Честит празник - Ден на народните будители

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
damyanov1963

Re: Честит празник - Ден на народните будители

Мнениеот damyanov1963 » 01 ное 2015 13:39

aleksandrov77 написа:
damyanov1963 написа: И не е ли доста странно(да не кажа нагло), чуждопоклонник, който непрекъснато агитира и пропагандира и то провокативно(дори и в подписа си) за чужда страна, благодарение на която България изостана с десетилетия от нормалния свят, да пуска такава тема?
Честит Празник на БУДНИТЕ БЪЛГАРИ!
Ако все още има такива.

[offtopic]Не е нито странно , нито нагло, че съм пуснал една българска тема!
Вече съм обявявал няколко пъти ясно защо подкрепям Русия за главен партньор на България вместо САЩ, няма смисъл да се повтарям!
Най-малкото същата тази чужда страна ни свободи от пет вековно османско робство!
И не ми говори глупости, че по времето на социализма сме били изостанала държава!
Напротив - точно тогава България беше процъфтяваща държава!
И по-независима отсега![/offtopic]

Ти не ми говори за социализма, момченце, защото тогава си бил още малък и си живял на гърба на мама и тате. Не си нито завършил образование, нито казарма, нито си работил! Не ме карай да те наричам ПИКЛЬО С ПИКЛЬО, МАМИН! Той ще ми обяснява какво е било при социализма!!!
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 01 ное 2015 13:44

kiril.a.d написа:
Player написа:Един изцяло български празник, забранен от антибългарскотото комунистическо проруско управление между 1945- 1989г. Добре, че са запада и САЩ най-вече, че бутнаха СССР за да си го върнем обратно този български празник. САЩ и ЕС не ни забраняват нищо българско за разлика от руснаците. Това да се знае от всички милеещи за Русия, но правещи се на големи българи!

:lol: :lol: :lol: освен, че САЩ "забраниха" цялата българска икономика, а пък ЕС я довършиха - питай Куневата, какви ги подписва предприсъединително...
Та не е необходимо да тролиш, а да се СЪБУДИШ!!! - иначе обезсмисляш празника!!!

А пък с икономиката при СССР магазините бяха празни и купувахме долари на черно за да си купим някоя японска, западноевропейска, или американска стока. А за бананите, цветните телевизори и автомобилите да ти обяснявам ли как се купуваха?
Сега, каквото ти трябва отиваш в магазина и си го купуваш!
Само не ми обяснявай, че сега не можеш да си го купиш, защото нямало пари - Това важи за мързеливците и некадърниците!
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 01 ное 2015 14:01

damyanov1963 написа:
kiril.a.d написа:
Player написа:Един изцяло български празник, забранен от антибългарскотото комунистическо проруско управление между 1945- 1989г. Добре, че са запада и САЩ най-вече, че бутнаха СССР за да си го върнем обратно този български празник. САЩ и ЕС не ни забраняват нищо българско за разлика от руснаците. Това да се знае от всички милеещи за Русия, но правещи се на големи българи!

:lol: :lol: :lol: освен, че САЩ "забраниха" цялата българска икономика, а пък ЕС я довършиха - питай Куневата, какви ги подписва предприсъединително...
Та не е необходимо да тролиш, а да се СЪБУДИШ!!! - иначе обезсмисляш празника!!!

А пък с икономиката при СССР магазините бяха празни и купувахме долари на черно за да си купим някоя японска, западноевропейска, или американска стока. А за бананите, цветните телевизори и автомобилите да ти обяснявам ли как се купуваха?
Само не ми обяснявай, че сега не можеш да си го купиш, защото нямало пари - Това важи за мързеливците и некадърниците!

Много е лесно от висотата на кубетата на Ал. Невски да определяш кой е мързелив и некадърен в Северозападна България!

@Честит празник, но за съжаление народът продължава да спи, а и будители нови не се виждат :(
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 01 ное 2015 14:17

Кашчей написа:
damyanov1963 написа:
kiril.a.d написа:

Много е лесно от висотата на кубетата на Ал. Невски да определяш кой е мързелив и некадърен в Северозападна България!

@Честит празник, но за съжаление народът продължава да спи, а и будители нови не се виждат :(

Да, искаш да кажеш, че за това са виновни управляващите - ами какво да се прави, всеки народ си ги заслужава!
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

КРАСОТА ВЯРА БОРБА
Контакти:

Мнениеот КРАСОТА ВЯРА БОРБА » 01 ное 2015 14:17

Честит празник българи.Време е да се събудим.Да възстановим народните читалища и дейността им.

Потребителски аватар
aleksandrov77

Мнениеот aleksandrov77 » 01 ное 2015 14:20

damyanov1963 написа:Не ми говори за социализма, момченце, защото тогава си бил още малък и си живял на гърба на мама и тате. Не си нито завършил образование, нито казарма, нито си работил! Не ме карай да те наричам ПИКЛЬО С ПИКЛЬО, МАМИН! Той ще ми обяснява какво е било при социализма!!!

[offtopic]Айде без да се обиждаме , ако може!
Това, че съм живял само 12 години през социализма, не означава , че не мога да имам собствено мнение по въпроса!
Много неща помня и много неща са ми разказвали родителите за ранния и късния период на социализма!
Социализмът имаше и някои негативни неща , но като цяло имаше и доста положителни неща , които днес ги няма , а българите имахме доста социални придобивки, за които днес можем само да си мечтаем!
Главният въпрос е , че след социализмът не дойде по-добър строй, а напротив по-лош за доста българи, а стоките от първа и втора необходимост поскъпнаха доста, голяма част от производството и селското стопанство се унищожи и още много неща се влошиха!
Но както и да е , много се отклонихме от същността на темата![/offtopic]
ВПЕРЁД ЗЕНИТ!
ВЛАДИМИР ПУТИН Е ПОЛИТИК НОМЕР 1 НА 18-ТИ, 19-ТИ,20-ТИ И 21-ВИ ВЕК! СЛАВА НА ВЛАДИМИР ПУТИН - КОШМАРЪТ НА САЩ!
БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ - БРАТЯ ЗАВИНАГИ!
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! СЛАВА РОССИИ!
НЕ НА КОЛОНИАЛНОТО РОБСТВО НА САЩ И ЕС!

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 01 ное 2015 14:37

Чести празник българи.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=pBBI60K2iig[/youtube]
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 01 ное 2015 15:21

aleksandrov77 написа:
damyanov1963 написа:Не ми говори за социализма, момченце, защото тогава си бил още малък и си живял на гърба на мама и тате. Не си нито завършил образование, нито казарма, нито си работил! Не ме карай да те наричам ПИКЛЬО С ПИКЛЬО, МАМИН! Той ще ми обяснява какво е било при социализма!!!

Това, че съм живял само 12 години през социализма, не означава , че не мога да имам собствено мнение по въпроса!
Много неща помня и много неща са ми разказвали родителите за ранния и късния период на социализма!
Социализмът имаше и някои негативни неща , но като цяло имаше и доста положителни неща , които днес ги няма , а българите имахме доста социални придобивки, за които днес можем само да си мечтаем!
Главният въпрос е , че след социализмът не дойде по-добър строй, а напротив по-лош за доста българи, а стоките от първа и втора необходимост поскъпнаха доста, голяма част от производството и селското стопанство се унищожи и още много неща се влошиха!

Ами, като сме я отклонили ще я караме докрай. Стоките от първа необходимст поскъпнаха. А как се купуваше битова бяла и черна техника тогава и как сега? С колко заплати можеше да си купиш тогава телевизор(и то какъв) и колко трябваше да чакаш за него и да търсиш връзки и колко телевизора можеш да си купиш сега с една заплата(и то какви)?
Казваш и за селското стопанство - при развитото през социализма селско стопанство ходехме на бригади по ТКЗС-тата да вършиме работата на селяните.
А да си спомняш призивите от онова време - ПРИ БАЙ СИМО(примерно) СА ПУСНАЛИ ЧУШКИ(или там каквото и да е друго)? Нали си живял достатъчно, би трябвало да ги помниш, или -БЪРЗАМ, ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ РЕДЯ ЗА ХЛЯБ?!
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 01 ное 2015 15:31

damyanov1963 написа:
aleksandrov77 написа:

Ами, като сме я отклонили ще я караме докрай. Стоките от първа необходимст поскъпнаха. А как се купуваше битова бяла и черна техника тогава и как сега? С колко заплати можеше да си купиш тогава телевизор(и то какъв) и колко трябваше да чакаш за него и да търсиш връзки и колко телевизора можеш да си купиш сега с една заплата(и то какви)?
Казваш и за селското стопанство - при развитото през социализма селско стопанство ходехме на бригади по ТКЗС-тата да вършиме работата на селяните.
А да си спомняш призивите от онова време - ПРИ БАЙ СИМО(примерно) СА ПУСНАЛИ ЧУШКИ(или там каквото и да е друго)? Нали си живял достатъчно, би трябвало да ги помниш, или -БЪРЗАМ, ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ РЕДЯ ЗА ХЛЯБ?!

Tва за чушките и хляба, го разправяй на баба си! Чушки и хляб имаше в изобилие. И преди да съ издрънкал глупостта за купоните, ще те светна- по селата хляба се раздаваше с купони, щото беше толкова евтин (7 стотинки, ко се не лъжа), че селяните го изкупуваха с каруци, да си хранят с него прасетата. Те затва имаше купони за хляб! :!:
... и после внезапно си направих секуро.

Върни се в “Свободна зона”