Дянков: Парите за наука не са приоритет
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Дянков: Парите за наука не са приоритет
много ми е интересно някой да ми цитира научно постижение на БАН последните години 20 примерно, там са хора родени преди 1940 година основно и не мисля че това е средище на научна работа
- unist_gp
- Контакти:
stg333 написа:много ми е интересно някой да ми цитира научно постижение на БАН последните години 20 примерно, там са хора родени преди 1940 година основно и не мисля че това е средище на научна работа
-използването на диамантен прах в машинните масла- патентът е купен преди година от Мерцедес Бенц

- metodito
- Контакти:
Ja, Ja, Her Flick ist ein grosse Dumkopf mit eine grosse Aschloch! Naturlich, Wunderbah, etc....
Роботко да ги беше избирал на сляпо, сякаш по-добре да се справи. Като почнеш от Б. Димитрров, който в национален ефир развиваше тезата как щял да изпраща вагони със сперма ли, к'во беш в Македония, бе някаква ужасна гадория каза. Аз даже не се смях. Това, че орязват вдовишките пенсии и парите на майките - студентки, па искали стадион да строят, че как Формула 1 щяло да идва. Образователната министърка, която по подобие на предшествениците отмени решенията на предшественика си и почна да коли и беси и да си назначават своите хора. Само Вежди и тоя на благоустроуството сякаш не са се дънили, а може би и милф-а, ма...
Роботко да ги беше избирал на сляпо, сякаш по-добре да се справи. Като почнеш от Б. Димитрров, който в национален ефир развиваше тезата как щял да изпраща вагони със сперма ли, к'во беш в Македония, бе някаква ужасна гадория каза. Аз даже не се смях. Това, че орязват вдовишките пенсии и парите на майките - студентки, па искали стадион да строят, че как Формула 1 щяло да идва. Образователната министърка, която по подобие на предшествениците отмени решенията на предшественика си и почна да коли и беси и да си назначават своите хора. Само Вежди и тоя на благоустроуството сякаш не са се дънили, а може би и милф-а, ма...
- CSKARCHETO-BS
- Контакти:
MORSKI написа:CSKARCHETO-BS написа:
Вий с какъв акъл ги пишете тези работи немога да разбераСлед 20 години крадене какво искате да стане,да дойде някой и с магическа пръчка да оправи нещата.Къде са 3те милиарда излишък от предното правителство
а разбирачи Бойко ли ги взе,аман от такива като вас.За това сме на това дередже
![]()
![]()
Аман пот такви акато теб големи разбирачо!!! Бате ти Бойко не е нищо повече от една мутра , бивша охрана на комунистичекси лидер, а уж мразел комунситите....Как се издигна не е нито времето, ноито мястото да пиша...
И ти ми гхо хвалишЕй с такъв акъл го пиша, защото ми е ясно, че нищо няма да се пром,ени...
Така като те гледам ти краката на Бате Бойко още малко ще целунеш, данеби да си му от екипа
Като много знаеш кажи къде са паритеееее не ми дрънкай глупости

А относно това че е бил комунист кажи ми някой който не е бил такъв преди 89год.Такива са били правилата по това време или си с тях или изчезваш
- CSKARCHETO-BS
- Контакти:
nedstil написа:Не може да ти викат хер Флик и да ставаш. Според мен този е идиот. Увеличи:
- акциз на ток - 40%
- акциз на цигари - 40%
- осигурителния праг на самоосигуряващи се - от 260 на 420 лева
- преразпределението от държ.бюджет - вече е над 40 %
- възрастта за пенсиониране
- увеличи 2 пъти бюджета на министерския съвет
Спря или замрази
- помощите за близнаци
- преференциите за земеделците (това означава увеличаване на хр.стоки около 20 %)
- работните заплати (техните не )
- спря инвестиците
Намали
- бюджета за здравеопазване - близо 600 млн
- бюджета за образование
- бюджета за социални дейности , а се очаква драстично увеличаване на безработицата
Направи още доста поразии, но това е на прима виста. Забележете това е само за 100 дни.
Признавам си, че не съм гласувал за това правителство (в интерес на истината не съм гласувал никога, дори и преди 89 г.)
Но да подкрепяш всички тези мерки, за мен означава, че си малоумник. Не може да ти бъркат в джоба, а ти да аплодираш.
А по темата - задължителна е реформа в БАН, а не само да ми плачат за пари. Те и сега работещите в БАН не са зле, работят си частно, като им е осигурен офис и условия.
Този текст да не го взе от сайта на бсп

- metodito
- Контакти:
Прав си. На отговорен пост преди 90-та, че и в първите години на "прехода" не може да стоиш ако не си свързан с Партията-майка. За да стане гард на Тато, не би могъл да е кой да е. Но мен лично ме дразни с изказванията си, които понякога граничат с параноята. Като кмет, Станишев му беше виновен. Като премиер - президента. Все някого преследва, някой го преследва. Поначало, от старите хора знам: "Човек, който много говори, малко прави!" А той не се спира. Толкова самовлюбен човек рядко съм виждал. И съм уверен, че няма да има осъден от тея, които уж обвиняват. Най-много някоя секретарка. Жалко. Аз поне се успокоявам, че не гласувах за него. Една банда престъпници смени друга. Стана като през 97-ма. Той не беше най-добрия избор, нямаше друг, това е истината. Ченгетата не се променят. Веднъж ченге - за цял живот ченге. Това е като да си даскал или поп.
Всичко, което посочва недстил е вярно - провери! Освен за инвестициите. "Инвестиция" е завоалирана форма на "едни пари, които трябва да отидат в един джоб
". Политиците инвестират единствено в себе си, любовниците и колите си.
Всичко, което посочва недстил е вярно - провери! Освен за инвестициите. "Инвестиция" е завоалирана форма на "едни пари, които трябва да отидат в един джоб

- CSKARCHETO-BS
- Контакти:
metodito написа:Прав си. На отговорен пост преди 90-та, че и в първите години на "прехода" не може да стоиш ако не си свързан с Партията-майка. За да стане гард на месията, не би могъл да е кой да е. Но мен лично ме дразни с изказванията си, които понякога граничат с параноята. Като кмет, Станишев му беше виновен. Като премиер - президента. Все някого преследва, някой го преследва. Поначало, от старите хора знам: "Човек, който много говори, малко прави!" А той не се спира. Толкова самовлюбен човек рядко съм виждал. И съм уверен, че няма да има осъден от тея, които уж обвиняват. Най-много някоя секретарка. Жалко. Аз поне се успокоявам, че не гласувах за него. Една банда престъпници смени друга. Стана като през 97-ма. Той не беше най-добрия избор, нямаше друг, това е истината. Ченгетата не се променят. Веднъж ченге - за цял живот ченге. Това е като да си даскал или поп.
Всичко, което посочва недстил е вярно - провери! Освен за инвестициите. "Инвестиция" е завоалирана форма на "едни пари, които трябва да отидат в един джоб". Политиците инвестират единствено в себе си, любовниците и колите си.
Аз не съм казал че е идеалния политик,но е единствения за сега който се мъчи да направи нещо за окрадената ни държава
Изказването на Дянков е скандално. Тук не става въпрос за или против ГЕРБ.
Когато някой се държи като последна инстанция, дава определения за всичко и всички, нещо не е наред.
Няма пари за наука, добре. Разбираемо е това. Но самият факт, че няма пари за наука, НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ НАУКАТА НИ Е ЛОША! Следващата стъпка в подобен ход на мисли е да съберем на едно място всички бедни хора и да ги избием - те са бедни, значи некадърни. Следователно нямат право да живеят!
Аз съм с десни възгледи, антикомунист съм бил, но сегашното правителство проявява тенденция да засенчи по простотия партизаните от 1944 г.
Схемата ще бръкне в здравето на всеки от нас по следния начин:
1. Унищожава се образованието и науката (щото ако някой не знае, те са свързани. Няма добро образование, без БАН).
2. Скоро след това получаването на добро висше образование няма да е възможно в България. ще могат да си го позволяват малцина, в чужбина.
3. Тези, които останат у нас, ще са по-необразовани. това ще бъдат нашите деца.
4. Колкото по-ниско образование имаш, толкова по-ниска ти е заплатата.
5. Излиза, че всичко се прави наистина, за да има повече работна ръка за нискоквалифициран труд. Това е.
Който подкрепя подобна стратегия, трябва или да е глупав, или да има конкретни финансови интереси, т.е. да му трябват евтини работници.
Когато някой се държи като последна инстанция, дава определения за всичко и всички, нещо не е наред.
Няма пари за наука, добре. Разбираемо е това. Но самият факт, че няма пари за наука, НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ НАУКАТА НИ Е ЛОША! Следващата стъпка в подобен ход на мисли е да съберем на едно място всички бедни хора и да ги избием - те са бедни, значи некадърни. Следователно нямат право да живеят!
Аз съм с десни възгледи, антикомунист съм бил, но сегашното правителство проявява тенденция да засенчи по простотия партизаните от 1944 г.
Схемата ще бръкне в здравето на всеки от нас по следния начин:
1. Унищожава се образованието и науката (щото ако някой не знае, те са свързани. Няма добро образование, без БАН).
2. Скоро след това получаването на добро висше образование няма да е възможно в България. ще могат да си го позволяват малцина, в чужбина.
3. Тези, които останат у нас, ще са по-необразовани. това ще бъдат нашите деца.
4. Колкото по-ниско образование имаш, толкова по-ниска ти е заплатата.
5. Излиза, че всичко се прави наистина, за да има повече работна ръка за нискоквалифициран труд. Това е.
Който подкрепя подобна стратегия, трябва или да е глупав, или да има конкретни финансови интереси, т.е. да му трябват евтини работници.
- metodito
- Контакти:
CSKARCHETO-BS написа:
Аз не съм казал че е идеалния политик,но е единствения за сега който се мъчи да направи нещо за окрадената ни държава
Истината е, че нямам обективни аргументи пртив него. Не харесвам ченгетата. Нямам против полицаите, но не харесвам ченгетата. Държанието му е на ченге. Подбрал си е кофти екип. Това засега е единствения грях, който мога да му посоча. И Цариградско...

- metodito
- Контакти:
CSKARCHETO-BS написа:
Истината е, че нямам обективни аргументи пртив него. Не харесвам ченгетата. Нямам против полицаите, но не харесвам ченгетата. Държанието му е на ченге. Подбрал си е кофти екип. Това засега е единствения грях, който мога да му посоча. И Цариградско...