Пловдив ще бъде европейска столица на културата през 2019!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Пловдив ще бъде европейска столица на културата през 2019!
Жалко за моя град, но честито на Пловдив! Иначе главните критерии в тази надпревара са какъв културен потенциал има града, а не колко му е силен културния календар. Идеята е именно чрез тази "титла" даден град да развие своя потенциал. Следях сравнително отблизо кампанията и мога да кажа, че програмата на Варна бе силна, но явно все пак тази на Пловдив е била по-качествена.
Бъди възторжен идеалист,
смел до безумство,
влюбен в България до фанатизъм,
честен до самопожертване!
/Борис Дрангов/
смел до безумство,
влюбен в България до фанатизъм,
честен до самопожертване!
/Борис Дрангов/
damyanov1963 написа:Честито, майни! Но все пак ми е интересно по какъв критерий се определя кой град да е столица на културата, след като в София идват да изнасят концерти най-известните изпълнители в света, в София са Народния театър, Народната опера, Националния дворец на културата, най-многото театри, музеи и художествени галерии, тук е най-големият университет, тук идват да живеят и творят най-добрите ни художници, поети, писатели и т.н.
Пловдив е един от най-старите градове в света. В него се намират втория най-рейтингов университет у нас, античния театър, тук е Стария град, тепетата, панаира, уникален археологически музей който е създаден през 1882, исторически музей, етнографски музей, природонаучен музей в който в момента кипи усилена работа за изработването на 3D планетариум единствен по рода си на Балканите, най-модерната и голяма гребна база на Балканите, акведукта, обновен античен стадион, в града се провеждат много културни събития с огромен интерес, в Пловдив се чества Съединението, до 2019 ще имаме и модерна спортна зала, дай Боже проекта за стадион " Пловдив" да потръгне, и т.н..100% съм забравил да изброя поне още толкова неща заради които Пловдив заслужава този приз.
Нека си го кажем направо, няма български град, който да заслужава тази титла повече от Пловдив.
Не искам да си развалям хубавото настроение и да коментирам изявленията на някои "пловдивчани", които вместо да се радват, бързо, бързо оплюха огромното постижение. Не е лесно да победиш София и ресурсите, с които разполагаха в тази кампания, но ние успяхме. Дано да бъркам, но фактът, че 7 от 13-те души в журито са чужденци, изигра решаваща роля в този напълно правилен избор.
Честито, пловдивчани!
Не искам да си развалям хубавото настроение и да коментирам изявленията на някои "пловдивчани", които вместо да се радват, бързо, бързо оплюха огромното постижение. Не е лесно да победиш София и ресурсите, с които разполагаха в тази кампания, но ние успяхме. Дано да бъркам, но фактът, че 7 от 13-те души в журито са чужденци, изигра решаваща роля в този напълно правилен избор.
Честито, пловдивчани!
Преди две години лично разхождах един немски професор който е част от жюрито на надпреварата.
Първо очаквах неприятен ангажимент, а то се оказа доста приятно и забавно.
Още тогава малко или много беше ясно, че няма да е София.
Най-вече, защото тук разполагаме с достатъчно средства за подобряването на градската среда.
А с този конкурс са свързани именно и средства които се дават от ЕС за подобряването на инфраструктурата и т.н.
Така че, всеки град но не и София има нужда от тези средства. Само и единствено се надявам, че тези средства
ще отидат по предназначение, а няма да изчезнат без да се радвате на значителни подобрения.
А става въпрос за доста пари, мисля, че сумата беше към милиард евро.
А като знам кой ви е кмет, просто ми става лошо. Запознавал съм се с него и жена му на една сватба.
Значи тя е толкова тъпо парче, едно изречение не може да каже без да се обърка тотално.
Много жалка картинка. За него знам, че се шуми за изчезнали пари. Абе...дано да има на какво да се радвате.
Честито, Пловдив е истинско бижу.
Най-вече, защото тук разполагаме с достатъчно средства за подобряването на градската среда.
А с този конкурс са свързани именно и средства които се дават от ЕС за подобряването на инфраструктурата и т.н.
Така че, всеки град но не и София има нужда от тези средства. Само и единствено се надявам, че тези средства
ще отидат по предназначение, а няма да изчезнат без да се радвате на значителни подобрения.
А като знам кой ви е кмет, просто ми става лошо. Запознавал съм се с него и жена му на една сватба.
Значи тя е толкова тъпо парче, едно изречение не може да каже без да се обърка тотално.
Много жалка картинка. За него знам, че се шуми за изчезнали пари. Абе...дано да има на какво да се радвате.
soccerav написа:damyanov1963 написа:Честито, майни! Но все пак ми е интересно по какъв критерий се определя кой град да е столица на културата, след като в София идват да изнасят концерти най-известните изпълнители в света, в София са Народния театър, Народната опера, Националния дворец на културата, най-многото театри, музеи и художествени галерии, тук е най-големият университет, тук идват да живеят и творят най-добрите ни художници, поети, писатели и т.н.
Пловдив е един от най-старите градове в света. В него се намират втория най-рейтингов университет у нас, античния театър, тук е Стария град, тепетата, панаира, уникален археологически музей който е създаден през 1882, исторически музей, етнографски музей, природонаучен музей в който в момента кипи усилена работа за изработването на 3D планетариум единствен по рода си на Балканите, най-модерната и голяма гребна база на Балканите, акведукта, обновен античен стадион, в града се провеждат много културни събития с огромен интерес, в Пловдив се чества Съединението, до 2019 ще имаме и модерна спортна зала, дай Боже проекта за стадион " Пловдив" да потръгне, и т.н..100% съм забравил да изброя поне още толкова неща заради които Пловдив заслужава този приз.
Кой е този втори най-рейтингов университет у нас?
От останалото има 3-4 неща, които могат да се приемат като конкурентно предимство.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!
До колкото знам Пловдив все още се намира в България и е част от нея. Така, че няма значение кой град ще представя България като европейска столица на културата. Пловдив е красив град с богата история и заслужава това признание. Честито! 
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/952/8092952a.png[/wrapimg][/center]
-1914- написа:Преди две години лично разхождах един немски професор който е част от жюрито на надпреварата.
абе ти големи глупости пишеш , а и си грОмотен
Tommi написа:soccerav написа:damyanov1963 написа:Честито, майни! Но все пак ми е интересно по какъв критерий се определя кой град да е столица на културата, след като в София идват да изнасят концерти най-известните изпълнители в света, в София са Народния театър, Народната опера, Националния дворец на културата, най-многото театри, музеи и художествени галерии, тук е най-големият университет, тук идват да живеят и творят най-добрите ни художници, поети, писатели и т.н.
Кой е този втори най-рейтингов университет у нас?![]()
От останалото има 3-4 неща, които могат да се приемат като конкурентно предимство.
Университета мисля, че не е много трудно да се сетиш кой е : [offtopic]https://uni-plovdiv.bg/uploads/site/ksk2014/rejting.pdf[/offtopic]
Повярвай, не 3-4 ами повечето изредени от мен неща са предимство пред останалите градове. Както казах, няма как да изброя всичко, както и ти не можеш да изброиш всичко за София например, просто колегата започна да изрежда та реших да продължа. В изброените от мен неща не съм добавял куп проекти които пак казвам ако наистина се случат, то това ще бъде не само хубаво за града, но и за страната като цяло. Така с думи не вярвам да убедя никой, то трябва да дойде и да се види.
bnboris0v написа:-1914- написа:Преди две години лично разхождах един немски професор който е част от жюрито на надпреварата.
абе ти големи глупости пишеш , а и си грОмотен
Въпреки, че съм роден в София съм израснал в Германия и не съм ходил в България на училище.
Подобрявам си Българския всяка година от когато се прибрах в България.
Така че, ще ме извиниш. Каквото написах е напълно вярно.
- Пловдив1926
- Контакти:
Честито на всички пловдивчани, но и на всички българи! Трябва да сме горди, че български град е избран, а не да съжаляваме, че не е някой друг. Дано се налеят повече пари за улици, мероприятия и съоръжения. Имаме една голяма зала, която би било добре да се довърши, много фасади за оправяне, много улици за довършване. Дано най-сетне покажем на света нещо друго освен надбягвания с цигански каруци и тъпотии, които напоследък попадат по филмите за прекрасния ни град. След десетилетие и половина безобразно управление от арменеца, марковския китарист, докторчето и педофила, най-накрая последните 4 години се случиха добри неща за града ни, дано този избор ни помогне да се вдигне самочувствието на хората, да почне да се работи, по-малко да се краде и повече да се гради!
[wrapimg=]http://napoletani.org/wp-content/uploads/2015/03/muslims1.png[/wrapimg]