Войната в Ирак приключи. Равносметката за България.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Re: Войната в Ирак приключи. Равносметката за България.

Мнениеот acmilan » 22 дек 2011 02:35

гарфилд написа:Това е най-голямата глупост,която наши управници са правили за 22 години.Доживотен затвор без помилване за тези от предния парламент,дето взеха това решение и то само защото забраниха смъртното наказание.Изроди. ;)
В началото каза някой,че само трима са били против това решение.Единия е проф.Андрей Пантев,другия е ген.Любен Петров,третия не се сещам.Днес ги чух по СКАТ и не го запомних третия,но имената им мисля,че трябва да се знаят.

Изброяваш само болни комуноиди, които просто са против НАТО и САЩ, нищо повече. Ако толкова другарите държаха на българския национален интерес, никога нямаше да раздават милиарди на поразия на подобни страни. Само че комунистът няма род и родина, както и да е, това е друга тема.
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.

Потребителски аватар
Sardukar
Контакти:

Мнениеот Sardukar » 22 дек 2011 08:16

victor__ написа:Китай отдавна подкрепя режима в Северна Корея, мисля че преди няколко години те блокираха решение на ООН срещу ядрените опити на С. Корея. Поне по това което пише в пресата, китайците са най-големия доставчик на петрол, технологии и храни на С. Корея. Идея си нямам за причините.

Еднаква идеология. Китай е социалистическа държава и е нормално да поддържат "братята". Комунизъм още има.... по-лошото е, че е при хора, които много рядко правят политически промени.

ПП Маркс не е лош за четене. Просто е наивник, който е интерпретиран от тапан*ри :lol: Хората могат да са равни само в нищетата си :!: А трябва да са равни само пред закона :!:
[rimg]https://media.giphy.com/media/9vIL25IitVIoU/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media.giphy.com/media/UuWYtmkzvT68w/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media4.giphy.com/media/GCp2YAIRzqV9K/200.gif#19[/rimg]

donpacko
Контакти:

Мнениеот donpacko » 22 дек 2011 09:12

За Северна Корея недейте ги отписва въобще.Зад тях са Китай и Русия.Скоро гледах филм за тях и като им показаха армията се шашнах,имат насочени 10 000 ракети към сеул които не подлежали на прихващане.Отделно имали към 1 000 000 войника на границата си със Южна Корея,и най-големия СПЕЦНАЗ ВЪВ СВЕТА обучен по руски модел.Китай ги снабдява със петрол БЕЗПЛАТНО,защото внася много въглища от Корея.Имат построени много ВЕЦ,по тяхната най-голяма река,но не могат да ги ползват защото едва преди три години са почнали изграждането на преносна мрежа и то пак Руснаците я правят.Решат ли си проблема със електропреносната мрежа Севрна Корея,няма да е чак толкова зле колкото сега.

BETCHUALENG
Контакти:

Мнениеот BETCHUALENG » 22 дек 2011 09:19

Прекалено често се навираме във войни, които нито ни бъркат, нито носят сериозна печалба. Рано или късно всеки, който има проблем с НАТО и САЩ ще започне да разглежда България като потенциална слабо защитена, тоест перфектна мишена.
По времето на Съюза сбъркахме с Чехословакия, сега пък Ирак, АФганистан, чак и за Либия се загрижихме.. и какво? Наркодолари, петродолари, парите в САЩ..

По принцип съм против навирането в такива войни, ама ако ще се случва - който иска да му помагаме да си плати ЗДРАВО. И да се надяваме САЩ да не треснат противник, който може да удари примерно базите им на Балканите. И който оцени България като прекалено верен на САЩ съюзник.
Защото в договора за разполагане на бази тук никой не говори за защита на България, не посочва как да стане и от кого. А сами.. и Турция ще ни се види много, да не говорим примерно ако САЩ се сбута с Иран (които се предполага, че са предвидили ракети насочени насам...).

А на тема Маркс - човека просто е бил икономист. Само дето е трябвало да се роди векове по-късно. А не тоя и оня да му префасонират писанията както им изнася и да правят от това абсурди с цели икономики.

Северна Корея - ще падне сега или няма и да падне. Всичко зависи от триумвирата, който идва на власт. Русия, Китай и САЩ.. всеки иска да контролира тази страна, но всеки пази ДРУГИТЕ да не я контролират, и КНДР балансира върху това. И само безумна грешка ще принуди трите страни да забравят спора помежду си и да се обединят срещу КНДР.

Проблема с изхранването им идва от честите суши и наводнения там. Рано или късно ще сключат нужните споразумения с Русия и Китай и ще го решат. А тия държави ще приемат, за да са с 1 гърди пред САЩ в отношенията с тая държава. Електропреносната мрежа.. също ще е факт, страна с ядрена програма определено може да направи и такава мрежа. А с помощта на Русия да не говорим..

Армията им не подлежи на коментар. Нито 1 държава не може да победи ЛЕСНО КНДР без помощ отвътре. Могат да бъдат победени без помощ, с директен удар но.. цената ще е огромна. А и почти сигурно ако някой ги нападне, поне 1 от големите 3 страни с интереси в региона ще помогне на КНДР за да не позволи на противника да придобие прекомерно влияние в района. Ако някой е запознат, по този начин Китай помага на КНДР в Корейската война, когато ООН помага на Южна Корея.
[center]Изображение[/center]

bogdanov964
Контакти:

Мнениеот bogdanov964 » 22 дек 2011 09:28

CTAHKO написа:В грешка съм с процентите :roll:

България е една от най-големите кредиторки на Ирак с над 1.25 млрд. долара дълг, натрупан по социалистическо време, който Ирак отказва да обслужва в началото на деветдесетте години. Заедно с лихвите и наказателните начислявания поради отказ от обслужване, дългът на Ирак към 2004 г. вече е 3.5 млрд. долара.

Всеки само може да си изчисли какъв процент от дължимото сме взели ;)

Ти да не си евреин, колега?. Както смятате след някоя друга година Ирак би трябвало да бъде български!? Не, мерси.
Винаги се акцентирало върху иракския петрол като повод за варварската американска агресия. Но това е по-скоро бпъф, според мен, истинската причина е СИГУРНОСТТА НА БОГОПОМАЗАНИТЕ ЕВРЕИ. Няма го Садам, няма проблем! Между другото, Садам беше направил от Ирак една що годе цивилизована държана изкъсо държава. Американците я унищожиха и видяха какво значи "да пуснеш духа от бутилката", кюрди, шиити, сунити, пата-кюта, кой за какво се бори не е ясно!? Даже по едно време ми се струваше, че ако американците намерят Садам, ще го качат на бял кон и ще го върнат да оправя бакиите. Ама откъде толкоз акъл у Буш/тоя е много по-тъп от тоя нашия, сегашния супергерой/.

Потребителски аватар
Gonzi_407
Контакти:

Мнениеот Gonzi_407 » 22 дек 2011 09:31

acmilan написа:Нека първо си зададем въпроса кой е отпуснал тези огромни пари на тогавашната братска тоталитарна просташка държава, в която човешкият живот не означава нищо? Другарите, разбира се. Чисто финансово, върната е малка част от дълга, за огромно съжаление преди години загинаха наши момчета там, но истината е, че всеки отива по свое желание там, армията е професионална, на практика това е работа. Колкото до самата война - още си спомням радостта на обикновените хора при разрушаването на паметника на самозабравилия се диктатор. Иракският народ в крайна сметка се освободи от един изрод и шайката му. Самите мотиви на САЩ за влизането в Ирак са повече от ясни, но важен е резултатът за обикновените хора там. Искрено се надявам, че живеят по - спокойно и човешки от преди. Дай Боже, в близките години и последните останали държави, съществуващи под робството на някакъв боклук и бандата му, да се освободят. И най - пошлата демокрация е в пъти по - човешка система от всеки тоталитарен режим.

Много старнна логика, кадрите с "радостните" и "освободени" иракчани са повод за гордост на "освободителя", а плачещите севернокорейци - пропаганда?!?!? Да сме живи и здрави ще видим как ще заживеят хората там като "демократи", не вярвам да им стане по-добре. До преди войната един резервоар бензин беше под 1 долар, сега с демокрацията така ще ги изпържат че свят ще им се завие! Ирак и Иран са адски богати страни много силно социално развити, а както предполагам знаеш демокрацията не е радетел на социалните отговорности.
ВЪН НЕКАДЪРНИЦИТЕ ГОНЗО И БАТКОВ!!!
Завинаги оставам аз ЛЕВСКАР,
верен на отбора си докрай!
Аз неще го предада,
за нищо на света,
за ЛЕВСКИ аз на вичко съм готов!

ТИ ПИ ЛИ СИ СИРОПА? НЕ БЪДИ ПО-БАВЕН ОТ ДРУГИТЕ, ДОКТОРА ЧЕРПИ!!!

Потребителски аватар
Gonzi_407
Контакти:

Мнениеот Gonzi_407 » 22 дек 2011 09:35

ehh написа:
victor__ написа:Северна Корея + Китай зад гърба си. И в "задния двор" на Русия. Айде да пропуснат тоя път със "следващия удар" Колкото и да нагли, американците хич не са тъпи да се вкарват в такъв филм...

Да са зад гърба им... колко да са им зад гърба им. Не виждам причина този интернат, наречен Северна Корея да има чак такива кръвни съюзници. Освен може би откачалката Чавес, ама той се намира на майната си и повече си дрънка, колкото да го забележат.

Прочети малко в интернет и тогава се изказвай. Ако не знаеш през 50-те години на миналия век по време на корейската война южна корея + нато (сащ и англия) са на крачка от победата, но 51-ва се намесва Китай и нещата придобиват съвсем други измерения! нато организират мирни преговори защото северна корея минава в настъпление. Не забравяй, че почти цялото въоръжение на С. Корея е руско и няма да им е кеф на руснаците някой да им взима пазара!
ВЪН НЕКАДЪРНИЦИТЕ ГОНЗО И БАТКОВ!!!
Завинаги оставам аз ЛЕВСКАР,
верен на отбора си докрай!
Аз неще го предада,
за нищо на света,
за ЛЕВСКИ аз на вичко съм готов!

ТИ ПИ ЛИ СИ СИРОПА? НЕ БЪДИ ПО-БАВЕН ОТ ДРУГИТЕ, ДОКТОРА ЧЕРПИ!!!

bogdanov964
Контакти:

Мнениеот bogdanov964 » 22 дек 2011 09:52

ShooterMan написа:Аз като чисто меркантилен тип и мислещ за нашата позиция и интерес - дреме ми на дедовия кой ще е шеф в Ирак,дали Саддам,маддам,Ал Зауахири или Молла Омар...едно нещо държах!Едно нещо исках!България да не се вживява в ролята на военнопрестъпна държава.И второ има,да...ДА си вземем парите в пълен обем!Аз заеми не опрощавам,взел си-ще връщаш,че дори и с лихви.Това опрощаване никога няма да го простя на онези тройници.Ако зависеше от мене - щеше да има съд за Станишев,Кобурга и Духан,подвеждам ги за национално предателство и изисквам да върнат те 300 000 000!!!Изземване на цялото имущество на партиите НДСВ,БСП и ДПС и на всичките им членове до последния папардак с червена книжка или помак редящ тютюн,докато се възстановят 300 000 000 ДЪРЖАВНИ ПАРИ!!!Кой и как е дал право на трима небългари да се отказват от стотици милиони наши пари?

Колега, вероятно имаш предвид неотразимият Соломон Паси!? Нали тъкмо той движеше нещата тогава. Ама айде пак Станишев и Доган виновни!? Помнете малко, все пак!

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 22 дек 2011 09:54

Каква свобода ? Какво 5 лева ? Ирак не са независими и свободни ! Станаха част от колониалната система на САЩ.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 22 дек 2011 11:19

bogdanov964 написа:
CTAHKO написа:В грешка съм с процентите :roll:

България е една от най-големите кредиторки на Ирак с над 1.25 млрд. долара дълг, натрупан по социалистическо време, който Ирак отказва да обслужва в началото на деветдесетте години. Заедно с лихвите и наказателните начислявания поради отказ от обслужване, дългът на Ирак към 2004 г. вече е 3.5 млрд. долара.

Всеки само може да си изчисли какъв процент от дължимото сме взели ;)

Ти да не си евреин, колега?. Както смятате след някоя друга година Ирак би трябвало да бъде български!? Не, мерси.
Винаги се акцентирало върху иракския петрол като повод за варварската американска агресия. Но това е по-скоро бпъф, според мен, истинската причина е СИГУРНОСТТА НА БОГОПОМАЗАНИТЕ ЕВРЕИ. Няма го Садам, няма проблем! Между другото, Садам беше направил от Ирак една що годе цивилизована държана изкъсо държава. Американците я унищожиха и видяха какво значи "да пуснеш духа от бутилката", кюрди, шиити, сунити, пата-кюта, кой за какво се бори не е ясно!? Даже по едно време ми се струваше, че ако американците намерят Садам, ще го качат на бял кон и ще го върнат да оправя бакиите. Ама откъде толкоз акъл у Буш/тоя е много по-тъп от тоя нашия, сегашния супергерой/.

Това е цитат от ето тази статия http://www.mediapool.bg/%D0%B2%D1%80%D1 ... 33658.html
:roll: ама е много трудно да се досетиш,че не аз съм ги правил тези сметки :lol: :lol: :lol: Сега очаквам да видя какви ще са твоите сметки,като виден форумен математик и икономист :roll:
Последна промяна от CTAHKO на 22 дек 2011 11:38, променено общо 1 път.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Върни се в “Свободна зона”