Не Москва, а Търново е наричано „Третият Рим“

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
River Plate
Контакти:

Re: Не Москва, а Търново е наричано „Третият Рим“

Мнениеот River Plate » 10 мар 2016 11:22

fcb_bg написа:
River Plate написа:
fcb_bg написа:
River Plate написа:
Avanti_Ragazzi написа:Дървената крепост Москва (по-това време) има толкова общо с Рим (третия или четвърти по-големина град в светът тогава след Багдад, Теночтитлан (днешно Мексико Сити ) и Лондон, колкото днешен Тутракан с Ню Йорк! :) :lol:

Друг български град - Биляр също е бит трети по население в тогаващния познат свят, след Багдат и Константинопол, а всички пътешественици го описват, като архитектурно чудо, изградено от камък (както ние сме строили - с вечен материал, а не като руснаците от слама и кал). Българите около Волга създават най-богатата държава в тогавашния свят, а тамошните българи са наречени сребърните българи. Ленин на сила ги направи от българи - татари, но и там има още съпротивителни сили, срещу руския гнет.

Иди поразпитай бесарабските българи в Украйна с какви настроения са. :lol: Дали са срещу руския гнет.

Точно бесарабските и кримските българи са били толкова мъчени, депортирани и избивани, колкото си нямаш и представа. Тези, които им се водят говорители и някакви ръководители на техните организации, са вербувани (съветски/руски) агенти още от преди 91-ва година ;). Обикновените българи в Украйна помнят много добре какво им причинха тия подчовеци!

Ааа, помнят ли бе? Ми защо са про-руски настроени тогава?

Прочети ми пак мнението. Как разбра, че са про-руски настроени? От говорителите на техните "организации", които всичко до един са вербувани. Аз съм имал състудент от Болград, така че не ми обяснявай как са настроени, ок? ;)
[center]Не се гаси туй, що не гасне!
ЦСКА ЗАВИНАГИ
[/center]
[center]Чавдар (Етрополе) + Литекс (Ловеч) ЦСКА (София)[/center]
[center]МИКРЕ ВЪН![/center]

[center]
golemia написа:...Там в Софийското полЕ играе тим от ЕтрополЕ.На Ловеч с играчите и на ЦСКА припознавачите... :)
[/center]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 10 мар 2016 11:23

River Plate написа:
fcb_bg написа:
River Plate написа:
fcb_bg написа:
River Plate написа:
Avanti_Ragazzi написа:Дървената крепост Москва (по-това време) има толкова общо с Рим (третия или четвърти по-големина град в светът тогава след Багдад, Теночтитлан (днешно Мексико Сити ) и Лондон, колкото днешен Тутракан с Ню Йорк! :) :lol:

Друг български град - Биляр също е бит трети по население в тогаващния познат свят, след Багдат и Константинопол, а всички пътешественици го описват, като архитектурно чудо, изградено от камък (както ние сме строили - с вечен материал, а не като руснаците от слама и кал). Българите около Волга създават най-богатата държава в тогавашния свят, а тамошните българи са наречени сребърните българи. Ленин на сила ги направи от българи - татари, но и там има още съпротивителни сили, срещу руския гнет.

Иди поразпитай бесарабските българи в Украйна с какви настроения са. :lol: Дали са срещу руския гнет.

Точно бесарабските и кримските българи са били толкова мъчени, депортирани и избивани, колкото си нямаш и представа. Тези, които им се водят говорители и някакви ръководители на техните организации, са вербувани (съветски/руски) агенти още от преди 91-ва година ;). Обикновените българи в Украйна помнят много добре какво им причинха тия подчовеци!

Ааа, помнят ли бе? Ми защо са про-руски настроени тогава?

Прочети ми пак мнението. Как разбра, че са про-руски настроени? От говорителите на техните "организации", които всичко до един са вербувани. Аз съм имал състудент от Болград, така че не ми обяснявай как са настроени, ок? ;)

Айде говорителите и оставяме настрана. Колко визи са поискани от бесарабски българи от началото на конфликта в Украйна?> Да цитирам ли Митов?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
DANS
Контакти:

Мнениеот DANS » 10 мар 2016 11:24

fcb_bg написа:
DANS написа:
Cicero написа:По-малоумни теми няма ли за обсъждане? Дебата трябва да започне с историците, издали енциклопедия Британика. Те да се оправдават пред DANS, с какво право наричат Русия, третия Рим. А факта, че и Търново е наричан така, може само да ни кара да се гордеем!
Троловете си вадят хляба, не им се ядосвайте. Факта, че на трети март ститици хиляди излязоха по улиците и празнуваха, говори красноречиво за настроението на българите!

Аз не искам никой да ми се оправдава, щом е така, чакам отговори на въпросите си!

Задал съм адекватни въпроси, чакам адекватни отговори!

DANS написа:...................................

Обаче, остава открит въпросът, след като руснаците се обявяват за наследници на Византийската империя(ИРМ), защо не понасят и пасивите от това, като два века "византийско робство" над българския народ, например!?

DANS написа:Темата е много неудобна за руссофилистиците!

Те в тази тема трябва да отговорят, след като Русия, според официалната московска историческа наука е наследник на "Киевска Русс", не трябва ли, днешна Русия да носи петното от позора, че "варягите" имат основно роля за съсипването и упадъка на ПЪРВОТО БЪЛГАРСКО ЦАРСТВО?!

Много го обичаш червения цвят бе, комунде. Я рисувай в синьо с жълти звезди за да си в хармония с ценностите.

Червеното е царски, императорски цвят, него го е имало хилядолетия преди червената комунистическа чума, ще го има и хилядолетия след нея!
Наско Сираков: "Ще бъде огромен успех за българския футбол ако ЦСКА вземе точка от Динамо!" ха ха ха :mrgreen:
Link: САМО ЗА ЛЕвСКАРИ!!!!!! ;-)

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 10 мар 2016 11:25

Две червени сталински петолъчки се барат за антикомунисти и антируснаци! :) Каква пародия! :) Точно като патрона си, Агент Ивайло. Рядко срещани олигофрени-тия от амбасадата няма ли да пуснат някой читав, че ни писна от такива неграмотни царвули!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 10 мар 2016 11:26

Една бележка към автора на темата.

По-удачно ми се струва подобни теми да се пускат в късния следобед. Това дава възможност на основни играчи в двата лагера, спокойно и обилно да се нажабуркат с огнена вода, след което да заявят своята позиция ...... и всичко това, преди темата да е изгубила момент :!: ;)
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 10 мар 2016 11:28

Red_Neck написа:Една бележка към автора на темата.

По-удачно ми се струва подобни теми да се пускат в късния следобед. Това дава възможност на основни играчи в двата лагера, спокойно и обилно да се нажабуркат с огнена вода, след което да заявят своята позиция ...... и всичко това, преди темата да е изгубила момент :!: ;)

:mrgreen:
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
River Plate
Контакти:

Мнениеот River Plate » 10 мар 2016 11:32

fcb_bg написа:Айде говорителите и оставяме настрана. Колко визи са поискани от бесарабски българи от началото на конфликта в Украйна?> Да цитирам ли Митов?

В началото на конфликта именно българите и татарите бяха облъчвани, чрез тия агенти, че идващите на власт в Киева са фашисти, ултранационалисти, шовинисти и щяло да има сеч за всички неукраинци. Ти знаеш ли за какво облъчване става дума, медиите на Пеевски са като бастион на обективната журналистика пред тях. В тези условия е нормално много хора да се поддадат на тази пропаганда, така че недей да изопачаваш нещата. Масовият българин в Украйна, Молдова и Казахстан няма как да е про-руски настроен, защото помнят какво са причинили тия зверове на бабите и дядовците им ;)
ЦСКА ЗАВИНАГИ
[/center]

[center]
golemia написа:...Там в Софийското полЕ играе тим от ЕтрополЕ.На Ловеч с играчите и на ЦСКА припознавачите... :)
[/center]

Потребителски аватар
River Plate
Контакти:

Мнениеот River Plate » 10 мар 2016 11:35

Red_Neck написа:Една бележка към автора на темата.

Ще го имам предвид :lol: . Мисля на седмица да пускам по няколко образователни теми, за да може да има някакъв баланс.

За сега го правя безплатно, но ако някой от Америка за България, ЦРУ или Козяк 16 или самият Сорос чете, нека хвърли някой долар насам, нема само путинофилите да захлебват :twisted:
Последна промяна от River Plate на 10 мар 2016 11:39, променено общо 1 път.
ЦСКА ЗАВИНАГИ
[/center]

[center]
[/center]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 10 мар 2016 11:35

DANS написа:
fcb_bg написа:
DANS написа:
Cicero написа:По-малоумни теми няма ли за обсъждане? Дебата трябва да започне с историците, издали енциклопедия Британика. Те да се оправдават пред DANS, с какво право наричат Русия, третия Рим. А факта, че и Търново е наричан така, може само да ни кара да се гордеем!
Троловете си вадят хляба, не им се ядосвайте. Факта, че на трети март ститици хиляди излязоха по улиците и празнуваха, говори красноречиво за настроението на българите!

Аз не искам никой да ми се оправдава, щом е така, чакам отговори на въпросите си!

Задал съм адекватни въпроси, чакам адекватни отговори!

DANS написа:...................................

Обаче, остава открит въпросът, след като руснаците се обявяват за наследници на Византийската империя(ИРМ), защо не понасят и пасивите от това, като два века "византийско робство" над българския народ, например!?

DANS написа:Темата е много неудобна за руссофилистиците!

Те в тази тема трябва да отговорят, след като Русия, според официалната московска историческа наука е наследник на "Киевска Русс", не трябва ли, днешна Русия да носи петното от позора, че "варягите" имат основно роля за съсипването и упадъка на ПЪРВОТО БЪЛГАРСКО ЦАРСТВО?!

Много го обичаш червения цвят бе, комунде. Я рисувай в синьо с жълти звезди за да си в хармония с ценностите.

Червеното е царски, императорски цвят, него го е имало хилядолетия преди червената комунистическа чума, ще го има и хилядолетия след нея!

И ти къв си ся? Император или цар?
Последна промяна от fcb_bg на 10 мар 2016 11:36, променено общо 1 път.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Mitko-Levskar
Контакти:

Мнениеот Mitko-Levskar » 10 мар 2016 11:36

River Plate написа:
fcb_bg написа:Айде говорителите и оставяме настрана. Колко визи са поискани от бесарабски българи от началото на конфликта в Украйна?> Да цитирам ли Митов?

В началото на конфликта именно българите и татарите бяха облъчвани, чрез тия агенти, че идващите на власт в Киева са фашисти, ултранационалисти, шовинисти и щяло да има сеч за всички неукраинци. Ти знаеш ли за какво облъчване става дума, медиите на Пеевски са като бастион на обективната журналистика пред тях. В тези условия е нормално много хора да се поддадат на тази пропаганда, така че недей да изопачаваш нещата. Масовият българин в Украйна, Молдова и Казахстан няма как да е про-руски настроен, защото помнят какво са причинили тия зверове на бабите и дядовците им ;)

Абсолютно вярно ;)

Върни се в “Свободна зона”