Анкета: Колко пари изкарвате?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Анкета: Колко пари изкарвате?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Re: Анкета: Колко пари изкарвате?

Мнениеот NOMER14 » 20 дек 2014 20:57

-1914- написа:Вижте анкеката и сами си направете изводите...

Бих казал, че поне 30% от работодателите в София са западни фирми, а те плащат добре.
1300лв си е съвсем реално. И пак повтарям, говоря и от опит.
Просто се надявам, да се отварят повече такива работни места и извън София.
За Пловдив знам, че до 2-3г ще има завод на западна компания с близо 2000 работни места.
А и АВВ ще разширяват там...

ABB ли? Мани ги тия. Заради кекавата техника на АВВ-то оня ден се върнах в 4 сутринта. Иначе извънредният труд пълни джоба с коеф. 1,5 и 1,75 или 2,0.

Потребителски аватар
-1914-
Контакти:

Мнениеот -1914- » 20 дек 2014 20:59

NOMER14 написа:

Бих казал, че поне 30% от работодателите в София са западни фирми, а те плащат добре.
За Пловдив знам, че до 2-3г ще има завод на западна компания с близо 2000 работни места.

ABB ли? Мани ги тия. Заради кекавата техника на АВВ-то оня ден се върнах в 4 сутринта. Иначе извънредният труд пълни джоба с коеф. 1,5 и 1,75 или 2,0.

Мани техниката, стига да плащат добре и да отварят работни места.

Потребителски аватар
wannabe
Контакти:

Мнениеот wannabe » 20 дек 2014 21:03

професор Томов написа:
wannabe написа:
професор Томов написа:Честно казано, колкото и да взимам сега, искам си четиристотинте лева, които взимах 1988-ма година!

И опашките за стоки 1ва необходимост :lol:

Нямаше опашки! Опашките дойдоха с демократичния режим!

Така ли :lol:
88 години СЛАВА
slash1912 написа:"Христо Ботев" побираше 30 000.На този мач има поне 15 000,тоест 4 пъти повече,отколкото на двете трибуни във вторник ;)
НАПОЛОВИНА ПРАЗЕН СТАДИОН :cry:

Потребителски аватар
-1914-
Контакти:

Мнениеот -1914- » 20 дек 2014 21:04

Аз взимам доста добра заплата, но съм готов да излезна с хората, синдикатите и т.н.
на общи стачки. Ама просто няма такива, хората си мълчат и бъдат експлоатирани.
Готов съм и да плащам повече данъци, тъй като съм над макс. праг, ама ето че не ми ги искат.
Според мен липсва солидарност в България, трябва да се работи за общото благо.
Не този който е добре да се кефи, а да помага на слабите (слабите БЪЛГАРИ, не говоря за мангалите).
Но няма никаква организация, синдикатите са смешни.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 20 дек 2014 21:05

-1914- написа:
NOMER14 написа:

Мани техниката, стига да плащат добре и да отварят работни места.

АВВ-то се хвърля да прави всичко кати Сименс и като тях до никъде няма да стигнат. Не съм привърженик на черната Сащ, но техниката им от преди 40-50 години е все още актуална и се произвежда. Другите копират само.

Потребителски аватар
malchev
Контакти:

Мнениеот malchev » 20 дек 2014 21:07

Ами не знам, покрай мен няма човек, който да взема под 1500 лв. В София съм, не съм ИТ. Говоря за хора с висше, поне англисйки, работещи в международни фирми.. само HP, IBM и SAP са над 10 000 места..
Иначе приятели от В. Търново се ориентираха към програмирането (като се учеха сами) и си работят от там и изкарват много добри пари.

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 20 дек 2014 21:08

Не знам каква е целта на тази анкета, но съм установил нещо. Колкото и да взимаш все не стигат, защото всичко е скъпо. Това лято купувах шкафче за баня - 500 и кусур лева- ако щеш. Едно огледало и няколко боядисани пластмасови чекмеджета - една средна заплата в провинцията. Ремонта на цялата баня стъпи на 5 бона и то без гъзарии.
Снощи пък примерно ми се допи водка. Хайде в Кауфланда - едно шише водка, кола, мезе, салата - 40лв. С тия цени трябва да взимаме над 5-6 бона чисто на месец та да живеем нормално. Иначе просто оцеляваме.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 20 дек 2014 21:09

malchev написа:Ами не знам, покрай мен няма човек, който да взема под 1500 лв. В София съм, не съм ИТ. Говоря за хора с висше, поне англисйки, работещи в международни фирми.. само HP, IBM и SAP са над 10 000 места..
Иначе приятели от В. Търново се ориентираха към програмирането (като се учеха сами) и си работят от там и изкарват много добри пари.

HP, IBM и SAP какъв сектор са, бе, Саше :lol: :lol: IT-сектор не са само програмистите ;)
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
-1914-
Контакти:

Мнениеот -1914- » 20 дек 2014 21:12

boabbb написа:
malchev написа:Ами не знам, покрай мен няма човек, който да взема под 1500 лв. В София съм, не съм ИТ. Говоря за хора с висше, поне англисйки, работещи в международни фирми.. само HP, IBM и SAP са над 10 000 места..

HP, IBM и SAP какъв сектор са, бе, Саше :lol: :lol: IT-сектор не са само програмистите ;)

Специално IBM не е ИТ, Outsourcing, същото важи и за HP. САП са си ИТ.

Потребителски аватар
malchev
Контакти:

Мнениеот malchev » 20 дек 2014 21:12

boabbb написа:

Имам предвид, че не съм програмист. Естествено, че сектора е ИТ, но примерно НР голяма част са HR-ри. Мисълта ми е, че има фирми, където може да се изкарват доволно пари, без да си ИТ (програмист)

Върни се в “Свободна зона”