metodito написа:Вилкомен цу Абсурдистн.
Ицо не е виновен, че му връчват титлата. Но определено ректорът на университета по този начин обижда всички други негови носители на титлата "почетен доктор". А и може човек да се замисли и за други неща...
Не е правилно сравнението с Алекс Фъргюсън и титлата му "сър". Титлата се връчва за особени заслуги към Британската империя и издигане имиджа и сред останалите народи. Тя е "светска" така да се каже титла. Не е академична, военна, медицинска.
В последните 15-ина година Манчестър Юнайтед и Фъргюсън направиха изключително много за издигането престижа на английският футбол. Постиженията му както на домашна, така и на международната сцена са невероятни. Шон Конъри, например и превъплащението му на Джеймс Бонд, а и другите му филми, като "Името на розата" донесоха слава на английското кино извън пределте на Острова и Европа. Алфред Хичкок, Боби Чарлтън, Елтън Джон... хора, които прославят Британската империя. Дали титлата не е йезуитска държавна политика и такива неща, не сме ние да кажем, но "сър" е факт, че се присъжда...
що се отнася до хора извън политиката (не някакви пер(к)ове, лордове итъ нъ безделници), на хора, които заслужават уважение.
"Почетен доктор" от друга страна е академична титла. Даденият университет се гордее с "почетните си доктори". Това говори много за самата институция. А за самият получил я, тя е просто едно от многото му признания.
Ако НСА връчваше титлата ... иди-дойди някак си, ама когато се отнася за обикновено висше учебно заведение е смехотворно. И "почетен доктор" се подразбира обикновено, че той има титлата "доктор". Не може главен-асистент да речем да е почетен доктор.
Имам теория за това действие на ректора - спекулация, разбира се.
ГЕРБ са поредната политическа мафиотска групировка, която се упражнява на гърба на Ицо. Посредством него и връзките му, Борисов ще реже ленти и ще казва какво е построил. Яд ме е на Ицо, защото не си научи урока, че тези тъпаци само му се смеят зад гърба и точат доверието му. Та, предвижда се в следващите година-две всички университети да го закъсат яко (за полиция пари - да, за наука и култура - не). И оттам...
Стоичков - близък до Герб - удостоен с титла от ПУ - ...техен "приятел" = ПУ - приятели на ГЕРБ.
Звуча като болен мозък, ма мен нищо не ме учудва вече в тая държава...
П.С. Когато НСА връчи на Бекенбауер титлата е друго. А това с Ицо е все едно да го направят "военноморски капитан I ранг" все едно. Или нещо такова.
Системата на "заслужил майстор на спорта" бе нещо много хубаво. Сега се чудят само някакви изгъзици да правят.
А Ицо заслужава подобна титла - "засл. майстор на спорта". Ама "почетен доктор".