Защо не сме като Руснаците?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: Защо не сме като Руснаците?

Мнениеот THE G.A.M.E » 11 яну 2010 08:56

Синьо сърце написа:Да,момчета и момичета,за какъв футбол говорим?Държавата и ценностите ни,доколкото са останали умират,невежеството е страшно-каква е тази нация без вяра,морал,история...Дали Левски ще стане шампион не е толкова важно-направо е отчайваща картината!Как комунизмът не унищожи на руснаците ценностите-а там си е било баш комунизъм,и църкви са взривявали ,и попове са бесели.Вярно-имат голям повод за гордост и празник-сами изнесоха войната,загубиха 25 милиона души и им разрушиха цялата страна,ама за тях нямаше план Маршал-сами се оправиха-хич не ми е ясно как!И си тачат хората победата,защото им е скъпа и изстрадана!А ние се насрахме,без някой да ни е натискал-ето това ми е болката!Наистина-толкова ли сме зле???

Е как сами са "изнесли" войната бе пич ?
Ако не беше западният фронт......само си представи - че те немците се биха срещу руснаците.......с половината си армия !
Айде сега си представи, да бяха хвърлили примерно 80% от силите си срещу Русия.......знаеш какво щеше да се случи тогава ?
Сега за Русия щеше да се говори като за .......Византия.......като за велика империя..........ама бивша !
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

restless
Контакти:

Re: Защо не сме такива?

Мнениеот restless » 11 яну 2010 09:01

THE G.A.M.E написа:И по добре, че не сме славяни !
Аз лично, не смятам.......тия ( сърби и руси ) за братя......и не искам те да ни смятат за такива !
Бих добавил в заключение......слава богу, че не сме като тези !

ъхъ да, траки сме - колкото и в Скопие живеят наследниците на Александър Македонски :roll: :lol:

Потребителски аватар
boglev
Контакти:

Мнениеот boglev » 11 яну 2010 09:26

Ако не беше западният фронт......само си представи - че те немците се биха срещу руснаците.......с половината си армия !
Айде сега си представи, да бяха хвърлили примерно 80% от силите си срещу Русия.......знаеш какво щеше да се случи тогава ?
Сега за Русия щеше да се говори като за .......Византия.......като за велика империя..........ама бивша ![/quote]

А пък ти си представи, че не е имало Източен фронт.
«Войну убивают войной, кровь смывают кровью, зло вернется к тому, кто его сотворил!»

donpacko
Контакти:

Мнениеот donpacko » 11 яну 2010 09:50

THE G.A.M.E написа:
Синьо сърце написа:Да,момчета и момичета,за какъв футбол говорим?Държавата и ценностите ни,доколкото са останали умират,невежеството е страшно-каква е тази нация без вяра,морал,история...Дали Левски ще стане шампион не е толкова важно-направо е отчайваща картината!Как комунизмът не унищожи на руснаците ценностите-а там си е било баш комунизъм,и църкви са взривявали ,и попове са бесели.Вярно-имат голям повод за гордост и празник-сами изнесоха войната,загубиха 25 милиона души и им разрушиха цялата страна,ама за тях нямаше план Маршал-сами се оправиха-хич не ми е ясно как!И си тачат хората победата,защото им е скъпа и изстрадана!А ние се насрахме,без някой да ни е натискал-ето това ми е болката!Наистина-толкова ли сме зле???

Сега за Русия щеше да се говори като за .......Византия.......като за велика империя..........ама бивша !

Западния фронт е почнал когато войната вече е била решена съветските войски са били на границата със Германия вече,просто ако не са били Съветските войски сега не се знаеше каква щеше да е картата на Европа,и ние дали щяхме да сме на нея.
И недейте сравнява Съветския съюз със Русия,това са две различни неща.
А относно по темата българите се обединяват винаги когато трябва и има наистина ВОДАЧИ които да ги поведат.Ние сме се развивали най-добре когато е имало сопа за възпитание примери много последния е от преди век,визирам Стефан Стамболов.

Потребителски аватар
ros
Контакти:

Мнениеот ros » 11 яну 2010 10:12

По какво маже да се определи с какво една държава е ВЕЛИКА - по уважението към историята и традициите и. Та затова споменаваме Русия, САЩ, Сърбия, бих добавил Франция, Англия и Китай - все народи с история, ПОЧИТ И ПАМЕТ.
Много верни са примерите, които преди мен посочихте за това уважаваме ли се. Че отговорът е НЕ е ясен за всички. Но на въпроса ЗАЩО , може да се напише доктурантура. Ето няколко мои примера.
1. Знаете ли, че в Румъния всяка сутрин на децата в детските градини започва с румънския химн? Ако не - ДА ЗНАЕТЕ ТОВА Е ФАКТ. Една нация си личи по това дали подчита националните си символи
2. Колко човека излизат на площада на 3ти март? Всяка година съм там и хората не са повече от 5 хиляди в двумильонна София - СРАМЕН ФАКТ
3. В момента се сещам за филма на Ралица Василева за CNN от преди няколко дни и интервюто и със Соломон Паси. Та кадрите, които си припомних са насълзените му очи НЕ ЗАЩОТО СВИРЯТ ХИМНА НИ, А ЗАЩОТО ТОЙ "НИ ВКАРВА В НАТО". Вярно - стратегическа политическа цел, но нищо общо с патриотизма , според мен.
4. Заради няколко политически "изрода", които окупираха думата патриотизъм все по-малко хора с гордост заявяват, че са патриоти, да не би случайно да ги свържат с тези партии. Та дори дати като 19 февруари и 3 март стават повод за разделение
5. Аз също няма да крия, че съм русофил. Това мое убеждение е придобито от времето, когато даваха, както се пееше в една песен "руски филми за войната". Каквито и да са били политическите интереси на руския император през 19ти век, без намесата на "братушките" историята ни нямаше да е същата. Затова дори Иван Вазов е бил русофил.
6. И още нещо - България е богата на културни традиции страна. Но за повечето от нас не кукерите, а тиквите за Хелоуин са модерни - срамно но факт.

Надявам се някога да видя гледка подобна на клипчето и на български площад за Националния ни празник. И да изпитам същото чувство, което изпитвах, докато вдигах българското знаме по случай 3ти март в родния ми град - един незабравим спомен
Аз може да съм никой за ЦСКА, но ЦСКА е всичко за мен, аз може да съм един от хилядите фенове, НО ЦСКА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ОТБОР ЗА МЕН

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 11 яну 2010 12:19

И двама ма да останат в тази държава, но те да си знаят историята и да са готови да умрат за държавата си, пак е достатъчно! Според мен тук(във форума)сме достатъчно като борй качествени хора, които дават мило и драго за родината си- хич не ми трябват руснаци(същите по едно време до такава степен са били претопени дето се казва от западната култура, че в дворците почват да говорят на френски език и да се учат по френски маниери), те са империя и няма къде да се сравняваме с тях, пък и на доста от тях им пука само за водката в днешно време...

Сърбите ли? Тези дето толкова години са ни удряли нож в гърба(не говоря само за политиците им) - я си спомнете кой претопи Македония и ни я отне....Хич не ща и да ги чуя, те са ултранационалисти- това не мога да го уважавам.....

За САЩ,НАТО, ЕС и други глупави съюзи хич не ми се говори- опомнете се хора, ние сме си велик народ и не ни трябва да се сравняваме с други- това, че на много хора им пука само за уЙскито им в Мадрид например или за салатката и т.н и т.н- НЕ ЗНАЧИ, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ВСЕ ОЩЕ НЕ ЖИВЕЯТ ДОСТОЙНИ БЪЛГАРИ!!!

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 11 яну 2010 14:43

THE G.A.M.E написа:

Немците са имали по време на войната общо около 220 дивизии. Когато нахлуват в СССР на 22 юни 1941, немците влизат със 183 дивизии. Сметни дали това е половината или май е малко повечко :roll: .Случайно да си чувал за Сталинград и за 6-та немска армия, която е била цвета и елита на нацистите. Фактите са красноречиви - на Източния фронт беше най-доброто с което немците разполагаха,там бяха разположени техните основни сили, там напрактика се реши и изхода от войната.
На Запад военните действия до 1944 са почти символични. Втория фронт започва едва през 6 юни 1944(десанта в Нормандия), когато СССР вече е на границита с Германия и инерцията,която бяха набрали накара съюзниците да се намесят.

Искам да завърша, че войната е ужасно нещо,в която страдат основно цивилните и от двете страни, но понякога е неизбежна :roll: .
Последна промяна от Madridist на 11 яну 2010 18:15, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Gonzo0009
Контакти:

Мнениеот Gonzo0009 » 11 яну 2010 17:17

CSKA96 написа:БОЖЕ,БОЖЕ,ГЛЕДАМ ЧЕТА,И НЕВЯРВАМ,ТАКЪВ ЛИ НИЕ ГОЛЯМ ПРОБЛЕМА,И ТО ЗА КАКВО?МАЛЕЕЕ,,НЕЗНАМ КВО ПОВЕЧЕ ДА СЕ КАЖЕ?ТУК В МАДРИД КОГАТО ГЛЕДАМЕ МАЧ,ЗАЕДО,СМЕ И ЛЕВСКИ И ЦСКА,И СИ ПИЕМЕ БИРАТА ,УЙСКИТО И ВСИЧКО,И КОЙТО ПОБЕДИ СИ ПОЖЕЛАВАМЕ КАСМЕТ,ЗА НАПРЕД,МАЛЕЕЕЕЕ КВО СТАВА С ВАС БЕ ХОРА,ЕХООООО,,АКО ТАКА СЕ ДАРЖАТ ВСИЧКИ В ЕВРОПА,,,ЗНАЧИ НЕ СМЕ ЗА ТАМ,,И ДО КОГААААА?????????????ВСЕ ЧАКАМЕ РАЗВИТИЕ ОТ БЪЛГАРИЯ,,А ОТ ТАМ ВСЕ УБИЙСТВА????????????????????????????????????????????????ДО КОГААААААА БОЖЕЕЕЕЕЕ????НИКОЙ НЕЗНАЕ НАЛИ?БОЙКО ГЛЕГАШЛИ БРАТЧЕ ЗА КВО СМЕ,НЯКОИ,КАЗВАМ,НЯКОИ,НА ВЪН,СМЕ Е ТО? ЗА ТОВА ?НЕИСКАМ В БЪЛГАРИЯ...НО ДО КОГААААААААА,,НЕЗАВИСИ ОТ НАС....УСПЕХИ ВИ ЖЕЛАЯ ,И ДА НО,ВСИЧКО СЕ ОПРАВИ,ЗА НАПРЕД,,,,ВЕСЕЛА И БЕЗУБИЙСТВЕННА НОВА 2010г.

Абе ти ни изкара като некви арабески тука...
moje suze prema tebi padaju... moje suze padaju nagore

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 11 яну 2010 20:15

Съгласен съм с повечето от мненията тук, ама не баш. Значи, най-показателен факта е, че на футболистите от Премиерлигата имената на фланелките са им на кирилица. Дотук спирам. Познавам много руснаци. И имам самочувствието, че малко от малко познавам и мисленето им.
Знаете ли едно от нещата, заради които не си задавам въпроса на темата. Ми такава тема в руски форум примерно няма да видите. Този човек, който я пусне ще бъде виртуално разстрелян. Просто за тях, руските джуджета са най-високите джуджета, руската душа е най-дълбоката душа и т.н. По принцип, има нещо в руснаците, което те кара да им вярваш, че е така :mrgreen: . Но има и друго - хората ставаме такива каквито сме, ние не се раждаме такива. Говоря в общ план, най-вече за душевността. Липсва им каквато и да е самокритичност. Това е насадено най-вече с пропагандата още от царско време, та чак досега. Една патриотарщина по-скоро отколкото патриотично чувство. Чувство за превъзходство (а ние знаем, че "от винкело по-големо нема :mrgreen: "), уникалност и месианство. Това чудовище СССР е достатъчно болна идея за да се разбере докъде стигат болните амбиции на много от представителите на този наистина много изстрадал народ. Пиянството като това 'дето е там... Докато не го видях с очите си. Не бих искал сънародниците ми така да се "правят". Честно. И пак, в Москва не видях злобно лице, никой не се обърна с лошо към мен и за която улица да съм попитал ми беше отговаряно. Не знам дали всички са знаели, че съм чужденец. Даже една мутра като ме пререди за сладолед ми вика: "Извини, брать..."
Защо не сме като руснаците? Защото сме българи! Няма народ без кривици. Къде по-големи, къде по-малки, всеки си носи товара и това е. А да попитам тук, които изтъкват нашата лошотия. Знаете ли, че според руснаците, според официалната версия, а и немалко народ, кирилицата ни е дадена от тях и т.н.?
А и те не са баш чисти славяни, мисля. В тях има много от северните народи, а на изток - от Азия.
Последна промяна от metodito на 11 яну 2010 20:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rsk
Контакти:

Мнениеот rsk » 11 яну 2010 20:16

Благодарение на глобализацията и липсата на добра образователна система етова невежество. Ама ако питате някой кога е деня на американската независимост, хелоуин или Св. Валентин - ще ви каже, но българските празници и история масово не се знаят.
Нашият патрон е Васил Левски, вашият е Христо Кърпачев

Върни се в “Свободна зона”