k_kk написа:Много се крадеше, мамка им. Мен ми взеха една ножка.. хубава.. сгъваема... със сто неща по нея. И като казах на един сержан той ми вика "земи си и ти ве"
Бях шофьор на " Транспортния ЗИЛ"...!
Ако знаех тогава че някога ще имам кола сигурно досега още щях да карам с военен бензин!
Ако съм изгорил една цистерна бензин със Зил-а, да съм източил две....иначе пък отпуски всяка седмица!

Сега се сетих за друго като споменах Зила...
Никога няма да забравя първото ми качване на този камион и първия ми курс с него(до тогава бях карал единствено Газ 53 които са с хидравлични спирачки и си искат яко натискане за да можеш да спреш)!
Първото ми излизане с камиона беше, че трябваше да закарам "старите кучета" и няколко фатмака на стрелби.
Служих в Сливен и след като излизам от поделението карам по градските пътища и на първия светофар си скачам като пич на спирачките както си знам, тогава разбрах че спирачките на Зила и Газката нямат нищо общо защото всички дето бяха отзад в каросерията се събраха на едно място...!

То бяха псувни клетви а аз като пълен новобранка направо ми се "стричи фашкията"!
Съответно после изядох накой друг шамар ама беше весело!