Странджата написа:Не мога да разбера едно - ако победата на съветската армия - да не забравяме, че Съветския съюз е в коалиция, ти е мила - има руски сайтове - пиши си там.
Ние сме били в другия лагер - тази победа не е наша победа. Дали за това трябва да се срамуваме или да страдаме - това е друга, ама съвсем друга тема.
Иначе за руснаците този ден е много важен - той им е необходим, за да си напомнят, че са велики, че не са победени, а са победители. Това го разбирам. Но това си е за тях. За мене лично велика е руската култура - но тя не е на онези мужици, който победиха Хитлер, защото историята често си прави жестоки шеги като тази - народът, дал Хегел, Маркс, Кант, Гьоте, Шилер, Бах, Бетовен, Вагнер - не знам дали има смисъл да продължавам, роди най-уродливото човече на 20.я век - Хитлер. От другата страна не е по-различно - културата на Толстой, Достоевски, Чехов, Чайковски, Мусоргски, Пушкин и Есенин "даде" на човечеството Ленин и Сталин. И сега да се вълнуваме от символите на войната - рожба на параноята на един пруски фелдфебел и един син на грузински пияница - някакси не го разбирам ....
+1914
Шапка ти свалям за мнението!
То напълно покрива моето.
Синчец, левскар си, дръж се като такъв!!!
За един левскар българското и България трябва да са над всичко!
Ако поне малко, ама мъничко познаваше историята щеше да знаеш, че въпросният син на грузинска пияница, лично е изискал от съюзниците България ДА НЕ БЪДЕ ВКЛЮЧЕНА В ПОБЕДИТЕЛИТЕ ОТ ВСВ.
ЛИЧНО!
От републиките в състава на СССР дори Украйна гласува България да бъде включена сред победителките, но товарищ Сталин е непреклонен.
Благодарение лично на него нямаме излаз на Бяло море.
Ако поне малко, ама мъничко познаваше историята щеше да знаеш, че Русия има исторически комплекс от България и не пропуска случай да си го изкара на нея.
За да пишеш и славиш тези неща явно не знаеш много, ама наистина много и ОПРАВДАНИЕТО СЪС СОРОСОИДИТЕ Е жалко основание, с КОЕТО МОЖЕШ ДА МЕ КОНТРИРАШ.
Не харесвам и другите т.нар."велики сили" и мога да посоча ред причини, виж ти, да харесваш Русия не можеш да ми посочиш дори една смислена причина.