8-)

8-)

Тц, не позна! С проектиране си изкарвам хляба. ;) Чертая на AutoCad армировъчните проекти на сградите, както и плановете на дървените покриви, когато има такива към нашата проектантска фирма. ;) И понеже сега строителството почти умря респективно това удари и нашият/моят бизнес. :( То и затова сега докато трае кризата се хванах да завърша едно право ;)
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 09 яну 2012 21:37

Не помня някога средните цени на кв. м. в София да са били по-високи от тези в Лондон !
Напротив бяха най-ниски от всички столици в Европа дори в най-големия бум 2004/2008-ма !

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Мнениеот marmi52 » 09 яну 2012 21:44

smoothc написа:Марми52,както винаги слага всичко и всички под общ знаменател,говори наизуст,без дори да се замисли в това,което казва и за пореден път става смешен в очите на хората!
Това,че ти не купуваш,значи ли,че и другите не трябва да купуват?!
Знаеш ли,в периода 2004-2006 в София и Варна какъв тип жилища се търсиха най-много от купувачите?!
Знаеш ли,че през 2008 цените на мезонетите в София бяха паднали до толкова,че хората масово купуваха мезонети,особено в Борово,Лозенец и Банишора?!
Аз също се възползвах от това и се сдобих с прекрасен мезонет в Борово за сумата от 98000евро!
До миналата година в Бургас цените на гарсониерите бяха до 2 пъти по-високи от тези във Варна!И ти естествено си нямаш грам представа защо това е така!

8-)

Ти, по кой въпрос беше компетентен, че не мога да се сетя нещо ? :roll: Тук сте една група от няколко човека(хейтърчета), които поради това, че съм ви подразнил с отрицателните си коментари за Манчестър Юн. или за Бойко Борисов, злобеете и бързате да плюете по всяка ИСТИНА, която напиша !
Кой го интересува Борово ? Аз пиша за масовия потребител в България.
И не се мисли за голям тарикат ! За малко повече пари от тези, които ти си набутал за един апартамент в скапаната България, сестра ми си купи прекрасен имот на остров Тенерифе преди година и половина. :mrgreen:
[center]Изображение[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 09 яну 2012 21:48

Tommi написа:
wolf написа:Ти си дал точно прогноза 1X2. Много думи, общи понятия и накрая едно голямо нищо. Целия тоя политически балон не само ще се пръсне, ами ще бъде и с катастрофални последствия за целия свят. САЩ, Италия, Испания, Унгария, Гърция, Португалия са пред фалит, има още една дузина страни които са с колосален дълг и се държат на едните помощи. Една от тези държави да фалира и цялото Евро отива на кино, с неясни последици за по-нататъшното състояние на икономиката като цяло и то далеч не само в тези страни, предвид колко е общия им внос и износ - т.е. парите които те наливат в други държави.

На мен такива прогнози са ми по силите, но вие как станахте такива специалисти, за да давате само "твърди знаци", без никакви кол****ия? ;) Ти си споменал за Еврото, хайде сега обясни не може ли неясното бъдеще на еврото да е фактор за увеличаване на инвестициите в имоти.

Ще дадеш 100 000 за имот при несигурно бъдеще на еврото, което при срив ще настъпи хиперинфлация и стагнация на целия пазар вътре в ЕС и в доста страни извън съюза търгуващи стоките си в Евро. И като дадеш 100 000 за тоя имот и валутата се срине, какво мислиш че ще притежаваш? Ще теглиш кредит пак за тея 100 000, ще го платиш, ще стане срив и въпреки че цената му вече ще е на 1/3 от това което е била ти пак ще плащаш тея същите 100 000 че и с лихвите.

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Мнениеот marmi52 » 09 яну 2012 21:52

megan fox написа:
marmi52 написа:
8-)

Тц, не позна! С проектиране си изкарвам хляба. ;) Чертая на AutoCad армировъчните проекти на сградите, както и плановете на дървените покриви, когато има такива към нашата проектантска фирма. ;)

8-)

Нямах предвид теб ! ;)
Само заинтересован човек може да каже на черното-бяло и да твърди, че при тези доходи на хората в България, цените на жилищата отпреди 2-3 години са били нормални.
Още по-смешно е да се твърди, че в ситуация на световна икономическа криза (за която всички световни капацитети говорят, че ще продължи и през 2012 година), цените на жилищата у нас ще тръгнат нагоре. :lol:
Последна промяна от marmi52 на 09 яну 2012 21:55, променено общо 1 път.
[center]Изображение[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 09 яну 2012 21:53

Pichichi написа:Не помня някога средните цени на кв. м. в София да са били по-високи от тези в Лондон !
Напротив бяха най-ниски от всички столици в Европа дори в най-големия бум 2004/2008-ма !

Епа то само това остава. Представяте ли си еквивалентен имот в България, че дори и в София да е, да е по-скъп от същия или подобен имот в Лондон. Това е все едно да имате апартамент в Бяла Слатина (примерно) и да имате подобен (същата квадратура) в София. И да очаквате от тоя В Бяла Слатина да вземете повече пари от колкото за софийския.

Върни се в “Свободна зона”