Национална стачка на трудещите се в България
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Национална стачка на трудещите се в България
Не подкрепям стачката !
- Levskar_90
kokic1986 написа:Не подкрепям стачката !
а кого подкрепяш Боко тиквата ?
ЛЕВСКИ - ОТБОРА НА НАРОДА
galin56 написа:nore написа:Не съм гласувал за ГЕРБ и няма да гласувам, но съм за отпадане на доплащането за професионален клас, подкрепям реформите в БДЖ. Имам резерви относно увеличаването на пенсионната възраст, но ако не се мине на индивидуални партиди (всеки да получава при пенсиониране САМО каквото си е изработил) и не се реши проблемът с държавните служители и "младите пенсионери", за съжаление това е начина, ако не искаме всичко там да се срине.
Реформите са безкрайно отлагани и закъснели!
Ако трябва да протестирам, ще е за това, че досега нищо не е направено и все се чака последния възможен момент.
ПП. Профсъюзи в България няма! Те не са нищо повече от притурки към определени политически партии. Смешници!!!Vailo написа:аз съм твърдо за отпадането на класа за прослужено време. заради тая приумица дъртаци дето работят по-малко и по-неквалифициран труд в нашата фирма вземат повече пари от мен. това е несправедливо. всеки трябва да получава заплата според труда си, а не според възръста си. тва не е пенсия все пак, а трудово възнаграждение
а синдикатите трябва или да се реформират или да се закрият и без тва освен да смучат членски внос друго не вършат. особено в частните фирми. в нашата фирма масово хората се отказват от членство, защото в няколкото случаи когато имахме нужда от синдикална защита т.нар. лидери първи избягаха. най лесно е да защитаваш учители, лекари или други длъжности с високо обществено внимание.. номера е да работиш и за анонимните хора от чиито протест няма спечелиш минути по новините
Значи много се дразня и вече доста понамалих да чета мнения по форумите относно политика, защото продължавам да се убеждавам, че сме най-простия народ в ЕС. Абе господин Норе какви реформи са това бе човек. Ти въобще знаеш ли какво значи думата реформа. Престанете да гледате тв и да вярвате на всичко като зомбирани. Каква реформа е да се премахне класа, каква реформа е да се съкратят 2000 човека, каква реформа е да се вдигне пенсионната възраст? Това са СЪКРАЩЕНИЯ на бюджетни разходи, което няма нищо общо с значението на думата реформа. А съкращения в бюджетните разходи е признак че държавата обеднява и мизерства, а не за реформи и напредък.
А Вальо ти си още по-зле. Извинявай, че те наричам така ама ти си глупак. Какво печелиш ти че ще намалят на колегата ти заплатата? Не е важно аз да съм добре, важно е Вуте да е зле! И аз съм на 27г. и след 6м. правя 5г стаж. Ще взема клас 3%. Имам колеги са на по 60г. които взимат по 20-на % клас. Е какво? Нали глупако и ние с теб ще остареем и ще се доберем до тия облаги. Защо да си режеме никак не малък бонус към заплатата за в бъдеще? Защо ядуваш на хората на париците? Не стига че сме бедни и мизерстваме ами вместо да си помагаме и да отстояваме гражданска позиция ние ще се изядем едни други. А пък това за класа е върха. Как може да има хора "ЗА" да се махне. Сигурно са ви големи заплатите и искате да спестите пари на работодателите си ли? Най-глупавата позиция която съм чул.
съдейки по ника ти, и ти си от тези които взимат 200лева за старост.. в коя професия след 5-та или макс 10-тата година повишаваш уменията си? я ми обясни ти между 10-тата и 11-тата година стаж какво ново умение усвои за да претендираш за повече пари.
kokic1986 написа:Не подкрепям стачката !
Стачките са законов протест за защита на правата и придобивките на работещите и е напълно нормално да ги има. Друг е въпроса, че са ни докарали до такова положение, че огромна част от хората няма как да стачкуват продължително, тъй като при стачка няма надници за дните през които се стачкува и това се отразява на бюджета на стачкуващите, за много от които ще бъде въпрос дори на физическо оцеляване. Не случайно е казано, че беден народ се манипулира по-лесно.
Vailo написа:
съдейки по ника ти, и ти си от тези които взимат 200лева за старост.. в коя професия след 5-та или макс 10-тата година повишаваш уменията си? я ми обясни ти между 10-тата и 11-тата година стаж какво ново умение усвои за да претендираш за повече пари.
Какъв ник, какви 5 лева бе човек. Ти въобще чете ли ми поста. На теб и тия пари където ти ги дават са много явно. Аз съм на 27г. след 6м. ще направя 5г. стаж и клас от 3%. Работя като инж. поддръжка в една фирма на щат от 1000лв. и тия 3% са точно 30лв. Мога си и без тях не е това проблема. Въпроса е защо да ги губя тия пари, като след 30г. няма да са 30 лв. а 230лв. примерно. Ама нали същото важи и за теб бе човек, как да ти го обясня като явно ти не възприемаш. След време и ти ще взимаш не 30лв. а 200лв. от клас. Или са ти излишни тия пари? Никой не губи от класа бе пич, всички печелим. И то по равно. Ще загубим ако го махнат, защото ще ни намалее заплатата. Капиш?
- Синьо сърце
- Контакти:
v.r.s. написа:Синьо сърце написа:Колега v.r.s.,мани ги тия,как си с постите?Мен първата седмица ми е ужас,после ми просветва!
Нямам проблем с тях, аз ги спазвам от около 15 години, че и отгоре и съм свикнал. А и тези са по леки от утре до 19.12., без сряда и петък се разрешава и риба. Пожелавам леки пости!
Мерси!То и аз съм от 15 години,но смяната на режима си влияе... Не съм на 25-30 вечеее...За седмица три кила смъкнах-че гледам да се пазя от маргарини и химии разни и то съвсем изтъняват нещата,но не се оплаквам много!Казах на жената-пости са,квото сложиш на масата-това е!Без лигавщини...Утре ще смачкаме едно сомче,че малкия хулиган е на две годинки и обича риба,той не може да пости,и така!Господ здраве да дава на теб,и на нас и на всички!
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
Какво им се обеснявате на тия кратуни. Като станат на 60 ще се чудят какво са мислели преди 40 години
4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
Аз бях работодател през деветдесетте , после наемен работник сега съм безработен с опити за развитие на частен бизнес.Против съм тия класове и прочие глупости.Всичко е индивидуално , ако си голям майстор отиваш и се разбираш с шефа, като ни ти оттърва се изнасяш. Това с годините не се връзва с българската поговорка " НЕ слушай старило , а патило". Това с прослужените години са патриархални остатъци. В миналото когато не е е имало образователна система е властвал патриархалния авторитет . Който е живял повече- следователно е по- умен защото е видял повече.Това и днес важи в много сфери , понеже съм се занимавал с различни бизнеси, ще ви дам пример в община Дулово с едни преговори . В началото първия въпрос беше " Ти кой набор си бе момче? ". Там това е критерия годините, а не образованието.Подобни ситуации съм виждал и в бизнеса на строителните услуги.За съжаление това отношение към по - възрастните е пренесено и в системата за заплащане.Авторитета към по- старите достигна своята кулминация, чрез съветската геронтокрация през осемдесетте. Наскоро пуснаха един много интересен филм за Брежнев,, който се е опитвал да се пенсионира, но системата не му е позволила.
Схемата колкото по - стар - по добър в професията е несъстоятелна и е крайно време да се ликвидира.
Схемата колкото по - стар - по добър в професията е несъстоятелна и е крайно време да се ликвидира.
galin56 написа:.....Абе господин Норе какви реформи са това бе човек. Ти въобще знаеш ли какво значи думата реформа. Престанете да гледате тв и да вярвате на всичко като зомбирани. Каква реформа е да се премахне класа, каква реформа е да се съкратят 2000 човека, каква реформа е да се вдигне пенсионната възраст? Това са СЪКРАЩЕНИЯ на бюджетни разходи, което няма нищо общо с значението на думата реформа. А съкращения в бюджетните разходи е признак че държавата обеднява и мизерства, а не за реформи и напредък...
Чукча писател, чукча не читател!
nore написа:Gonzi_407 написа:Ама аз не чух да се предлагат индивидуални партиди? И защо само с пенсиите, а не и със здравните осигуровки? Нищо и за 20 заплати на милицията и на военните? Много избирателно се случват нещата!
+1
Както казах реформите във всички сфери са закъснели.
Пука ми за Дянков, но по-неефективни служители от държавните и тези на държавна издръжка не познавам. И това не е по вина на хората, които работят там, а се дължи на сбърканата система на заплащане и управление. Стажът е само част от уравнението.
Общо взето в момента всичко се прави на парче, без да е част от някаква добре премислена и обща реформа и затова не очаквам да има някакъв траен успех.
pomiqrat написа:Какво им се обеснявате на тия кратуни. Като станат на 60 ще се чудят какво са мислели преди 40 години
Ха, ха, тръгнал си да плашиш мокрия, че ще го изкараш на дъжда!
Отдавна живея с мисълта, че до пенсия няма да доживея, а и да доживея ще е толкова малка, че все едно я няма.
И това е толкова очевидно, че направо може да ти избоде очите.
Демографската криза е страшна - само след 10-20 год. пирамидата на пенсионното осигуряване ще се обърне и чакащите пенсия ще станат колкото или повече от работещите. Отрицателна раждаемост, напускащи страната млади хора, прогресивно увеличаващо се и неграмотно циганско население ... все повече хора, които осъзнават че при тези обстоятелства и тази система е безсмислено да си плащат здравните и пенсионни осигуровки ... да продължавам ли?!?
Абсолютно си прав!