В качеството на първия човек в този форум писал ,какво ще се случи с КТБ и Цв.Василев (когато го написах бях пращан в лудницата от някои членове на форума ,особено от жълто-черната част на форума). Досега всичко каквото съм писал по темата се е оказало вярно

.
Изгледах с интерес интервюто. За мен си е чисто поръчково интервю- бяха спестени няколко интересни въпроса:
1. Как КТБ може да си позволи да изплаща лихви по депозити над 10%( аз знам за лихви достигащи 14%)?
2. Има ли друга банка в държава от ЕС ,която да изплаща подобни лихви по депозитите? Примери?
3. Кои и на кого са фирмите изтеглили кредити от КТБ? При всички случаи лихвите по кредитите трябва да са по-високи от тези по депозитите и коя е тази фирма ,която ще изтегли кредит при положение ,че може да получи кредит от друга банка при по-нисък лихвен процент?-За мен единствения отговор е чко теглиш кредит,който знаеш че никога няма да връщаш.
4. Защо ръководството на банката не направи НИКАКЪВ опит за преодоляване на кризата?
5. Защо след като банката е била в стабилно състояние,не беше направен опит да бъдат продадени или заложени активи на банката и с влезлите свежи средства да бъде преодоляна кризата?
6. Защо след като започна атаката срещу КТБ Цв.Василев напусна(май по-правилно е да се каже избяга) България изоставайки ръководството без правомощия да се опита да се справи с атаката?
7. Не е ли разигралата се ситуация най-изгодната за всички замесени в нея. Реално погледнато ситуацията се замита и вече едва ли е възможно да се достигне до виновниците за катастрофата с КТБ. Реално погледнато едни пари потънаха , всички действащи лица май излизат в никакъв случай по-бедни от ситуацията и май накрая виновни няма.
8. Какъв е произхода на средствата на Цв.Василев? Как от зам.директор на Алианц-България(позорно уволнен от Д.Желев) се превърна в най-богатия човек в България ,контролиращ( по неговите собствени думи) 10% от БВП?
9. Как един банкер може да си позволи да каже ,че е играл "рисково"? Работата на един банкер е всичко друго ,но не и да играе "рисково" ,все пак неговата основна задача е да осигурява сигурност за депозитите на клиентите на банката ,а не да се включва в рискови проекти ,тук е голямата разлика между един бизнесмен и един банкер.
10. Как би коментирал неформалните му и абсолютно недопустими контакти с ръководството на БНБ?
11. Как би коментирал неформалните си контакти с политици и собствените му думи,че атаката срещу него е атака срещу правителството на Орешарски, в качеството си на какъв се олицетворява с правителството на България?
Виждам че тук спора се превръща в нещо като добрия Цв.Василев срещу лошите. За мен в цялата ситуация няма добри- всички замесени Цв.Василев, Д.Пеевски, А.Доган, С.Цацаров, И.Искров,С.Станишев трябва да бъдат разследвани и съдени. Не знам доколко Орешарски и Б.Борисов са замесени най-вероятно и те са замесени.