Нов турски сериал тръгва по българските екрани

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Klaatu
Контакти:

Re: Нов турски сериал тръгва по българските екрани

Мнениеот Klaatu » 06 окт 2011 17:07

storm написа:Ще е интересно но не да са го правили турците. Те ще изопачат всичко и ще се изкарат свещени...

Точно защото е турски, ще е интересно. Сериала искам да го гледам не заради информацията, която носи за онова време (ако искам обективен исторически поглед върху нещата винаги мога да си намеря подходящата литература), а заради трактовката на миналите събития в съвременна Турция - нещо като огледало на днешното турско общество.

От захаросаните мелодраматични сериали не може да разбереш как и дали се е променило мисленето на турците. Но се иска известна доза смелост и честност да представиш най-бляскавата епоха от собствената си история в нелицеприятна светлина и съм любопитен да видя дали създателите на сериала са го направили.

Потребителски аватар
mormona
Контакти:

Мнениеот mormona » 06 окт 2011 17:17

МАМООООО Това вече е безобразие... тука неможе да говорим за Бабички за латиноамерикански сериали. Подозирам , че от българските телевизии имат интирис да изострят конфликта създал се между цигани и българи...да разбунят духовете...Това е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. Независимо какъв е серияла и за какво става дума, но за нас това е наи тежкия период в историята ни и да излъчваме такъв сериал тука и престъпно... Ние също трябва да направим подобен сериял за Симеон или Калоян... и да им покажем на франчулята и англечаните , че техне прадеди са спрели с похода си тук. При Цар Калоян.. :!: :!: :!:
[center]http://forum.gong.bg/barcelona/viewtopic.php?f=19&t=15064[/center]
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/8B/6E/6924a8a35c868b6e.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
mormona
Контакти:

Мнениеот mormona » 06 окт 2011 17:19

Viktor4o_Rs написа:
nqkoisitam написа:Ех тези турски сериали, трън в очите на хората, най-големият проблем на обществото.
Всичко е въпрос на договорки между продуцентите и ТВ-те, как не го разбрахте за толкова години.
Просто това се предлага най-евтино, впоследствие (понеже си притежават рекламното време) ТВ си го рекламират като хитов, невероятен, най-най-най, бла-бла-бла.
Все едно аз и ти да имаме рекламно време в праймтайма на БТВ, НОВА(да не ги изброявам), изобщо няма да сме известни, а?
Причината да ги дават е защото са евтини(най - евтини,лично съм го чувал от Андрей Слабаков), не е някаква форма на гавра с държавата ни или каквото и да е.
Все тая какви ще са - турски, латино, маке, дори и от Мадагаскар да предложат нещо евтиничко и бозаво, пак ще се завърти и ще бъде хит.
Крайно време е да съсредоточим усилията си за нещо, което наистина си струва.
Тази кауза е глупава, защо въобще трябва да им отделяме внимание на такива неща?
Недейте да гледате и толкова.Векът на информацията е факт, ние тука обсъждаме някакви хора, дето даже и на джамия не ходят сигурно, или пък имат нещо общо с живота на обикновения турчин.

Иначе тука в България масово се мрази на верска основа, ама цървките що не се пръскат от хора не знам.
Май вярата на българина клони към 0, освен по Великден и Коледа :)

И още нещо, историята не се трие, но който я владее, владее и бъдещето(за жалост).

На теб и прочие дървени философи как да ви се обясни, че това е платена ПРОПАГАНДА, спонсорирана от турското правителство и много хора биват подлъгани и промивани от нея :x :x :x Боливия, Аржентина или Бразилия не са ни мачкали 5 века, така че съвсем не е все едно какъв е сериалът. Ако на теб не ти пука, мен пък ме дразни, както ще ме дразни и гръцки сериал за Василий Втори да речем ;)

+ 1000 :!: :!: :!: :!:
[center]http://forum.gong.bg/barcelona/viewtopic.php?f=19&t=15064[/center]
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/8B/6E/6924a8a35c868b6e.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Alex
Контакти:

Мнениеот Alex » 06 окт 2011 17:21

Не разбрах защо те трябва да дават "Време разделно"?!?!?!? Те хората си имат държава, култура, интереси... тва че ние сме една сбирщина от малоумници.... еми заслужаваме си да гледаме за Сюлейман, съветски герои и всякакви други :/
[center]Изображение[/center]

nqkoisitam
Контакти:

Мнениеот nqkoisitam » 06 окт 2011 17:26

Viktor4o_Rs написа:
nqkoisitam написа:Ех тези турски сериали, трън в очите на хората, най-големият проблем на обществото.
Всичко е въпрос на договорки между продуцентите и ТВ-те, как не го разбрахте за толкова години.
Просто това се предлага най-евтино, впоследствие (понеже си притежават рекламното време) ТВ си го рекламират като хитов, невероятен, най-най-най, бла-бла-бла.
Все едно аз и ти да имаме рекламно време в праймтайма на БТВ, НОВА(да не ги изброявам), изобщо няма да сме известни, а?
Причината да ги дават е защото са евтини(най - евтини,лично съм го чувал от Андрей Слабаков), не е някаква форма на гавра с държавата ни или каквото и да е.
Все тая какви ще са - турски, латино, маке, дори и от Мадагаскар да предложат нещо евтиничко и бозаво, пак ще се завърти и ще бъде хит.
Крайно време е да съсредоточим усилията си за нещо, което наистина си струва.
Тази кауза е глупава, защо въобще трябва да им отделяме внимание на такива неща?
Недейте да гледате и толкова.Векът на информацията е факт, ние тука обсъждаме някакви хора, дето даже и на джамия не ходят сигурно, или пък имат нещо общо с живота на обикновения турчин.

Иначе тука в България масово се мрази на верска основа, ама цървките що не се пръскат от хора не знам.
Май вярата на българина клони към 0, освен по Великден и Коледа :)

И още нещо, историята не се трие, но който я владее, владее и бъдещето(за жалост).

На теб и прочие дървени философи как да ви се обясни, че това е платена ПРОПАГАНДА, спонсорирана от турското правителство и много хора биват подлъгани и промивани от нея :x :x :x Боливия, Аржентина или Бразилия не са ни мачкали 5 века, така че съвсем не е все едно какъв е сериалът. Ако на теб не ти пука, мен пък ме дразни, както ще ме дразни и гръцки сериал за Василий Втори да речем ;)

Викторчо, да си имаме уважението. Нито съм дървен философ(напротив), нито чакам от теб обяснение(някакво).
Нещото, което можеш да направиш е да се АРГУМЕНТИРАШ и с това да потвърдиш, или поне защитиш изложената си теза.
Боли ме фара за турските сериали и за турския народ, това че Османската империя (надявам се правиш разликата) ни е мачкала 5 века,съвсем не значи, че трябва да е еквивалент на съвременна Турция.Нещо повече, ако сериала има историческа нотка, ще е интересно да се види как е представена турската страна, понеже ние си знаем нашата позиция.Предполагам знаеш, че дори и опонента ти да не е прав, заслужава поне излушване на тезата му.

И след като едно нещо те дразни, защо просто не го игнорираш (освен, че вече си изказал мнение, което също може да направиш)?
В крайна сметка да пишеш във форум с намерението да си решиш проблема(да спреш сериала) е малко като да чакаш на Неволята да дойде, с тази разлика, че във форума може да стане някаква интересна дискусия.

Да приемем, че е спонсорирано от турското правителство и се прави ПРОПАГАНДА.
Изниква въпроса какво пропагандират хората, ако знаеш - сподели.

Със здраве и лека вечер, че не ми се хабят приказки повече за подобни тъпотии (сериали), дето даже(най-вероятно) няма да заслужат вниманието ми(ни).

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 06 окт 2011 17:34

nqkoisitam написа:Викторчо, да си имаме уважението. Нито съм дървен философ(напротив), нито чакам от теб обяснение(някакво).
Нещото, което можеш да направиш е да се АРГУМЕНТИРАШ и с това да потвърдиш, или поне защитиш изложената си теза.
Боли ме фара за турските сериали и за турския народ, това че Османската империя (надявам се правиш разликата) ни е мачкала 5 века,съвсем не значи, че трябва да е еквивалент на съвременна Турция.Нещо повече, ако сериала има историческа нотка, ще е интересно да се види как е представена турската страна, понеже ние си знаем нашата позиция.Предполагам знаеш, че дори и опонента ти да не е прав, заслужава поне излушване на тезата му.

И след като едно нещо те дразни, защо просто не го игнорираш (освен, че вече си изказал мнение, което също може да направиш)?
В крайна сметка да пишеш във форум с намерението да си решиш проблема(да спреш сериала) е малко като да чакаш на Неволята да дойде, с тази разлика, че във форума може да стане някаква интересна дискусия.

Да приемем, че е спонсорирано от турското правителство и се прави ПРОПАГАНДА.

Със здраве и лека вечер, че не ми се хабят приказки повече за подобни тъпотии (сериали), дето даже(най-вероятно) няма да заслужат вниманието ми(ни).

Мисля, че вече написах - това че ти и аз няма да го гледаме, не значи че стотици хиляди хора ще направят същото. Съгласен съм, че опонента трябва да се изслушва - в тази връзка колко наши филма за турското робство са излъчени по турските ефирни телевизии, филма питам дори, не сериали ? Значи ние можем да излъчваме техни, а те наши не - е откъде-накъде ? За пропагандата едва ли има смисъл да обяснявам отново, също съм го написал вече ;) И като има някакъв проблем, съм свикнал да изкажа несъгласието си и да го аргументирам, а не да го игнорирам, щото от това игнориране, непукизъм и всезнайковщина сме на тоя хал ...
Последна промяна от Viktor4o_Rs на 06 окт 2011 17:37, променено общо 2 пъти.
Изображение

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 06 окт 2011 17:35

А след този сериал, очаквам да ни пуснат филми и за Баязид Светкавицата и Василий Втори - Българоубиец :roll:
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

venom

Мнениеот venom » 06 окт 2011 17:40

nqkoisitam написа:Да приемем, че е спонсорирано от турското правителство и се прави ПРОПАГАНДА.

Това е лесно. Пропагандират това, че в Турция е много яко и се живее много добре, като показват кадри от цивилизованата част на страната, която е 1/5-та. Никой сериал не показва какво става в анадолската част, няма жени със забрадки, фундаменталисти, талибани и всякакви други неприятни образи.

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 06 окт 2011 17:46

Viktor4o_Rs написа:Значи ние можем да излъчваме техни, а те наши не - е откъде-накъде ?

По FOX Турция от 25 юли, 2010 г. се излъчва "Стъклен дом".
Телевизиите излъчват това, което считат, че ще предизвика сериозен зрителски интерес, с което ще привлечат още рекламодатели, с което ще повишат приходите си.

Всичко е пари и нищо повече, ако си мислите, че на някой му пука за нас, много се лъжете.
Изображение

Върни се в “Свободна зона”