"Помощта" на Западна Европа за Освобождението ни.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Re: "Помощта" на Западна Европа за Освобождението ни.

Мнениеот dunavfc » 02 сеп 2014 01:13

Tommi написа:Дунав, обективното е, че Русия ни е освободила. Въпроси като "защо?" или "по каква причина?" в случая не са чак толкова важни, защото каквато и да е причината (примерно за да имат влияние над тези земи) пак е по-добрият вариант в сравнение с турското робство.

Колега, някъде да съм оспорил заслугата на Русия за нашето освобождение ? Темата е съвсем различна и всеки ,който е прочел първото мнение по темата ще разбере , за какво иде реч. Въпросите "защо" и "по каква причина" се появяват точно заради внушението на автора, че Западът е имал еди, какъв си интерес към Балканите, а Руската Империя е действала едва ли заради човечеството и е нямала НИКАКВИ интереси от Освобождаването ни и не е имала никакви планове за България след освобождението. Това оспорвам и затова се появяват въпросите - ЗАЩО , КАК и ПОРАДИ КАКВА ПРИЧИНА....

"Тоз, който ни освободи, той ще ни пороби " , това не са мои думи...

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 02 сеп 2014 01:14

anihilator написа:Колкото по малко пишем по тези теми толкова по малко ще ги има ;)

Коренното население на Варна най-добре въобще да не пише :)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 02 сеп 2014 01:15

CTAHKO написа:
dunavfc написа:Колегата по-горе, както виждаш загуби аргументите си и започна да се оправдава като първокласник , това малко удоволствие ли е ?

Що бе, я ни кажи ти, като виден историк, кой ни е освободил от Османско иго :?:

Много сте елементарни, бе мама му стара ;) Защо, вместо да отговориш на някой от въпросите ми, ме питаш някакъв малоумен въпрос, който изобщо не е тема на разговор и не създава никакви противоречия ? Аз виден историк не съм, просто се опитвам да си обясня поведението на Русия преди Освобождението ни и след това, но досега никой от вас не ми е отговорил за съжаление, само се опитвате по някакъв смешен и нелеп начин да въртите и сучите върху това, кой ни е освободил ,което пак казвам , не носи никакъв спор.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 02 сеп 2014 01:17

dunavfc написа:
Tommi написа:Дунав, обективното е, че Русия ни е освободила. Въпроси като "защо?" или "по каква причина?" в случая не са чак толкова важни, защото каквато и да е причината (примерно за да имат влияние над тези земи) пак е по-добрият вариант в сравнение с турското робство.

Колега, някъде да съм оспорил заслугата на Русия за нашето освобождение ? Темата е съвсем различна и всеки ,който е прочел първото мнение по темата ще разбере , за какво иде реч. Въпросите "защо" и "по каква причина" се появяват точно заради внушението на автора, че Западът е имал еди, какъв си интерес към Балканите, а Руската Империя е действала едва ли заради човечеството и е нямала НИКАКВИ интереси от Освобождаването ни и не е имала никакви планове за България след освобождението. Това оспорвам и затова се появяват въпросите - ЗАЩО , КАК и ПОРАДИ КАКВА ПРИЧИНА....

dunavfc написа:Интересно ми е на кой средно интелигентен човек , би "набил" подобно нещо... Тия "нещастници" трябва да вярват, че Русия винаги е била на страната на България, а Западът точно обратното ? Или пък, трябва да вярват, че Русия няма интереси към България и балканите, а само любов и признание ?

Много ти е къса паметта 8-) Само няколко сраници. Даже не помниш какви глупости си писал ;) Явно е, че не влизаш в тази графа :lol:

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 02 сеп 2014 01:18

dunavfc написа:
CTAHKO написа:
dunavfc написа:Колегата по-горе, както виждаш загуби аргументите си и започна да се оправдава като първокласник , това малко удоволствие ли е ?

Що бе, я ни кажи ти, като виден историк, кой ни е освободил от Османско иго :?:

Много сте елементарни, бе мама му стара ;) Защо, вместо да отговориш на някой от въпросите ми, ме питаш някакъв малоумен въпрос, който изобщо не е тема на разговор и не създава никакви противоречия ? Аз виден историк не съм, просто се опитвам да си обясня поведението на Русия преди Освобождението ни и след това, но досега никой от вас не ми е отговорил за съжаление, само се опитвате по някакъв смешен и нелеп начин да въртите и сучите върху това, кой ни е освободил ,което пак казвам , не носи никакъв спор.

Отговори ми на въпроса :!: Супер елементарен е ;) Нали си много компетентен историк 8-) Кой ни освободи :?: :?: :?: Ти си тоя дето върти и сучи ;)

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 02 сеп 2014 01:19

Да, така е , въртя и сучя, затова съм отговорил на тоя балъшки въпрос само в тая тема 10 пъти...
И продължавам да не разбирам причина, поради която ми задаваш тоя въпрос ? Някой да е казал, че ни е освободила Германия , Франция , САЩ , Китай , Папуа Нова Гвинея ?

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 02 сеп 2014 01:20

dunavfc написа:Да, така е , въртя и сучя, затова съм отговорил на тоя балъшки въпрос само в тая тема 10 пъти...
И продължавам да не разбирам причина, поради която ми задаваш тоя въпрос ?

Отговори бе, от какво те е страх 8-) Къде си отговорил? Напиши го един път 8-) Ти българин ли си или турчин :?: А сега ни обясни, защо Англия с Дизраели начело не ни освободи :?: Или пък Франция 8-)

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 02 сеп 2014 01:22

dunavfc написа:

В първото мнение в тази тема Русия се споменава само в първата точка и изобщо не се създава внушение за еди-какво си. А в онзи момент интересите на българите и Русия са съвпадали в много голяма степен.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 02 сеп 2014 01:27

Tommi написа:
dunavfc написа:

В първото мнение в тази тема Русия се споменава само в първата точка и изобщо не се създава внушение за еди-какво си. А в онзи момент интересите на българите и Русия са съвпадали в много голяма степен.

Внушава се това, че Запъдът е истинският враг на българските интереси, а Русия точно обратното. А това, че нашите и руските интереси са съвпадали по това време, трябва ли да опрадава по някакъв начин нещо ? Ние сме имали интерес да се освободим, така е, но това означава ли ,че след това, не е важно, какви са интересите на България и Русия ?

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 02 сеп 2014 01:28

CTAHKO написа:
dunavfc написа:Да, така е , въртя и сучя, затова съм отговорил на тоя балъшки въпрос само в тая тема 10 пъти...
И продължавам да не разбирам причина, поради която ми задаваш тоя въпрос ?

Отговори бе, от какво те е страх 8-) Къде си отговорил? Напиши го един път 8-) Ти българин ли си или турчин :?: А сега ни обясни, защо Англия с Дизраели начело не ни освободи :?: Или пък Франция 8-)

Малоумните ти игрички на някой друг ;)

Върни се в “Свободна зона”