g3_ev2 написа:Не искам да обидя никого, не му е и времето, но който не е видял, че тазгодишните участници в евро-турнирите, с потенциално добри играчи, играят примитивен футбол, в който водещата идея в играта се променя при всяка игрова ситуация (защото една генерална идея, за да се реализира, изисква специална и умно организирана отборна тренировка), такъв човек не ми е известно с какво самочувствие коментира изобщо футбол.
Левски и ЦСКА са губили глупаво мачове от по-слаби противници, но поне в първите кръгове винаги са налагали своето на терена, друг е въпросът за качеството. Докато, дори и при Лудогорец, тази годна нямаше и намек за такова нещо. Мат Бъзби имаше една проста футболна мъдрост: Всичко в нападение е отваряне на пространства и използването им за създаване на скорост, в защита е точно обратното - затваряне на пространствата и убиване скоростта на противника. Кажете ми кои от нашите юнаци успяха да реализират тази максима на терена. Ама то с импровизации се играе само в махалата, иначе иска изобретателност в отборната тренировка и достатъчно време.
Берое доста успешно реализираха втората част от мансимата на Мат Бъзби - тази относно защитата! Върху нападението обаче трябва да се работи още доста! Мисля, че само Берое не се посрамиха тази година! Като се има в предвид, че Йеглава и Милсами никой не ги беше чувал, а Брьондби са си все пак име! А феновете на сините да престанат да пригласят как преди години Брьндби били отнесли от Левски четворка, защото това преди години е било преди МНОГО години. Снощи например, Левски на мястото на Берое със сигурност си я отнасяха минумум тройката!