Убиха една Пловдивска легенда
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Убиха една Пловдивска легенда
Единствената що годе свястна бира, която се произвежда в България е Старопрамен. Всичко останало е боклук.
daduradam написа:Що така никой не спомена Алмус
Преди няколко години случайно се натъкнах на тази бира и доста ми хареса, но скоро не съм я срещал. Може би само в северозападна България я има още.
От традиционните български бири на пазара пия само "Столично Вайс" и "Столично Тъмно", защото останалите са с доста ниско качество и са пълни със спирт и други консерванти.
- Thurman Murman
- Контакти:
DarkPsy написа:Единствената що годе свястна бира, която се произвежда в България е Старопрамен. Всичко останало е боклук.
Факт! И аз се наливам единствено с нея. Вълнува ме най-вече какво ще стане точно с тая бира, защото досега се произвеждаше именно в Каменица?
Ч-Б П Д В Е М
https://www.youtube.com/watch?v=uhXcQGO2-6U

- child in time
- Контакти:
Thurman Murman написа:DarkPsy написа:Единствената що годе свястна бира, която се произвежда в България е Старопрамен. Всичко останало е боклук.
Факт! И аз се наливам единствено с нея. Вълнува ме най-вече какво ще стане точно с тая бира, защото досега се произвеждаше именно в Каменица?
Няма страшно , от години се прави в Хасково. Производствените мощности са там от години.
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! 

- Avanti_Ragazzi
- Контакти:
Тя и Арианата вече години се прави в Стара Загора а не в София, пък пак я пием, нема страшно! 

Последна промяна от Avanti_Ragazzi на 06 ное 2015 11:18, променено общо 1 път.
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/742/9410742s.png[/wrapimg][/center]
[center]Чардар, Ловеч, Микре, кои сте всъщност вие? Знаем, че сте само фенове на Литекс! Фенове на Литекс шаляляля, ооо фенове на Литекс шаляляляла![/center]
[center]Чардар, Ловеч, Микре, кои сте всъщност вие? Знаем, че сте само фенове на Литекс! Фенове на Литекс шаляляля, ооо фенове на Литекс шаляляляла![/center]
- River Plate
- Контакти:
NAZGUL написа:Каменицата си я харесвам много. Заедно със Старопрамен и Бургаско евентуално, които са на същата пивоварна, а от "Загорките" Ретро и Старобърно. Всички други не ми харесват на вкус (естествено всеки си има предпочитания и не изкам да налагам мнение) Пия само бира и то не малко и съм си отсял тези. Шуменското, както и производните Пиринско, Туборг ми ми идват прекалено сладки. Имал съм удоволствието да пия бира из доста държави в Централна Европа- Чехия, Словакия, Австрия, Германия, Унгария и най- отговорно мога да заявя, че това, което пием тук е пълен боклук на висока цена. Чехите са номер едно за мен (голяма наливна Пилзнер Уркел- 400мл е около 1 евро в центъра на Прага- пийте хубава наливна за 2лева в центъра на София, варна, Пловдив. Друг път). Няма лоша бира при тях, а съм пил над 20 вида марки- живи умрели, тъмни, светли, мътни, абе всякакви. В Словакия имат една Злати Базан- уникална. Само тази запомних по име, щото още ми държи вкуса:) Германците имат малко по- извратен вкус за бира, но и тяхната е много добра. Австрийците копират много от германите, ама го правят добре.
Относно завода в Пловдив- Това е една огромна площ в центъра (почти) на града. Познайте какво ще се случи сега с фабриката и колко ще е м2.
Пълни глупости си написал. Българската бира е на много високо ниво, заради висококачествената вода, която е едно от най-важните неща в бирата. И аз харесвам на вкус повече холандския Хайнекен и съм спорил с много холандци на тази тема, които ми твърдят обратното. А българските марки бира са си на едно нормално ниво, жалко че мениджмънта куца и някоя от марките като налучка добра рецепта я разваля

Последна промяна от River Plate на 06 ное 2015 11:18, променено общо 1 път.
[center]Не се гаси туй, що не гасне!
ЦСКА ЗАВИНАГИ[/center]
[center]Чавдар (Етрополе) + Литекс (Ловеч) ≠ ЦСКА (София)[/center]
[center]МИКРЕ ВЪН![/center]
[center]
ЦСКА ЗАВИНАГИ[/center]
[center]Чавдар (Етрополе) + Литекс (Ловеч) ≠ ЦСКА (София)[/center]
[center]МИКРЕ ВЪН![/center]
[center]
[/center]golemia написа:...Там в Софийското полЕ играе тим от ЕтрополЕ.На Ловеч с играчите и на ЦСКА припознавачите...
- Thurman Murman
- Контакти:
child in time написа:Thurman Murman написа:DarkPsy написа:Единствената що годе свястна бира, която се произвежда в България е Старопрамен. Всичко останало е боклук.
Няма страшно , от години се прави в Хасково. Производствените мощности са там от години.
Явно съм го пропуснал тоя момент. Дано да е така, щото последно като гледах какво пише на етикет на Старопрамен, като място на производство беше посочено "Каменица - Пловдив".
Ч-Б П Д В Е М
https://www.youtube.com/watch?v=uhXcQGO2-6U

daduradam написа:Що така никой не спомена Алмус
Тя се произвежда в "Ломско пиво" и се разпространява само в Северозападна България. Затова и е по-слабо позната в другите райони.
Не е лоша бира, ходил съм в предприятието, техниката беше доста остаряла (към 2011-12 г.). Не знам дали са подобрили нещо.
Фабриката с най-модерното оборудване, което съм виждал в България, е Пиринско пиво. Става въпрос пак за същия период. Може нещо да се е променило оттогава.
-
- Контакти:
При "соца" бирата следваше да задоволява регионални потребности. За това трудно се намираше марка от един район в друг /изключвам реномираните заведения, които предлагаха доста богат асортимент/. Всяка бира имаше своя вкус и хората си обичаха съответните марки. И "Загорка" и "Шуменско" и "Астика" бяха прекрасни бири, дори най-нетрайните им производства, на които на капачките пишеше светло и се продаваха без етикет. В Пловдив също имаше качествена бира като "Каменица 100" и "Ромбус". Светлото пиво без етикет освен, че беше много нетрайно, като че ли нямаше нужното качество. Всички знаем, че тези времена няма да се върнат. Сега има бира от всички заводи навсякъде, защото течността е стабилизирана и може да трае с месеци. Това добре. Но, като че ли изчезна характерния вкус на всяка една марка бира!?
- child in time
- Контакти:
Bradat-brat написа:При "соца" бирата следваше да задоволява регионални потребности. За това трудно се намираше марка от един район в друг /изключвам реномираните заведения, които предлагаха доста богат асортимент/. Всяка бира имаше своя вкус и хората си обичаха съответните марки. И "Загорка" и "Шуменско" и "Астика" бяха прекрасни бири, дори най-нетрайните им производства, на които на капачките пишеше светло и се продаваха без етикет. В Пловдив също имаше качествена бира като "Каменица 100" и "Ромбус". Светлото пиво без етикет освен, че беше много нетрайно, като че ли нямаше нужното качество. Всички знаем, че тези времена няма да се върнат. Сега има бира от всички заводи навсякъде, защото течността е стабилизирана и може да трае с месеци. Това добре. Но, като че ли изчезна характерния вкус на всяка една марка бира!?
Ако искаш ми вярвай , но смениха водата с която се произвеждат , а от там и вкуса. Каменица специално си имаха собствена сонда за вода .
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати!