fcb_bg написа:River Plate написа:fcb_bg написа:River Plate написа:Avanti_Ragazzi написа:Дървената крепост Москва (по-това време) има толкова общо с Рим (третия или четвърти по-големина град в светът тогава след Багдад, Теночтитлан (днешно Мексико Сити ) и Лондон, колкото днешен Тутракан с Ню Йорк!![]()
Друг български град - Биляр също е бит трети по население в тогаващния познат свят, след Багдат и Константинопол, а всички пътешественици го описват, като архитектурно чудо, изградено от камък (както ние сме строили - с вечен материал, а не като руснаците от слама и кал). Българите около Волга създават най-богатата държава в тогавашния свят, а тамошните българи са наречени сребърните българи. Ленин на сила ги направи от българи - татари, но и там има още съпротивителни сили, срещу руския гнет.
Иди поразпитай бесарабските българи в Украйна с какви настроения са.Дали са срещу руския гнет.
Точно бесарабските и кримските българи са били толкова мъчени, депортирани и избивани, колкото си нямаш и представа. Тези, които им се водят говорители и някакви ръководители на техните организации, са вербувани (съветски/руски) агенти още от преди 91-ва година. Обикновените българи в Украйна помнят много добре какво им причинха тия подчовеци!
Ааа, помнят ли бе? Ми защо са про-руски настроени тогава?
Прочети ми пак мнението. Как разбра, че са про-руски настроени? От говорителите на техните "организации", които всичко до един са вербувани. Аз съм имал състудент от Болград, така че не ми обяснявай как са настроени, ок?