Купуваме изтребители F-16!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

toristo
Контакти:

Re: Купуваме изтребители F-16!

Мнениеот toristo » 20 окт 2016 13:07

kiril.a.d написа:
toristo написа:
kiril.a.d написа:
toristo написа:Aко ни предложат стари F-16 на цената на ремонта на сегашните МиГ-ове, пак ще е по-добре. Руските бангии се развалят през 2 месеца, онези поне са по-надеждни.
А това, че били с малко по-лоши показатели не е от значение. И без това тези изтребители са само за охрана от единични нарушители. То е ясно, че ако тръгне да ни атакува някой от двата ни големи неприятели Русия или Турция, нямаме ресурс сами да се защитаваме.

:lol: изборния турист, ако местоположението ти е в Турция, тогава наистина може да те атакува Русия ;)
Иначе нас, за какво да ни атакува Русия?...дори на хибрида Роско не обръщаха внимание, въпреки неговите големи мераци да го "атакува" и някой руснак...та си отнесе само турския...такоз ;)
:lol: :lol: :lol:

Чети история бе промит русофилски мозък, и ще рабереш колко пъти са ни нападали руснаците.

:lol: историята, ама Българската, че и световната, съм я изчел от А до Я, турчине и поради това, сега не чета "новата Българска история" писана в Турция!!!
Та се сещам за два пъти, когато ние сме "нападали" руснаците, а после естествено сме яли бой! - виж, колко пъти руснаците са нападали Турция...не знам! - само се сещам как Турция нападала и Русия щото...нали целия свят трябвало да стане мюслимански ;)...И пак сте яли бой!
Та такива ми ти работи, турчине...а аз, не съм русофил, а обикновен болгарофил!!! -. само че, ти , като не знаеш реалната история и не знаеш, че от Урал до Триест, всичко е болгари!!!
и те така ефендимис ;)...

Турчин ще викаш на този, който е опънал майка ти, преди да те роди.
Изтъркахте се тролчетата с тази опорна точка, че ако си българофил а не русофил, значи си турчин, или соросоид.

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 20 окт 2016 13:20

Проблемът НЕ е в самолета Ф-16. Проблема е КАКВИ Ф-16 ще вземем. Ако вземем Ф-16 BLOCK 52+ да ме извинявате...ама това е един от най-добрите бойни самолети в историята на авиацията! Нещо повече. Във ВСИЧКИ, запишете си го добре - ВЪВ ВСИЧКИ симулирани въздушни боеве между американските тест-пилоти Ф-16 Block 52+ направо прави за смях Ф-22 Раптор, а за Ф-35 не ми се говори, то е подигравка просто, няма никаква база за сравнение колко по-маневрен, бърз и смъртоносен е Ф-ката....НО Ф-ка БЛОК 52 (най-новите)....Доколкото знам на нас ни се предлагат Блок 15, които са първите и са си МОРАЛНО, ТЕХНИЧЕСКИ и всякак остарели и са дори ниво под сегашните ни МиГ 29. Но пак ще кажа, ако се вземат Блок 52+, то ще имаме може би най-добрия западен изтребител за въздушни боеве изобщо! Но със сигурност е по-слаб в този аспект от уникалните руски разработки откъм свръхманевреност (наистина уникални) и РЕБ като СУ 30 МС, СУ 34 и особено свръхестествения СУ 35 :!:
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

kiril.a.d
Контакти:

Мнениеот kiril.a.d » 20 окт 2016 13:22

toristo написа:
kiril.a.d написа:
toristo написа:
kiril.a.d написа:
toristo написа:Aко ни предложат стари F-16 на цената на ремонта на сегашните МиГ-ове, пак ще е по-добре. Руските бангии се развалят през 2 месеца, онези поне са по-надеждни.
А това, че били с малко по-лоши показатели не е от значение. И без това тези изтребители са само за охрана от единични нарушители. То е ясно, че ако тръгне да ни атакува някой от двата ни големи неприятели Русия или Турция, нямаме ресурс сами да се защитаваме.

:lol: изборния турист, ако местоположението ти е в Турция, тогава наистина може да те атакува Русия
Иначе нас, за какво да ни атакува Русия?...дори на хибрида Роско не обръщаха внимание, въпреки неговите големи мераци да го "атакува" и някой руснак...та си отнесе само турския...такоз ;)

Чети история бе промит русофилски мозък, и ще рабереш колко пъти са ни нападали руснаците.

:lol: историята, ама Българската, че и световната, съм я изчел от А до Я, турчине и поради това, сега не чета "новата Българска история" писана в Турция!!!
Та се сещам за два пъти, когато ние сме "нападали" руснаците, а после естествено сме яли бой! - виж, колко пъти руснаците са нападали Турция...не знам! - само се сещам как Турция нападала и Русия щото...нали целия свят трябвало да стане мюслимански ...И пак сте яли бой!
Та такива ми ти работи, турчине...а аз, не съм русофил, а обикновен болгарофил!!! -. само че, ти , като не знаеш реалната история и не знаеш, че от Урал до Триест, всичко е болгари!!!
и те така ефендимис...

Турчин ще викаш на този, който е опънал майка ти, преди да те роди.
Изтъркахте се тролчетата с тази опорна точка, че ако си българофил а не русофил, значи си турчин, или соросоид.

ама турчине, защо и ти се срамуваш от рода и националността си???
току се издадете че сте турци....малко сте си простички там в Анадола, лесно ви провокира човек, лесно се издавате, ама и на анадолските ви шефое им е толкова акъла и си ви държат да тролите срещу България ;)....а то, напразно!
И стига с тази опорна точка, че човек ако е болгарофил, е русофил! - изтърка се отдавна...
Казано е - индивид ,който мрази Русия, руснаците, просто не е от български произход!!!
А такива са цигани, турци, черкези...и толкова! - арменците не мразят Русия и България, а евреите, също нямат това основание.
Друга народностна група да се сещаш у нас?...Освен да си от много редките идиоти, които са способни да мразят и брат си ;)....
Понеже се видя че не можем да станем французи, махам Марсилезата. В Ориента си е по-добре, нали?

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 20 окт 2016 13:50

Последната модификация на Ф-16 наистина е много добър вариант, но дори и тя бледнее пред Рафал и особено пред МиГ-29 СМТ и палубният му вариант...
пп.На този етап Грипен е най- удачното решение, плюс една ескадрила модернизирани МиГ-ове...
Последна промяна от FLANKER на 20 окт 2016 13:54, променено общо 1 път.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 20 окт 2016 13:54

Пичове,никой ли не се усеща,че новината е измислена.Просто предстоят избори и черния ПиАр се вихри с пълна сила.И човечеца който пусна темата след време ще псува същото правителство,че е купило Грипен.Deja Vu!
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 20 окт 2016 14:05

Руските технологии за сверъхманевреност и РЕБ (комплекс Хабини) нямат аналог. МиГ29 К е с тях, но МиГ-ът е 2 пъти по-малък самолет от СУ-то, нещо като Ф15 и Ф16, просто няма база за сравнение между СУ 35 и СУ 34 и МиГ 29К - единия самолет е за завоюване на въздушно превъзходство, другия е лек и за допълнение. Дору палубната авиация основно ползва палубното СУ - СУ 33. Както и да е, Ф-16 Блок 52+ е в състояние да победи абсолютно всеки боен самолет западно производство и е къде-къде по-евтин от измислените Раптори и Лайтнинг болтове, които срещу Ф-ката са като летящи кошници - много електроника и много стелт...па никакво летене :lol: . На България й трябва лек изтребител, просто защото не нямаме за задача завоюване на въздушно превъзходство чрез преодоляване на авиацията на противника и нямаме нужда от тежки изтребители. Правили сме опити в миналото с експлоатация на самолети с по-големи възможности от нужните ни - МиГ25, който летял с над 3000 км в час и бил 2 пъти по-голям от обикновен МиГ23...правел точно 3 завоя и кацал обратно....Нещо ПРАКТИЧНО ни трябва и ако докопаме Блок 52 на Ф 16 ще сме пушка отвсякъде.
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Messi_fan

Мнениеот Messi_fan » 20 окт 2016 14:09

kiril.a.d написа:
toristo написа:
kiril.a.d написа:

:lol: изборния турист, ако местоположението ти е в Турция, тогава наистина може да те атакува Русия ;)

Та се сещам за два пъти, когато ние сме "нападали" руснаците, а после естествено сме яли бой! - виж, колко пъти руснаците са нападали Турция...не знам! - само се сещам как Турция нападала и Русия щото...нали целия свят трябвало да стане мюслимански ;)...И пак сте яли бой!
и те така ефендимис ;)...

Какво му се връзваш на тролските провокацийки на това гнусно янкофилче. Гледа да си изкара дневното хонорарче о да го изпие в близката кръчма.

КРАСОТА ВЯРА БОРБА
Контакти:

Мнениеот КРАСОТА ВЯРА БОРБА » 20 окт 2016 14:24

Като членки на Варшавският договор взимахме стари самолети от Съветите,сега като членки на НАТО обираме боклуците на щатите.Преди години трябваше да изчакаме Одеският военен окръг да прихване самолет от Турция,а сега на базите в други държави.Нищо ново под слънцето,само че сега русофили и русофоби се дърлят пред сайтовете.Една от малкото страни сме които са обявили война на САщ,а станахме приятели на Съветският Съюз когато си пояха конете на Дунав.

bobmarli
Контакти:

Мнениеот bobmarli » 20 окт 2016 15:26

резултати от dogfights между американски и съветски изтребители - 120 : 0

g3_ev2
Контакти:

Мнениеот g3_ev2 » 20 окт 2016 15:33

Не знам как е с изтребителите, но, напр., във въдичарството, можеш да имаш свръхмодерно оборудване, супер захранки, невероятна стръв и т.н., и пак някой селяк с цапалка да избие рибата, а ти печално да си прибереш супер оборудването в пре-скъпи калъфи и да си тръгнеш със самотна кротушка (ако!) в сакчето!
Техниката е съответна на обичайното функциониране на майстора при изпълнение на задачите (целите) и колкото по-добре му пасва на стила, толкова е по-силна и успешна. Дано тези F -16 са закупени след достатъчно умен анализ и консултации със заинтересованите, а не под рестрикцията на М-р Горанов в чест на наближаващите избори.
Иначе абсолютни съпоставки на гола бойна техника, без майстора вътре и настрани от начина на водене на общия бой (единично, в малки групи, в големи формирования, поддръжка и т.н.), е бош-лаф работа! Напр. в Персийския залив през 1991 г., ако не се лъжа, Ф-16 направо мачкаха иракските МИГ - 29 и Мираж (даже Ирак укри няколко във враждебния тогава Иран), които по предварителни тактически данни превъзхождаха този изтребител. Но как щеше да бъде, ако на МиГ-овете и Мираж-ите бяха седнали съответно руснаци и французи, никой не може да каже.

Върни се в “Свободна зона”