Тотю Младенов : Безработицата в България е 8.87 %

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Колко е реалната безработица в страната ?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
sir George
Контакти:

Re: Тотю Младенов : Безработицата в България е 8.87 %

Мнениеот sir George » 03 юни 2011 09:58

Разказах случката,защото направо се изумих!Разбирам да съм поставил много високи изисквания или предлаганите условия да не ме удовлетворяват,а то кво стана!Аз им казвам,че щом съм там значи съм преценил и винаги може да се споразумеем.В конкретният случай имах желание,защото щях да работя в сфера която мие малко чужда и щях да понауча някоя тънкост,която отсъства от учебните програми в университетите!
Тук е просто уникално!На друго интервю(чуждестранна фирма,която много хора псуват ;) ) пък имаше сформиран екип от шефове на отдели!Най-главният ме хареса(чужденец)!Взехме да си говорим общи проказки и един българин за да се направи на много тежък ми заби въпрос ,на който чужденецът каза,че и той не може да отговори,пък и тази информация не била достъпна за всеки ,ама нашенецът се заинати и в крайна сметка взели няква мадама без опит ,но била много усмихната( не става въпрос за работа с клиенти)!
Върха на премеждията ми беше в 1 фирма ,в която ми предложиха да се водя на 4 часов работен ден,но евентуално и препоръчително е да съм там повече време ;) и заплата официално 180лв-(4 часа раб ден) а останалите ПАРИ до 230(230-180=50лв) НА РЪКА!Направо онемях!После що младите няма да напускат страната!Учиш 5 години за инженер.Специалността ти е приложима,не е няква измислена и накрая ти предлагат 2-3пъти по-малко от барман!Ама фактът,че барманите си правят дъра бъра,мадами,пиене(не омаловажавам ничий труд,а съдя по приятели),а това че ти трябва да работиш под напрежение и да гониш срокове за даден проект, не се отчита!Иначе изискванията са завишени!да си под 25 и да имаш поне 5 години опит на дадена позиция,за която ти трябват поне още 5 години за да я достигнеш и овладееш!
Музикално описание на ситуацията в подината!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Fumj2SVsKbE[/youtube]

Върни се в “Свободна зона”