Вярващи ли сте?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Вярвате ли в Бог?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
ManUtdMadFan
Контакти:

Re: Вярващи ли сте?

Мнениеот ManUtdMadFan » 18 юни 2011 09:24

миле гърбавия написа:
megan fox написа:
AndreyBG написа:Човекът, измислил религията обаче за мен е гений.

Напълно споделям! Евала, бил е много голям и още по-умен! Друг е въпроса, че ми се искаше изобщо никога да не бе измислял тази глупост...

А колкото конкретно до Християнството... само ще спомена една от божиите "заповеди" (които впрочем, са взаимствани от юдеизма, отделно, че самият Христос е бил евреин...) + един исторически факт:

"Не убивай" и Светата Инквизиция! Найс а? Дори църквата не спазва заповедите на оня дето уж ги е пратил по факса и в чието име са избити стотици хиляди хора през годините (и техният миролюбив и изключително загрижен бог го е допуснал това, вместо да им рпати нов факс и да ги просветли, че не го кефи това нещо, или пък просто да ги изпепели...), но иначе се очаква правоверните сляпо да изпълняват божиите заповеди! Найс, а?! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Много глупости си написал приятелю!Хем човека измислил религията бил гиний,хем религията била глупост! Евала!

Еми да бе ти малоумен ли си ? Бил е гений защото е създадена да контролира хората , а самата религия е глупост .... Да не говорим че специално христианството е микс от много други религии и е било насилствено налагано !
България

Потребителски аватар
THE RED SNAKE
Контакти:

Мнениеот THE RED SNAKE » 18 юни 2011 09:29

Не мога да кажа има или няма Бог - агностик съм по принцип.

Proteccao
Контакти:

Мнениеот Proteccao » 18 юни 2011 09:31

THE RED SNAKE написа:Не мога да кажа има или няма Бог - агностик съм по принцип.

Въпроса е дали вярваш в него, не дали можеш да кажеш дали съществува

Потребителски аватар
bekono
Контакти:

Мнениеот bekono » 18 юни 2011 09:49

Аз вярвам в Бог. Не съм много религиозен и не ходя всяка неделя на църква, но си вярвам, че съществува по-висша сила от нас хората, която наричаме Бог.
[wrapimg=]http://i45.tinypic.com/2yywn10.gif[/wrapimg] Изображение Изображение Изображение

Потребителски аватар
Локомотив1926Пловдив
Контакти:

Мнениеот Локомотив1926Пловдив » 18 юни 2011 09:56

bekono написа:Аз вярвам в Бог. Не съм много религиозен и не ходя всяка неделя на църква, но си вярвам, че съществува по-висша сила от нас хората, която наричаме Бог.

+1

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Мнениеот Cesc Fabregas » 18 юни 2011 10:02

Всичките религии са пълна простотия според мен. Не са нищо повече от средство за управляване на слабите(масите). Идеята да вярваш, че нещо отгоре ти определя какво да ти се случва през деня и живота е безумна. А, и друго. Религията е за слабаците, хората без воля, онези които като се провалят в дадено начинание, започват да се оправдават че "господ така бил решил", със"съдбата" и куп други небивалици. :idea:Никой не ви е виновен за провалите, по-добре се вгледайте в себе си и разберете защо ги допускате! :roll: :!:
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

Потребителски аватар
T.Henry14
Контакти:

Мнениеот T.Henry14 » 18 юни 2011 10:18

Естествено, че вярвам. Бог съществува. Искам да попитам т.нар. атеисти - в какво вярвате вие, след като Бог не съществува ? И аз като двама, трима преди мен не ходя всяка неделя на църква, но когато имам време и мога - отивам. Знам, че не изразявам вярата си както трябва и това трябва да се промени, за това ще се опитам да се поправя !
ЛОКОМОТИВ 1926 ПЛОВДИВ

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Мнениеот Cesc Fabregas » 18 юни 2011 10:32

Вярвам в себе си и в нищо друго! Дотук не ме е подвело!
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

Потребителски аватар
THE RED SNAKE
Контакти:

Мнениеот THE RED SNAKE » 18 юни 2011 10:50

Proteccao написа:
THE RED SNAKE написа:Не мога да кажа има или няма Бог - агностик съм по принцип.

Въпроса е дали вярваш в него, не дали можеш да кажеш дали съществува

Отговора на въпроса по темата се подразбира. Като не мога да кажа дали съществува, или пък не, това автоматически означава, че не мога да кажа дали вярвам или пък не. ;) За това не съм и дал глас в анкетата. Малко средно положение, да не кажа никакво, но какво да се прави.

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 18 юни 2011 10:54

миле гърбавия написа:Атеистите насаждат мнението си брутално,ама прости им Господи те не знаят какво вършат!

А ако вашият измислен господ наистина съществуваше... защо изобщо е допуснал да съществуват атеисти?! Нали е създал човека по "свой образ и подобие"... ще подмина разликите в ръст, телосложение, цвят на кожата, косата, очите и другите малки или по-големи разлики, които ни отличават един от друг (въпреки, че ако приемем тази теза за вярна, то всичките трябва да си приличаме като две капки вода, защото нали уж сме по образ на бога ви...), та защо едни от нас вярват в Христа, други в Алах, трети в Буда, четвърти в Яхве, пети в разни секти, а отделно има и атеисти като мен?! Нали уж всички сме негови деца и "не трябва да имаме друг бог освен него"... тогава защо е допуснал това разнообразие в религиите?

Те такива въпроси мога да ви задавам до утре... Ако вашето измислено божество съществуваше..., то нямаше да допусне такива недоразумения!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Върни се в “Свободна зона”