Скандален инцидент по време на мач в Косово

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Жоржиньо
Контакти:

Re: "2012 не е краят на света, а краят на Македония".

Мнениеот Жоржиньо » 24 ное 2011 21:53

Viktor4o_Rs написа:Между другото, нищо чудно след време и Косово да ни бие, когато си направят национален отбор :lol: :lol: :lol:

Е,че то те си имат вече http://en.wikipedia.org/wiki/Kosovo_nat ... tball_team :lol:

CapO
Контакти:

Мнениеот CapO » 24 ное 2011 22:00

Колкото и да не ми се иска да го призная-византиеца е прав. Голяма част от необразованите и доста глупави по природа българи не могат да осъзнаят, че единствената вина, поради която България и т.н. Македония са разделени, е нашето безразличие и адски безумните действия на българските войски, които влизайки в македонско са се държали с населението не както с братя, а както с роби. Ако малко бяхте чели(към колегите, които се нахвърлиха на византиеца и към тези, които кълнат макетата) щяхте да го знаете това много добре.
Точно това българско безразличие отваря пътя на свободната сръбска пропаганда, толерирана от Великите сили, както и от самите макета. Но вече е късно за тези неща, ние си имаме собствени проблеми, както и западните ни съседи(сърби и макета), сега ли точно трябва да се псуваме и обиждаме..? Ще отговоря на този въпрос със следната народна приказка: "Я не сакам на мене да ми е добре, сакам на Вуте да му е зле", която се отнася не само за шопите, а за всички нас-необразовани, неграмотни, злобни, завистливи и доста глупави булгари!

Аватар
crap

Кво си чел не знам, къде си го чел още повече. Прадядо ми бог да го прости е бил старшина в Охрид. Когато са почнали да се делят наще тръгнали да се изнасят със страх. Македонци довчерашните ни братя са хванали дружината на моя прадядо с думите (всичко, което разказвам е 100 % истина и е разказ на дядо ми) са ке ви опукаме бугари. Прадядо ми е извадил късмет, че македонец от неговата рота го е познал и се е застъпил за него. Тези неща, които ти твърдиш може да си ги чел само в Шок. Македонците са супер изкривени(ходил съм с македонка). Те учат историята така - Македония под гръцко иго, Македония под турско иго, Македония под българско иго. Всичко това е най-долна анти българска пропаганда. Жалко е, че сме позволили това да се случи. Не само с Македония. България има ВЕЛИКА история и тя лека полека се забравя.

Потребителски аватар
Тони Шумахер
Контакти:

Мнениеот Тони Шумахер » 24 ное 2011 22:07

crap написа:Колкото и да не ми се иска да го призная-византиеца е прав. Голяма част от необразованите и доста глупави по природа българи не могат да осъзнаят, че единствената вина, поради която България и т.н. Македония са разделени, е нашето безразличие и адски безумните действия на българските войски, които влизайки в македонско са се държали с населението не както с братя, а както с роби. Ако малко бяхте чели(към колегите, които се нахвърлиха на византиеца и към тези, които кълнат макетата) щяхте да го знаете това много добре.
Точно това българско безразличие отваря пътя на свободната сръбска пропаганда, толерирана от Великите сили, както и от самите макета. Но вече е късно за тези неща, ние си имаме собствени проблеми, както и западните ни съседи(сърби и макета), сега ли точно трябва да се псуваме и обиждаме..? Ще отговоря на този въпрос със следната народна приказка: "Я не сакам на мене да ми е добре, сакам на Вуте да му е зле", която се отнася не само за шопите, а за всички нас-необразовани, неграмотни, злобни, завистливи и доста глупави булгари!

Историк , или съвременник идваш ... , а ?

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 24 ное 2011 22:07

crap написа:Колкото и да не ми се иска да го призная-византиеца е прав. Голяма част от необразованите и доста глупави по природа българи не могат да осъзнаят, че единствената вина, поради която България и т.н. Македония са разделени, е нашето безразличие и адски безумните действия на българските войски, които влизайки в македонско са се държали с населението не както с братя, а както с роби. Ако малко бяхте чели(към колегите, които се нахвърлиха на византиеца и към тези, които кълнат макетата) щяхте да го знаете това много добре.

Наистина много глупости са написани в този коментар, които нямат нищо общо с истината относно отношението на българската войска към населението в Вардарска и Егейска Македония. Няма да изнасям факти, тъй като има много историческа литература и то от съвременици и участници в събитията от тогава, които са писани и разказани от българи от Македония. Човек само трябва да се интересува и чете историческа литература, нещо което на мен ми е хоби.
Иначе признанието към кои българи принадлежиш си го описал много точно в последното изречение на коментара си, а и то си личи дори и да не беше го казал.

Потребителски аватар
crap
Контакти:

Мнениеот crap » 24 ное 2011 22:13

Е, аз не очаквах по-различно отношение към мен и написаното от мен, но в моя коментар имаше няколко по-важни акцента, които на вас са ви убегнали. То на нас това си ни е черта, четем/гледаме нещата отгоре-отгоре и след това хулим, без да си чукнем кратунките ни най-малко...
YA GUNNERS YA

Потребителски аватар
dandancho
Контакти:

Мнениеот dandancho » 24 ное 2011 22:19

Така поставена,темата във форума се превръща в провокация и постига (не)очакваното-в случая много хора се нахвърлиха и застанаха на страната на шиптърите.Жалко е,а ще стане и страшно,защото балканските славяни си приличаме по много неща,а продължаваме да се делим и да си припомняме стари грехове,предубедени сме един към друг.Олио ще ни попари всичките накрая

CapO
Контакти:

Мнениеот CapO » 24 ное 2011 22:21

crap написа:Е, аз не очаквах по-различно отношение към мен и написаното от мен, но в моя коментар имаше няколко по-важни акцента, които на вас са ви убегнали. То на нас това си ни е черта, четем/гледаме нещата отгоре-отгоре и след това хулим, без да си чукнем кратунките ни най-малко...

Аз към теб отношение нямам. Кажи ми в коя книга го прочете това. Аз ти казах какво се е случвало. В никакъв случай не заставам зад шиптерите, но доколкото разбирам до голяма степен поне Скопие били албанизирано. Искам само да ти кажа, че в описа на лошите черти на българите си пропуснал една и тя е това, че много мразят своите. Македонците са го направили и ти го правиш. Защо ???

Потребителски аватар
crap
Контакти:

Мнениеот crap » 24 ное 2011 22:31

CapO написа:
crap написа:Е, аз не очаквах по-различно отношение към мен и написаното от мен, но в моя коментар имаше няколко по-важни акцента, които на вас са ви убегнали. То на нас това си ни е черта, четем/гледаме нещата отгоре-отгоре и след това хулим, без да си чукнем кратунките ни най-малко...

Аз към теб отношение нямам. Кажи ми в коя книга го прочете това. Аз ти казах какво се е случвало. В никакъв случай не заставам зад шиптерите, но доколкото разбирам до голяма степен поне Скопие били албанизирано. Искам само да ти кажа, че в описа на лошите черти на българите си пропуснал една и тя е това, че много мразят своите. Македонците са го направили и ти го правиш. Защо ???

Колега, аз не мразя своите, напротив! Аз просто не харесвам тази част от хората, които поради една или друга причина не обичат да чуват мнение, различно от тяхното, и най-вече тези, които винаги търсят вината в другите, но не и в себе си. Та ние много добре влизаме в тези графи, за това...

Книгата се казва "Български хроники", неин автор е Стефан Цанев. Както се подразбира от самото заглавие в книгата се разглежда българската история. Тя е издадена в цели 4, доста дебели, тома, като хрониката обхваща времето от 2137г. пр. Хр. до 2007г. Та в своите книги авторът много хубаво описва "четирите наши гряха" спрямо Македония. Хвърли едно око, ако желаеш.
YA GUNNERS YA

Потребителски аватар
dandancho
Контакти:

Мнениеот dandancho » 24 ное 2011 22:51

Тези грехове от едно време и това дробене на историята и тълкуване няма да ни доведат до никаде.Живеем в 21в,бая поколения се смениха,само ние(българите а и балканците) си я караме на очерци и летописи..и анали.Познавате ли македонци,имате ли приятели македонци?Аз преди няколко години като учех,имах една приятелка македонка и покрай нея познавам доста макета.Еми готини хора са и никога не са ме задявали на тема "България срещу Македония", даже и като съм бил само аз в тяхната компания,а обратното не може да се каже за нас.Не че не сме готини,а че винаги търсим да се зачекнем с тях по темата.Докато не забравим старите грехове и не започнем да живеем и да се справяме с настоящето,нищо добро не ни чака всички нас.щото ние,младите може да сме готини и да се разбираме,ама само от нас си зависи това.Иначе ще я караме като от време оно

Върни се в “Свободна зона”