TopCat написа:В България всеки може да стане вишист...за това не се изискват кой знае какви умения! Аз познавам хора с дипломи от Софийския, които не могат да напишат 2 изречения без правописна грешка!
не, че нещо , но се казва виСшист, а не виШист
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
TopCat написа:В България всеки може да стане вишист...за това не се изискват кой знае какви умения! Аз познавам хора с дипломи от Софийския, които не могат да напишат 2 изречения без правописна грешка!
MORSKI написа:TopCat написа:В България всеки може да стане вишист...за това не се изискват кой знае какви умения! Аз познавам хора с дипломи от Софийския, които не могат да напишат 2 изречения без правописна грешка!
не, че нещо , но се казва виСшист, а не виШист
bigbonusprize написа:MORSKI написа:TopCat написа:В България всеки може да стане вишист...за това не се изискват кой знае какви умения! Аз познавам хора с дипломи от Софийския, които не могат да напишат 2 изречения без правописна грешка!
не, че нещо , но се казва виСшист, а не виШистАбе морски, не че нещо, но точно вишист си се пише...
child in time написа:blahi_m написа:Организация и управление на туристическата дейност - КИА Пловдив
Абе аз май те познавам от някъде! Караш един Меган комби нали!![]()
Хубава специалност и да почерпиш като завършиш!
MORSKI написа:
Вишиста събира вишни сигурно, виж висшиста дурго прави
bigbonusprize написа:NIKSANA написа:Завършил съм математическа гимназия профил информатика с английски.(2005г)
Завърших бакалавър Технически унверситет София - Автоматика информационна и управляваща техника, специалност: Системи и Управление (2010г)
Магистратура-> не съм решил... някой мениджмънт
Работил съм много работи, но от 3 години и малко работя по близо до специалността си - софтуерен инжинер(софтуер за автомобилният бизнес)
[offtopic]В JC ли?[/offtopic]
Иначе аз следвах информатика. Не съм завършил, но не е особено необходима диплома. Винаги има недостиг на работна ръка в тази сфера.
bigbonusprize написа:MORSKI написа:
Вишиста събира вишни сигурно, виж висшиста дурго прави
Абе в различни речници го срещам различно. Някъде вишист. Другате висшист. Логиката сочи към висшист, но аз съм раздвоен.![]()
Ето един пример:
http://www.kakvo.org/pravopis/%D0%B2%D0 ... 1%81%D1%82
и SA Dictionary

MORSKI написа:bigbonusprize написа:
Абе в различни речници го срещам различно. Някъде вишист. Другате висшист. Логиката сочи към висшист, но аз съм раздвоен.![]()
Ето един пример:
http://www.kakvo.org/pravopis/%D0%B2%D0 ... 1%81%D1%82
и SA Dictionary
Този линк е по-несериозен и от уикипедиятаВисШист се пише идва от нещо висШе, по-голямо и т.н
Висш човек, а не виш човек и т.н ...
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 8 госта