Какво мислите за протеста на БНР?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Кашчей

Re: Какво мислите за протеста на БНР?

Мнениеот Кашчей » 02 яну 2017 12:55

ЕМИЛ написа:
Кашчей написа:
v.r.s. написа:Тук не става въпрос за протест, а за това, че държащите правата са поискали няколко път по-голяма сума от тази, която е била до момента. Все пак БНР е обществена медия, която се издържа от бюджета и няма как да намерят средства извън него, тъй като за разлика от останалите частни медии, те нямат право на излъчване на реклами. А бюджета за обществените медии казват, че е същият като миналата година.

За излъчването на реклами не си прав, но от Мюзикаутор са поискали тройно увеличение за правата, това от интервю с Александър Велев, излъчено още преди Нова година. Ще е тъпо, ако отпаднат предавания като "Танци по никое време", "Любими до болка" и "Музикална суматоха" (тези слушам през деня на работа), но ще видим как ще стоят нещата от утре.

Щом слушаш БНР значи си яко възрастен .Хахахаха

Слушам радио, Емиле, не дискотека!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Pragmatichen

Мнениеот Pragmatichen » 02 яну 2017 12:55

Личното ми мнение е, че всички Бг тв с изключение може би на ON AIR тв, са гола вода!
Толкова простащина, толкова неграмотност, некомпентентност и т.н., че не е истина.
Лудогорец играе с Базел в Сф и в превюто за мача по Бтв един казваше цяла седмица "В мач, който, ако Лудогорец спечели, до голяма степен ще си осигури участие в ЛЕ напролет", а и малките деца знаеха, че не "ДО ГОЛЯМА СТЕПЕН", а "СЪС СИГУРНОСТ ще си осигури ЛЕ напролет", ако Лц победи.
Това говори, че въпросният журналист идея си няма от точки, класиране, регламент и т.н.
Масово засичам в лентата под новините на много тв да се допускат правописни грешки, което е недопустимо.
Масово чувам(най-вече по Тв Европа) хора, които четат зад кадър и НЕ УМЕЯТ да четат, а сричат. Не знаят да поставят пауза след запетая, четат така, че не се разбира кога е край на изречението, да не говорим за купищата говорни дефекти и т.н.
И понеже темата е за радио и то за националното радио, знам(лично познавам хора от Хоризонт и Хр.Ботев), че там работят сериозни професионалисти, друг е въпросът доколко основателен е протестът им.
Истината е, че главната вина за опростачването на нацията носят именно медиите в Бг.
Нация, която гледа Ферми, Брадъри, Милионер Търси Съпруга, Мама готви по-добре, Пееш или лъжеш, Папараци(леле, тая Николета направо не могаааааааа да я дишамммм) и т.н., не я чака нищо хубаво.
Посочете ми по Бг тв ЕДНО образователно, интелигентно предаване, което да възпитава хората.
Аз такова не знам.
Имаше едно наистина готино предаване(не наше, а по лиценз) - Стани Богат, и те го спряха.
Това беше предаване, в което наистина човек можеше да помисли, да търси логика, да търси уловка и т.н.
Предавания като на Милен Цветков, Папараци и т.н. са директно за в коша....директно!
Да не говорим за лигавата Петя Дикова, която се държи пред камерата като някаква преиграваща кокетка, а не като сериозен журналист в сериозна медия.
И обърнете внимание, че ВСИЧКИ са връзкари, до един!
А практиката показва, че където има връзкарство, нищо сериозно не може да се пръкне.
Късмет на всички през 2017 и дано имаше хубави мигове!
Държава, в която пациентите бият лекарите, не е държава.

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 02 яну 2017 13:01

Е ми и аз слушам радио по време на работа , но не пенсионерското БНР .Още ли в 15:00 съобщават нивото на Дунава на български и руски .

Передайом сведеня из горада Русе :
Ново село плюс четири , Арахово плюс пят , Калафат плюс восемнайсет

Хахахаха

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 02 яну 2017 13:21

ЕМИЛ написа:Е ми и аз слушам радио по време на работа , но не пенсионерското БНР .Още ли в 15:00 съобщават нивото на Дунава на български и руски .

Передайом сведеня из горада Русе :
Ново село плюс четири , Арахово плюс пят , Калафат плюс восемнайсет

Хахахаха

Ти не слушаш радио, а дискотечно предаване, без да ме вълнува точно дали е "Веселина", ФМ+ или БГ радио.
Относно нивото на р. Дунав-спирането беше една огромна грешка, а и то се предаваше на 3 езика. Виждам, че си компетентен, та дали знаеш защо третият език беше френски, след като Франция няма нищо общо с реката?!
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 02 яну 2017 13:49

Абсолютно нямам идея защо и на френски са го съобщавали .

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 02 яну 2017 14:29

ЕМИЛ написа:Абсолютно нямам идея защо и на френски са го съобщавали .

То не че, на руски има някаква логика, но наистина е любопитно...
... и после внезапно си направих секуро.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 02 яну 2017 14:35

язе написа:
ЕМИЛ написа:Абсолютно нямам идея защо и на френски са го съобщавали .

То не че, на руски има някаква логика, но наистина е любопитно...

Това беше за корабите, които са в нашия участък на реката, не за тези, които са в австрийски, немски, унгарски, та дори и румънски. Освен това си беше информативно и за населението покрай реката, защото се даваха сведения за прииждане на води.
А да, езиците са официални за речното корабоплаване по нашите земи, както английският е официален за авиацията (освен местният език, над чиято територия е самолетът).
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 02 яну 2017 14:37

Кашчей написа:...Амиии.... ако на теб поискат да ти вдигнат 3 пъти наема за ползване на нещо как би реагирал?! Всъщност на мен ми е безкрайно любопитно как така една агенция държи правата върху абсолютно всички изпълнители на т.н. забавна музика-поп, рок, хард-рок, рап, метъл :roll:

Музикаутор е сдружение с нестопанска цел на композитори, автори на литературни произведения, свързани с музика, и музикални издатели с цел колективното управление на авторските им права.
Музикаутор представлява над 2700 български автори, а на база на договорите си за взаимно представителство със сродните авторски сдружения от близо 100 държави, организацията предлага почти целия световен музикален репертоар на българския пазар.
ДЕЙНОСТ
Като организация за колективно управление на права (ОКУП) Музикаутор:
- лицензира, т.е. сключва договори с ползвателите, които използват музикални произведения за своя бизнес - медии и оператори, заведения и търговски обекти, интернет платформи и сайтове, организатори на концерти и други;
- събира авторски възнаграждения от ползвателите на базата на тарифи, утвърдени от Министерство на културата;
- разпределя възнагражденията сред правоносителите, съгласно приетите от Общото събрание на сдружението Правила за разпределение;
- не генерира печалба.

http://www.musicautor.org/za-musicautor
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 02 яну 2017 14:38

v.r.s. написа:Тук не става въпрос за протест, а за това, че държащите правата са поискали няколко път по-голяма сума от тази, която е била до момента. Все пак БНР е обществена медия, която се издържа от бюджета и няма как да намерят средства извън него, тъй като за разлика от останалите частни медии, те нямат право на излъчване на реклами. А бюджета за обществените медии казват, че е същият като миналата година.

В официалната позиция думата "протест" не се съобщава. По-скоро изказванията по самото радио в последните дни оставят слушателя с това впечатление. "Реакцията" е срещу създалата се ситуация, не единствено срещу отказа за увеличение на бюджета, но така или иначе в момента топката е в полето на институциите, защото изглежда малко вероятно компанията първа да се склони на компромис.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 02 яну 2017 14:42

Captain Stottlemeyer написа:
Кашчей написа:...Амиии.... ако на теб поискат да ти вдигнат 3 пъти наема за ползване на нещо как би реагирал?! Всъщност на мен ми е безкрайно любопитно как така една агенция държи правата върху абсолютно всички изпълнители на т.н. забавна музика-поп, рок, хард-рок, рап, метъл :roll:

Музикаутор е сдружение с нестопанска цел на композитори, автори на литературни произведения, свързани с музика, и музикални издатели с цел колективното управление на авторските им права.
Музикаутор представлява над 2700 български автори, а на база на договорите си за взаимно представителство със сродните авторски сдружения от близо 100 държави, организацията предлага почти целия световен музикален репертоар на българския пазар.
ДЕЙНОСТ
Като организация за колективно управление на права (ОКУП) Музикаутор:
- лицензира, т.е. сключва договори с ползвателите, които използват музикални произведения за своя бизнес - медии и оператори, заведения и търговски обекти, интернет платформи и сайтове, организатори на концерти и други;
- събира авторски възнаграждения от ползвателите на базата на тарифи, утвърдени от Министерство на културата;
- разпределя възнагражденията сред правоносителите, съгласно приетите от Общото събрание на сдружението Правила за разпределение;
- не генерира печалба.

http://www.musicautor.org/za-musicautor

Сдружение с нестопанска цел, което извършва търговска дейност-това е доста интересно. А числото 2700 за български автори направо кърти!
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Върни се в “Свободна зона”