Мнениеот Pragmatichen » 02 яну 2017 12:55
Личното ми мнение е, че всички Бг тв с изключение може би на ON AIR тв, са гола вода!
Толкова простащина, толкова неграмотност, некомпентентност и т.н., че не е истина.
Лудогорец играе с Базел в Сф и в превюто за мача по Бтв един казваше цяла седмица "В мач, който, ако Лудогорец спечели, до голяма степен ще си осигури участие в ЛЕ напролет", а и малките деца знаеха, че не "ДО ГОЛЯМА СТЕПЕН", а "СЪС СИГУРНОСТ ще си осигури ЛЕ напролет", ако Лц победи.
Това говори, че въпросният журналист идея си няма от точки, класиране, регламент и т.н.
Масово засичам в лентата под новините на много тв да се допускат правописни грешки, което е недопустимо.
Масово чувам(най-вече по Тв Европа) хора, които четат зад кадър и НЕ УМЕЯТ да четат, а сричат. Не знаят да поставят пауза след запетая, четат така, че не се разбира кога е край на изречението, да не говорим за купищата говорни дефекти и т.н.
И понеже темата е за радио и то за националното радио, знам(лично познавам хора от Хоризонт и Хр.Ботев), че там работят сериозни професионалисти, друг е въпросът доколко основателен е протестът им.
Истината е, че главната вина за опростачването на нацията носят именно медиите в Бг.
Нация, която гледа Ферми, Брадъри, Милионер Търси Съпруга, Мама готви по-добре, Пееш или лъжеш, Папараци(леле, тая Николета направо не могаааааааа да я дишамммм) и т.н., не я чака нищо хубаво.
Посочете ми по Бг тв ЕДНО образователно, интелигентно предаване, което да възпитава хората.
Аз такова не знам.
Имаше едно наистина готино предаване(не наше, а по лиценз) - Стани Богат, и те го спряха.
Това беше предаване, в което наистина човек можеше да помисли, да търси логика, да търси уловка и т.н.
Предавания като на Милен Цветков, Папараци и т.н. са директно за в коша....директно!
Да не говорим за лигавата Петя Дикова, която се държи пред камерата като някаква преиграваща кокетка, а не като сериозен журналист в сериозна медия.
И обърнете внимание, че ВСИЧКИ са връзкари, до един!
А практиката показва, че където има връзкарство, нищо сериозно не може да се пръкне.
Късмет на всички през 2017 и дано имаше хубави мигове!
Държава, в която пациентите бият лекарите, не е държава.