А кое полезно господин авторе безалкохолните пълни със всякакви консерванти и химикали , които доста хора дават на децата си още от бебешка възраст.Когато си на достатъчно години може да употребяваш алкохол с мярка , но безалкохолните винаги са вредни независимо на каква възраст си!
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=P1OaVBcQyT4[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=rhkWQnHpaIk[/youtube]
Повечето безалкохолни напитки съдържат това:РАКООБРАЗУВАЩИ - Е-131,Е-210,Е-142,Е-211,Е-212,Е- 215, Е-213, Е-216,Е-217,Е-330,Е-240
РАЗСТРОЙСТВО НА ЧЕРВАТА - Е-221, Е-223, Е-222, Е-224, Е-226
ВРЕДНИ ЗА КОЖАТА - Е-230,Е-238,Е-231
ПРЕДИЗВИКВАЩИ ОБРИВИ - Е-311,Е-313,Е-312
ОБЩО РАЗСТРОЙСТВО - Е-250,Е-251
ПОВИШЕН ХОЛЕСТЕРИН - Е-230,Е-321,Е-322
РАЗСТРОЙСТВО НА СТОМАХА - Е-338, Е-340, Е-339, Е-341, Е-407, Е-461, Е-450, Е-462, Е-463, Е-466, Е-465
МНОГО ОПАСНИ - Е-123, Е-102, Е-124, Е-120, Е-127
Е102 - ТАТРАЗИН-жълт оцветител в безолкохолни напитки като лимонада и други.Британската асоциация на хиперактивните деца HASCG не препоръчва консумация на храни с това обозначение
Е120 - ЧЕРВЕН оцветител,КОЙТО Е В ГРАФА HASCG-ОПАСНИ
Е124 - яркочервен оцветител,който може да причини алергични реакции при асматици и алергични към аспирин. HASCG препоръчва да се иэбягва.
обавя към безАлкохолни напитки и сокове
Е212 - КАЛЦИЕВ БЕНЗОАТ може да отключи алергична реакция при чувствителни хора.
Е338 - ФОСФОРНА КИСЕЛИНА може да причини разстройство на стомаха,да наруши калциевия метаболизъм,като засили извличането на селен от организма.Това предразполага към злокачествени тумори и сърдечни заболявания.Затова британците съветват употребата й да се ограничи до минимум.
И накрая:
1. Вино за здравето – още от древността то е считано за еликсир, а днес присъства на всяка трапеза в коледните и новогодишните празници. Във виното се съдържат природни антиоксиданти, биологични активни вещества и противоанемичен фактор. Пиенето му се препоръчва след прекарани тежки заболявания за връщане на силите, енергията и тонуса. Натуралното вино предпазва от онкологични заболявания и забавя стареенето, защото в него се съдържа веществото триоксистилбен. Белите и червените полу сухи вина се препоръчват за пиене в умерени количества, защото спомагат на организма да изхвърли натрупалите се соли в организма. Това пази тялото от артрит. Червеното вино помага при борбата с анемията, а бялото поддържа еластичността на кръвоносните съдове и пази организма от инфаркт.
2. Шампанско – то е полезно за белите дробове, защото стимулира дихателния център. Полезно е и за сърцето, защото спомага при отслабена сърдечна дейност.
3. Вермут – от своя страна той възбужда апетита и погама за отделянето на жлъчен сок. При липса на апетит изпийте 50 грама вермут и после се наслаждавайте на вкусната храна на трапезата.
4. Ракия – домашната ракийка намалява нивото на лошия холестерол, спомага за нормализиране на кръвното налягане, полезна е за сърцето, използва се за лечение на червено гърло, зъбобол, болки в гърба, при гастрит и язва и други.
А сега нека ви представим една рецепта с с бира за лечение на кашлица – в съд смесете 100 грама небет шекер, пресен лимон (предварително настърган заедно с корите, но без семките) и 250 милилитра бира. Всички съставки се варят за 30 минути на водна баня. Домашният сироп се прецежда и към него се прибавят 3 супени лъжици мастика. От него се пие на всеки час по супена лъжица. Ако кашлицата е много силна и дразнеща можете да взимате по една лъжица на всеки 30 минутки.
http://www.bilka.info/%D0%B7%D0%B0-%D0% ... %82%D0%BE/