Безсмислица ли е религията в наши дни? АНКЕТА

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Безсмислица ли е религията в наши дни? АНКЕТА

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Re: Безсмислица ли е религията в наши дни?

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 15 сеп 2014 13:08

Пуснахте 14000 теми за религията. Сякаш вярващите ще разберат нейните минуси или неверниците ще станат вярващи..
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 15 сеп 2014 13:10

ivailo1403 написа:И кои са тия заповеди?

[20:3] да нямаш други богове, освен Мене.
[20:4] Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята;
[20:5] не им се кланяй и не им служи, защото Аз съм Господ, Бог твой, Бог ревнител, Който за греха на бащи наказвам до трета и четвърта рода децата, които Ме мразят

Молитвите и молебените към разните там "светци", какво е ?
А моленето на и пред икони ?
А пред кръста... Кръстенето ??
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][/center]
Image Image

Ludogorets__forever

Мнениеот Ludogorets__forever » 15 сеп 2014 13:14

Религията е пълна измислица, с която хората са си обяснявали това, което няма как по друг начин да си обяснят. Истината е, че всеки е бог сам на себе си. Без бог, без господар. 8-)

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 15 сеп 2014 13:21

Alonso_Massa написа:Докато не се докаже, че теорията на Дарвин не е вярна тя остава. Всичко друго е предположения и теории.

Ами, то е доказано.

То си е Теория, не е априори.
Просто се изучава, защото е най-удобна.
"Удобната истина", както са казали мъдреците.

"Липсващото звено", никога няма да бъде открито.
Щото просто, не съществува.
На еволюцията се преписват качества, които просто вселената не допуска.
Няма доказателство, нито едно, че един вид може да еволюира в друг.
Нещо, или е възможно, или не е.
А това, е невъзможно.

Основният мотив на "Дарвиновата Теория" е, че всичко еволюира.
Само дето хиляди видове не са мръднали за последните няколко стотин милиона години.
Така е и с нас, хората.
Не сме си мръднали... Нито сме били маймуни, нито пък маймуните са били "двуутробни боизайници"... Нито пък от едноклетъчен организъм, може да стане многоклетъчна сложна форма.
Просто, вселената не работи така.

Еволюцията, по-начинът, по-който ни се представя днес, е възможна само при едно условие... Някой да я предизвика.
Тоест, чрез външна намеса в ДНК-то на организмите. ;)
Това, разбира се, не се признава от ортодоксалната наука... Щото, ако го направят, ще трябва да отговорят после, на още един-куп неудобни въпроси.
Дарвин е в грешка !

[center][/center]
Image Image

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 15 сеп 2014 13:29

Опровергаването на теорията на Дарвин не е задължително да потвърди теорията на религиите.
Важи и обратното..
Или някой е доказал, че трета теория не може да има никога?
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 15 сеп 2014 13:29

Ludogorets__forever написа:Религията е пълна измислица, с която хората са си обяснявали това, което няма как по друг начин да си обяснят. Истината е, че всеки е бог сам на себе си. Без бог, без господар. 8-)

Кои са тея хора, дето не са познавали природните феномени ?

Маите, дето са измислили най-точният календар, на базата на който, днес отчитаме месеците и годините ?
Или ацтеките, дето са знаели точният брой на Планетите в нашата система, а нашата цивилизация го научава чак през късното средновековие.
Или па египтяните, дето са изчислили "Пояса на Орион" с точност до хилядни от градуса, че да построят пирамидите в пълно копие на самият "Пояс" ?

Бе да, "има" логика тея хора да не разпознават мълниите и бурите. :roll:
Дарвин е в грешка !

[center][/center]
Image Image

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 15 сеп 2014 13:30

THE G.A.M.E написа:
Ludogorets__forever написа:Религията е пълна измислица, с която хората са си обяснявали това, което няма как по друг начин да си обяснят. Истината е, че всеки е бог сам на себе си. Без бог, без господар. 8-)

Кои са тея хора, дето не са познавали природните феномени ?

Маите, дето са измислили най-точният календар, на базата на който, днес отчитаме месеците и годините ?
Или ацтеките, дето са знаели точният брой на Планетите в нашата система, а нашата цивилизация го научава чак през късното средновековие.
Или па египтяните, дето са изчислили "Пояса на Орион" с точност до хилядни от градуса, че да построят пирамидите в пълно копие на самият "Пояс" ?

Бе да, "има" логика тея хора да не разпознават мълниите и бурите. :roll:

Абе да ти кажа аз ако съм някакъв жрец ще ми е много удобно да обяснявам на всички, че трябва да ме слушкат щото "бога така каза". Ще съчиня 5-10 ритуала, които ще обясня пак с божията воля и да се оправят. Кеф!
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 15 сеп 2014 13:42

Betchualeng Arnaikem написа:Абе да ти кажа аз ако съм някакъв жрец ще ми е много удобно да обяснявам на всички, че трябва да ме слушкат щото "бога така каза". Ще съчиня 5-10 ритуала, които ще обясня пак с божията воля и да се оправят. Кеф!

Е, Бог... Не е било нужно да плашат чак с това.

Принципно, при народите, където ги е имало, жреците са били най-уважаваната каста.
Абе, общо-взето си запознат, няма какво да навлизаме в подробности ...

С жреците са се съобразявали дори Владетелите.
Така че, едвали е било нужно да прибягват със заплахи от Бог... Общо-взето, щом жреца каже нещо, то същото се счита за безприкословно вярно от всички.

По-интересен е въпроса, от къде жреците са знаели за планетите, за движението на звезди, които са на няколко хиляди светлинни години от нас, за това, че Земята е овал, че и обиколката и са знаели...
Ей това е интересното.
Дарвин е в грешка !

[center][/center]
Image Image

ivailo1403
Контакти:

Мнениеот ivailo1403 » 15 сеп 2014 13:50

THE G.A.M.E написа:
ivailo1403 написа:И кои са тия заповеди?

[20:3] да нямаш други богове, освен Мене.
[20:4] Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята;
[20:5] не им се кланяй и не им служи, защото Аз съм Господ, Бог твой, Бог ревнител, Който за греха на бащи наказвам до трета и четвърта рода децата, които Ме мразят

Молитвите и молебените към разните там "светци", какво е ?
А моленето на и пред икони ?
А пред кръста... Кръстенето ??

Това че почитаме образите на светците

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 15 сеп 2014 13:52

THE G.A.M.E написа:
Betchualeng Arnaikem написа:Абе да ти кажа аз ако съм някакъв жрец ще ми е много удобно да обяснявам на всички, че трябва да ме слушкат щото "бога така каза". Ще съчиня 5-10 ритуала, които ще обясня пак с божията воля и да се оправят. Кеф!

Е, Бог... Не е било нужно да плашат чак с това.

Принципно, при народите, където ги е имало, жреците са били най-уважаваната каста.
Абе, общо-взето си запознат, няма какво да навлизаме в подробности ...

С жреците са се съобразявали дори Владетелите.
Така че, едвали е било нужно да прибягват със заплахи от Бог... Общо-взето, щом жреца каже нещо, то същото се счита за безприкословно вярно от всички.

По-интересен е въпроса, от къде жреците са знаели за планетите, за движението на звезди, които са на няколко хиляди светлинни години от нас, за това, че Земята е овал, че и обиколката и са знаели...
Ей това е интересното.

Уважавани са били, но народа често е вярвал на пълни глупости, казани от уважавани люде. Не само жреци.
А за познанията им...
Чудя се как би мислил един наистина умен човек като тези хора, ако за разлика от нас не разполага с никакви технологии? Понякога решението се оказва гениално просто.. само дето в нашата епоха почти никой не се и сеща да помисли в нужната насока. Пример беше метода за вдигането на статуите на Великденските острови, оказа се изключително примитивна работа.. ама кой да се сети.

Разбира се, постиженията на маите са къде къде по-трудни за постигане а и обяснение. Но мисля идеята ми е ясна?

И не изключвам и други варианти: да са били по напреднали в създаването на нужните уреди отколкото предполагаме.
Или да са заимствали познанията от другаде (не ме питай откъде, ако знаех ехееееееее).

Тя историята на тия звездобройци на моменти е бая мътна. И не само на индианските. За шумерските жреци и познанията им има само легенди, никой никога не е виждал нещо друго като източник, дори съвременниците им.

Не се наемам да настоявам на своя версия, но не бих подценявал древните прекомерно.
А и на мен ми се вижда нелишена от логика дори идеята за цикличност на цивилизацията, развитието на човека.
И доста находки и следи най-малкото я правят възможна като вариант. А всяка паднала цивилизация оставя останки, ако се намери умен човек да ги разпознае и разбере.
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Върни се в “Свободна зона”