CTAHKO написа:
Какво искаш да ми кажеш, че Лукойл определя какви ще са цените на бензиностанциите на Шел и на ОМВ лиДай малко по-сериозно, ако обичаш
Тука явно съм в гООляма грешка. Трия поста за да не лъжа хората. По-долу има вярна информация
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
CTAHKO написа:
Какво искаш да ми кажеш, че Лукойл определя какви ще са цените на бензиностанциите на Шел и на ОМВ лиДай малко по-сериозно, ако обичаш
Logical person написа:CTAHKO написа:Logical person написа:icko65 написа:Нямам икономическо образование и въпреки това се чудя защо цените на горивата не се понижиха след срива на цените на петрола на межд.пазар.Десетки пъти увеличението на горивата са го свързвали я с курса на долара я с межд.цени или пък с големи разходи.Сега май ни правят на прости -не пипат цените щото трябва да го намалят.Или аз съм в грешка.
Защото братския руски Лукойл е човеколюбив. Не е като капиталистите в Германия и САЩ, които веднага смъкнаха цените по бензиностанциите.
Покажи ми добосъвестните ШЕЛ и ОМВ с колко са свалили ценитеЕй така, по европейски модел
Пазарният им дял е незначителен. Лукойл е монополист при вноса и преработката на горива.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
CTAHKO написа:
trokadero_ написа:Този въпрос се задава от много време , ама отговори няма за съжаление
Tatone написа:CTAHKO написа:
Сега сериозно по-темата. В Нефтохим се произвежда бензин за почти всички компании. Изключение е Ромпетрол.
Иначе щеше да виждаш хиляди цистерни на oMV и sHELL да минават покрай Сливница а тези на еКУ да правят опашки на Промахон.
В БГ безинът идва от едно място няма значение какъв е бранда на бензиновите колонки. Иначе има конкуренция и пазарна икономика ...
Долно уйно написа:Веднага ще те поправя Горивата на ОМВ се вкарват от Румъния от рафинерията на Ромпетрол, където ОМВ имат 25% участие (в края на лятото имаше информация, че ги продават тези 25%), а горивата на ШЕЛ се вкарват от Гърция, тъй като ШЕЛ имат рафинерия там.
У нас в България всички доставчици на гориво се разбират за крайната цена и всеки търси да печели клиенти с различни промоции, хубави бензиностанции и т.н., а, горивата на Газпром ги внасят от Сърбия.
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 6 госта